Carport Vlaams-Brabant: mogelijkheden en gratis prijsoffertes

Ook in Vlaams-Brabant zijn diverse carport aanbieders te vinden als het gaat om degelijke en duurzame carports. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden die deze overkapping te bieden heeft.

Wil je snel weten wat een carport bij aanbieders bij jou in de regio gaat kosten? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze offertedienst hieronder.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Wat is een carport?

Een carports kun je het beste zien als een (half) open garage. Je hebt wel een overkapping, maar geen zijwanden. Een carport heeft:

 • Steunpalen.
 • Leggers.
 • Dak.
 • Meestal aan de gevel gemonteerd.
 • De gevel is dan de enige zijwand van de overkapping.

Het is trouwens ook mogelijk om een losstaande carport te nemen. Dan heb je helemaal geen zijwanden. De overkapping zorgt ervoor:

 • Dat je weinig tot geen last hebt van de weersinvloeden.

Carports kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn en zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, prijzen en maten.

Neem ik een carport of een garage?

Veel mensen twijfelen tussen het nemen van een carport of een garage. Beide hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het heeft te maken met je persoonlijke voorkeur en je budget waar je voor kiest.

Carport

Als je snel een betaalbare overkapping wilt voor je auto, zodat je geen last hebt van de weersomstandigheden dan is een carport een uitstekende keuze.

Garage

Een garage is helemaal afgesloten en dat is qua veiligheid weer beter. Daar komt wel bij dat een garage een stuk duurder is in aanschaf en je meer ruimte kwijt bent dan met de bouw van een carport.

carports Vlaams-Brabant

Waar is een carport van gemaakt?

De meest populaire materialen om een carport van te maken zijn hout en aluminium. Daarom geven we hier een uitgebreide toelichting van deze materialen.

Ontvang gratis advies op maat

Houten carports

Als je gaat voor een houten carport dan heb je de keuze uit verschillende houtsoorten.

 • Een goedkope, maar kwalitatief minder goede, keuze is geïmpregneerd vuren- of grenenhout.
 • Een carport die gemaakt is van dit hout is niet heel duurzaam, maar je kunt er zeker een paar jaar plezier van hebben.
 • Een goede en betaalbare houtsoort is Douglashout. Deze houtsoort is een stuk duurzamer en degelijker dan geïmpregneerd hout en heeft een mooie warme uitstraling.
 • Ten slotte kun je ook nog kiezen voor hardhout. Dit is wat duurder in aanschaf, maar je hebt in principe nooit meer onderhoud en je carport gaat een leven lang mee.

Aluminium carports

Het is eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor een carport die gemaakt is van aluminium. Dit materiaal is licht, maar toch oersterk en gemakkelijk te bewerken.

 • Een aluminium carport geeft je huis een moderne en vooral strakke uitstraling.
 • Daarnaast heb je eigenlijk geen onderhoud aan een dergelijke carport. Het aluminium wordt namelijk geleverd met een poedercoating, waardoor je deze niet hoeft te verven.
 • Ook kan aluminium niet roesten en trekt het geen schimmels of insecten aan.
 • Het enige wat je hoeft te doen is deze carport een tweejaarlijkse poetsbeurt te geven en dan gaat deze constructie zeker 20 tot 25 jaar mee.
Vlaams Brabant carports

Waar is het dak van een carport van gemaakt?

Ook voor het dak van een carport heb je verschillende mogelijkheden qua materialen. Hierbij geldt ook weer dat het een kwestie is van persoonlijke voorkeur en budget waar je voor kiest.

De meest voorkomende daken van een carport zijn gemaakt van bitumen, kunststof (polycarbonaat of pvc) en glas. Hieronder bespreken we de verschillende soorten daken van een carport.

Vergelijk tot 5 gratis offertes

Carport met bitumen dak

Als je kiest voor een carport met een bitumen dak dan wordt deze gemaakt van (houten) dakplaten. Hierdoor is een bitumen dak het meest geschikt voor een houten carport.

Op deze dakplaten wordt dan bitumineuze laag (dakleer) aangebracht. Bitumen zijn een relatief goedkope oplossing als het gaat om een dak van een carport. Daarbij komt ook nog eens dat een dak van bitumen heel geschikt is om het dak te isoleren.

Geïsoleerde carport

Met een geïsoleerde carport heb je nog minder last van de weersomstandigheden. Je kunt ook voor kiezen voor EPDM als dakbedekking. Dit is iets duurder in aanschaf maar heel gemakkelijk aan te brengen en gaat veel langer mee.

Carport met kunststof dak

Voor een carport met een kunststof dak wordt in de meeste gevallen pvc of polycarbonaat gebruikt. Beide soorten kun je het beste zien als een dikke plaat doorzichtige kunststof. Je hebt dus vanuit de carport altijd uitzicht naar boven en ook nog een goede lichtinval.

Polycarbonaat is steviger dan pvc en kan gemakkelijk een pak sneeuw verdragen, maar pvc is ook nog altijd sterker dan glas. Een kunststof dak past heel goed bij een aluminium carport, waardoor de uitstraling nog strakker wordt.

Carport met glazen dak

Wil je een carport met een optimale inval van het licht dan kun je heel goed kiezen voor een carport met een glazen dak. Daarbij heb je met een glazen dak ook nog eens een carport met een luxueuze uitstraling.

Glas heeft weinig onderhoud nodig en je maakt het op dezelfde manier schoon als de ramen van je woning. In tegenstelling tot kunststof heb je met glas nauwelijks kans op krassen. Een glazen carport is in het algemeen wel duurder in aanschaf dan een carport met een kunststof dak.

Andere daken

Natuurlijk zijn er ook carports met een ietwat apartere look. Denk daarbij aan een energie efficiënt dak van zonnepanelen, of een mooi rustiek rieten dak. Als je zelf een carport in elkaar knutselt, dan kan je ook werken met dakplaten.

carport in Vlaams-Brabant

Wat maakt de prijs van een carport?

Het is vrijwel onmogelijk om een exacte prijs te geven voor een carport. De reden hiervoor is dat er veel factoren zijn die prijs beïnvloeden.

 • Het materiaal waar de carport van gemaakt is, is bijvoorbeeld zo’n factor.
 • Een andere factor is de grootte van de carport. Hoe meer materiaal er gebruikt moet worden, hoe duurder de carport wordt.
 • Ook de arbeidskosten verschillen per aanbieder en zijn dus van invloed op de prijs.

Wil je wel een exacte prijs hebben van carports in Vlaams Brabant? Vraag dan gratis prijsoffertes aan. Deze zijn altijd vrijblijvend en je kan er tot wel 40% in kosten mee besparen!

Ontvang GRATIS offertes

Wat kost een carport in Vlaams-Brabant gemiddeld?

Wat we wel kunnen doen, is richtprijzen geven. Dan heb je toch een beetje het idee hoe de prijzen van carports in Vlaams Brabant zich tot elkaar verhouden.

We zijn hierbij uitgegaan van de standaardmaten van een carport: 5 tot 6 meter lang, 2 tot 3 meter breed en 2 tot 2,5 meter hoog. De prijzen die we hier noemen zijn inclusief btw en exclusief eventuele plaatsingskosten. We bespreken de prijzen per materiaalsoort om het overzichtelijker te houden.

Prijs houten carport

Je hebt al een houten carport voor een paar honderd euro. In dit geval heb je een carport van geïmpregneerd vuren of grenenhout met een simpel bitumen dak.

 • Neem je van dit hout een exemplaar van betere kwaliteit dan betaal je ongeveer € 1.000.
 • Een carport van Douglashout is kwalitatief beter dan een geïmpregneerde en gaat langer mee. Hier is de prijs ook naar: voor een bedrag van rond de € 2.000 heb je een dergelijke carport.
 • Hardhouten carports zijn duur in aanschaf. De eenvoudigste exemplaren kosten al € 3.000 tot 4.000 en deze prijs kan gemakkelijk nog hoger uitvallen.

Vergeet wel niet dat je voor deze laatste geen onderhoudskosten meer hebt en dat dit de enige houtsoorten zijn die een leven lang mee gaan.

Prijs aluminium carport Vlaams-Brabant

Bij aluminium carports is niet echt sprake van budget exemplaren.

 • Een eenvoudige, maar degelijke aluminium carport kost toch al snel € 1.500 en dan heb je nog niet iets heel bijzonders.
 • Wil je een wat uitgebreider model met een mooi glazen dak? Reken dan toch wel op € 2.500 en meer.

Dit bedrag kan nog oplopen als je er accessoires bij neemt, bijvoorbeeld verlichting. Aluminium carports zijn iets duurder in aanschaf, maar ze gaan wel langer mee, waardoor je veel langer plezier hebt van je investering. Zo bekeken, valt de prijs weer heel erg mee.

Vlaams Brabant carport

Carport Vlaams Brabant: zelf plaatsen of laten doen?

Veel mensen denken geld uit te kunnen sparen door een carport zelf te plaatsen. In principe is dit ook wel zo, maar je moet wel echt deskundig zijn op dit gebied. Anders gaat het monteren van een carport onherroepelijk fout en moet je waarschijnlijk nog wel meer kosten maken, want de vakman moet het werk eerst komen herstellen. Daarom is het verstandig om direct de specialist erbij te halen.

Een echte vakman weet exact hoe hij een carport moet plaatsen en kan dit meestal binnen dag. Daar komt nog eens bij dat een vakman garantie geeft op de plaatsing, zodat je bij bepaalde gebreken altijd op hem terug kan vallen.

Gratis prijsoffertes voor carport Vlaams-Brabant

Ben je van plan om een carport aan te schaffen? Kies dan niet voor de eerste de beste aanbieder, maar ga voor verschillende vakmensen.

Wij kunnen je meerdere offertes sturen van aanbieders van carports in Vlaams Brabant. Hierdoor krijg je direct een overzicht van de prijzen die er bij jouw in de buurt gehanteerd worden. Nadat je verschillende offertes hebt ontvangen, kan je dan kiezen welke vakman het beste aan jouw wensen en eisen tegemoet komt. Op deze manier kun je soms wel dertig tot veertig procent besparen op je kosten van een carport.  

Ontvang GRATIS offertes en advies