Garagebox

Een nadeel van een carport is dat het geen of weinig beveiliging aan je auto biedt. Hagel, regen en takken zullen je auto niet meer kunnen aanvallen, maar dieven des te meer.

Als je carport eenvoudig bereikbaar is van buitenaf is het voor sommige dieven kinderspel om met je auto of voorwerpen die er in liggen aan de haal te gaan. Met tuinpoorten of afsluitingen worden inbrekers al een pak meer afgeschermd. Echter heeft niet iedereen een tuinpoort of hekwerk. Een oplossing is dus nodig.
Wat dacht je van een alternatief voor een carport? Eén van die alternatieven is een garagebox of prefab garage. Een soort van carport, maar dan met zijkanten én eenvoudig af te sluiten.

garagebox

Net zoals bij een carport heb je ook bij garageboxen meerdere mogelijkheden. De box zelf wordt uit metaal of beton gemaakt. Heel soms ook uit hout.
Aan de zijde waar de auto binnen zal komen te rijden wordt een poort of toegangsdeur gezet.

Metalen garagebox

De goedkoopste oplossing van de twee.
Een metalen garagebox is licht, eenvoudig zelf te plaatsen, ijzersterk en heeft een lange levensduur. Het enige echte nadeel aan een metalen prefab garage is dat ze qua exterieur niet erg mooi zijn. Bij hevige hagel of regen kan het ook zijn dat de garage veel geluid maakt.

Afmetingen kunnen verschillen. Hier hangt een groot deel van de prijs vanaf. Gemiddeld kan je rekenen op een besparing van 30% in vergelijking met een gewone garage.
In vergelijking met een carport ligt de prijs tussen 20% en 70% hoger. Reken zeker 10,000 – 15,000 euro voor een metalen garagebox.

Betonnen garagebox

Een pak aantrekkelijker en mooier afgewerkt is een garagebox uit beton. Het beton wordt volledig gegoten, waardoor er geen naden aanwezig zijn. Door te werken met gewapend beton worden breuken en scheuren bijna volledig vermeden. Zo hebben dieven geen schijn van kans tegen een betonnen prefab garage.

Vraag advies op maat

Het nadeel is de extra prijs. Een betonnen garagebox is in vele gevallen arbeidsintensiever en dat zie je in de prijs. Afhankelijk van de afmetingen, extra’s en plaatsingskost ligt de prijs van een betonnen garagebox toch wel een pak hoger dan de metalen box of de carport. Hieronder kan je exacte prijzen aanvragen voor garageboxen en carports.
Vergelijk zeker prijzen voor je de definitieve beslissing maakt. Door prijzen te vergelijken bespaar je al gauw tussen 30 en 50%.metalen garagebox

Prijs garageboxen

Hierboven hadden we het al vrij uitgebreid over de prijs. Een metalen garagebox is over het algemeen goedkoper dan zijn betonnen broertje.
Voor beiden beginnen de richtprijzen bij 10,000 tot 15,000 euro. Afhankelijk van extra’s, plaatsingskosten en afmetingen komt daar nog een meerprijs bij.

Bedenk wel dat garagepoorten ook heel veel geld kosten. Dit zit ook al in deze prijs verrekend.

Ontvang prijs op maat

Om helemaal zeker te zijn van een prijs, raden we je aan om hieronder een vrijblijvende offerte aan te vragen. Dat kan voor zowel een garagebox als een carport. Zo krijg je meteen prijzen voor beide overkappingen én van meerdere bedrijven.

garagebox prijs
Door prijzen van verschillende vakmannen te krijgen kan je veel geld besparen. Tot wel -50%. In de meeste gevallen -30%. Wat toch ook al mooi meegenomen is.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?

2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?

3*. Welk type carport wenst u?

4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.