Carports Oost-Vlaanderen: info, mogelijkheden en gratis prijsoffertes

Ben je van plan om carports in Oost-Vlaanderen aan te schaffen? In Oost-Vlaanderen vind je diverse aanbieders die allerlei soorten carports verkopen. Of je nu een goedkope overkapping zoekt van goede kwaliteit of een dure van zeer goede kwaliteit. Deze zijn allemaal verkrijgbaar volledig naar jouw wens uitgevoerd.

Met een carport blijft je auto een stuk langer schoon en wordt hij beschermd tegen alle weersinvloeden. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden die carports je te bieden hebben en wie weet, ben jij binnenkort de gelukkige bezitter van een mooie carport.

Ontvang GRATIS offertes en advies

carport oost vlaanderen

Wat is een carport?

Met een carport bedoelen we een overkapping voor de auto. Met een carport is je auto zowel beschut als beschermd tegen weer en wind. De overkapping bestaat uit steunpalen, leggers en een dak. Een carport wordt in de meeste gevallen aan de gevel gemonteerd, maar er zijn ook losstaande overkappingen mogelijk.

Een andere mogelijkheid is om een carport voor een garage te plaatsen. Carports kunnen van diverse materialen gemaakt zijn, waarbij hout en aluminium het meest populair zijn. Natuurlijk hoef je een carport niet alleen te gebruiken voor de auto. Het is ook een prima stallingsplaats voor een boot, caravan of mobilhome.

Waar is een carport van gemaakt?

Een carport kan gemaakt zijn van diverse materialen. In de meeste gevallen kiezen mensen voor hout of aluminium, maar smeedijzer of staal komt ook voor. In dit artikel bespreken we de materialen hout en aluminium. Welk materiaal je ook kiest, in Oost-Vlaanderen zijn voldoende aanbieders te vinden die deze carports kunnen leveren. Onze offertedienst kan eenvoudig meerdere offertes voor je regelen.

oost-vlaanderen carports

Prijzen van carports in Oost-Vlaanderen

Het is mogelijk om toch een richtprijs te geven van een carport. Wil je een exacte prijs weten? Onze gratis offertedienst kan je altijd de actuele prijzen geven. Om een goed overzicht te krijgen van de prijzen van carports in Oost-Vlaanderen geven we deze per materiaalsoort.

De door ons genoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief de kosten voor plaatsing. We zijn bij onze prijsvoorbeelden uitgegaan van de standaard afmetingen van een carport: drie meter breed, vijf meter diep en twee meter hoog.

Vergelijk prijzen van carports

Prijs houten carport

De goedkoopste carports zijn gemaakt van geïmpregneerd vuren- of grenenhout. Je kunt deze al voor een bedrag tussen 500 en duizend euro kopen bij de bouwmarkt. Een dergelijke carport gaat ongeveer tien jaar mee. Wil je een carport van betere kwaliteit?

Kies dan voor Douglashout. Deze houtsoort is goed betaalbaar en van prima kwaliteit. Een carport van Douglas hout kan zeker vijftien jaar mee, heeft weinig onderhoud nodig en kost ongeveer 2000 euro. Een carport die bijna leven lang meegaat, is die hardhout.

Deze houtsoort is van uitstekende kwaliteit en heeft geen onderhoud nodig. De prijzen zijn hier ook naar, want deze beginnen bij 3000 tot 4000 euro.

Lees hier meer over de kostprijs van een houten carport.

Prijs aluminium carport

Aluminium carports zijn er in allerlei soorten en maten. Een eenvoudig, maar zeer degelijk, exemplaar heb je voor ongeveer 1000 tot 1500 euro. Een aluminium carport die wat uitgebreider is en een kwalitatief goed dak kost ongeveer 2500 euro.

Eigenlijk kun je een dergelijke carport zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een luxe dak van glas of led-verlichting in het plafond. De prijzen kunnen dan behoorlijk oplopen en je betaalt dan ongeveer 5000 euro of meer.

Lees hier meer over de kostprijs van een aluminium carport.

Oost-Vlaanderen carport

Een bouwpakket kopen

Het is heel gemakkelijk om een carport als bouwpakket te kopen. Deze zijn meestal van voorzien van een goede handleiding dan wel een link naar een instructiefilmpje. Een handige klusser kan deze zeer goed zelf monteren en plaatsen, maar ook de vakman is vaak wel bereid om een bouwpakket te plaatsen.

Het belangrijkste voordeel van een prefab carport is dat deze goedkoper in aanschaf zijn, omdat ze in grote aantallen gemaakt worden. Het belangrijkste nadeel hiervan is dat ze vaste maten hebben en die maten moeten natuurlijk wel passen bij de plek waar je je carport wilt plaatsen.

zonnepanelen carport oost vlaanderen

Of op maat laten maken?

Een carport die helemaal op maat gemaakt is, is eigenlijk de enige optie als je te maken hebt met afwijkende maten. Ook als je een carport wilt naar eigen smaak en wensen, kun je beter kiezen voor een op maat gemaakt exemplaar.

Deze carports zijn iets duurder in aanschaf, omdat je meer arbeidskosten hebt, maar het plaatsen hiervan duurt even lang als die van een bouwpakket. Wel zit er natuurlijk meer tijd tussen het opmeten en het fabriceren van deze carport, dus je moet even wachten voor hij geplaatst is. Dan heb je echter wel een prachtige carport die voldoet aan al je eisen en wensen.

Vind de juiste vakman in jouw regio

carport offertes oost-vlaanderen

Gratis prijsoffertes voor carports in Oost-Vlaanderen

Ben je van plan om een carport aan te schaffen? Kies dan niet voor de eerste de beste aanbieder. Het loont namelijk heel goed om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Wil je binnen een paar minuten meerdere offertes in je mailbox? Onze offertedienst kan deze zeker ook geven van betrouwbare aanbieders van carports in Oost-Vlaanderen. Door de offertes met elkaar te vergelijken kun je wel dertig tot veertig procent besparen op de aanschafprijs.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?

2. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?

3. Welk type carport wenst u?

4. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.