Carport voor een mobilhome

Interesse in een carport voor een mobilhome? Een carport is ons allen natuurlijk wel bekend. Het is een overkapping om je auto onder te zetten en af te schermen tegen weersinvloeden en dergelijke. Maar hoe zit het als je auto iets groter uitvalt dan standaard afmetingen?

Grotere voertuigen zoals mobilhomes, campers en vrachtwagens kunnen wel degelijk onder een carport komen te staan, maar dan moet wel rekening worden gehouden met andere maten en afmetingen. Vooral in de hoogte moet een carport een pak groter zijn, maar ook de breedte vergt enkele aanpassingen.

De materialen die gebruikt worden voor deze types carports zijn over het algemeen hetzelfde. Net zoals bij de gewone carport bestaat er ook vaak een voorkeur voor houten en aluminium carports voor mobilhomes.

Ontvang GRATIS offertes en advies

mobilhome carport aluminium

Afmetingen carport mobilhome

De meeste mobilhomes of campers zijn een stukje breder dan de standaard personenwagen.
Daardoor is een breedte of doorgang van 3 meter toch echt wel het minimum. De meeste maten liggen tussen drie à vier meter, maar uiteraard kan dit verschillen.

Het is dus belangrijk dat je de exacte maten van jouw mobilhome weet/doorgeeft voor je een op maat gemaakte carport voor een mobilhome bestelt. Voor extreem grote caravans of mobilhomes is vijf tot zes meter geen uitzondering!

Vraag advies op maat

Qua lengte volstaat 6 tot 8 meter meestal wel. Maar wederom is het ook hier aangeraden om de afmetingen grondig uit te voeren. Vergeet niet dat een stukje extra lengte altijd van pas kan komen. Je kan de carport immers ook gebruiken om andere spullen onder op te bergen, en een langere overkapping zorgt ook voor meer parkeergemak.

Het grootste verschil met een gewone carport is natuurlijk de doorrijhoogte. Bij een carport voor een gewone auto ligt die standaard rond 3,10 meter. Je kan natuurlijk al denken dat dit niet voldoende is voor een camper, mobilhome, stacaravan of busje.

carport mobilhome

Belangrijk om weten: het dak

Bij een carport voor campers, trucks, vans, busjes en motorhomes mag je nooit kiezen voor een carport met dwarsbalken. Simpelweg omdat die de totale hoogte van de carport sterk doen dalen.
De doorrijhoogte wordt immers belemmerd. Kies in plaats daarvan voor een (licht) gebogen dak.
Die kan je verkrijgen in vele materialen, maar meestal is dit in aluminium of PVC.

Bedenkt ook meteen of je nog van plan bent om extra laadcompartimenten op je mobilhome aan te brengen. Want deze maken je wagen ook weer een pak hoger, en eens de carport is geplaatst kan je niet meer terug!

carport voor mobilhome

Vergunning nodig?

Lees zeker even het volledige artikel over vergunningen door. Hierin staat duidelijk vermeld dat een carport onder bepaalde afmetingen vrijgesteld wordt van vergunningen. Wanneer de carport echter hoger wordt dan 3,5 meter, dan is dat wel noodzakelijk.

Aangezien carports voor mobilhomes al snel boven deze afmetingen komen te zitten, zou het dus wel kunnen dat je een vergunning nodig hebt. Reguleringen en wetgevingen veranderen van gemeente tot gemeente. Vraag dus hulp indien je twijfelt!

mobilhome carport

Kostprijs

De prijs hangt grotendeels af van de grootte en de materialen die worden gebruikt. Bouwpakketten zijn aanzienlijk goedkoper, maar spijtig genoeg is er maar een erg beperkte keus bij bouwpakketten voor mobilhome carports.

Ontvang prijs op maat

Gemiddeld ligt de prijs van een mobilhome carport tussen duizend en tweeduizend euro.
Hieronder enkele prijsvoorbeelden: (breedte in cm x diepte in cm x hoogte in cm)

300 x 500 x 310 : € 1.250
300 x 600 x 310 : € 1.350
400 x 500 x 310 : € 1.400
400 x 800 w 310 : € 2.000

Carport mobilhome nodig?

Wil je een carport voor jouw mobilhome? Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes van verschillende vakmannen. Vergelijk en vind de beste carport.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.