Carport uit aluminium: prijzen

Wil je de auto veilig en droog stallen en niet ’s winters lange tijd ruiten moeten krabben? Dan is een carport een goede oplossing. Carports maakt men van verschillende materialen, zoals: hout, aluminium, staal of smeedijzer. Een carport van aluminium is een zeer goede keuze, omdat je dan meteen ook een hele duurzame carport koopt. Dergelijke carports zijn er in verschillende soorten, maten en prijzen te krijgen. In dit artikel informeren we je over de prijs van een aluminium carport.

aluminium carport prijs

Wat is een aluminium carport?

Als we het hebben over een aluminium carport bedoelen we dat de staanders en de dakconstructie gemaakt zijn van aluminium. Het dak zelf is gemaakt van een ander materiaal, bijvoorbeeld kunststof, glas of zelfs riet. Als dakbedekking kan je tegenwoordig ook kiezen voor zonnepanelen.
De staanders worden in de grond geplaatst en de dakconstructie kan aan de gevel van het huis gemonteerd worden. Het is echter ook mogelijk om een vrijstaande aluminium carport te nemen en deze rust in zijn geheel op staanders.

Carport plaatsen? Ontvang offertes

Carport aluminium: soorten en prijzen

Er zijn verschillende soorten aluminium die ingedeeld zijn naar sterkte en toepasbaarheid. Aluminium wordt ingedeeld in zeven groepen, waarbij groep één het sterkst is en groep zevens het minst sterk is.
Voor carports wordt meestal aluminium gebruikt uit de klassen vier tot en met zes. De prijs van aluminium hangt ook af van de kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit van het aluminium is, hoe hoger de prijs.
De vakman weet precies welke soort aluminium hij moet leveren voor een goede carport.

Hoe komt de prijs van een aluminium carport tot stand?

Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe de prijs van een carport tot stand komt.
Eén van de belangrijkste factoren is de grootte. Een gemiddelde carport is drie bij zes meter en ruim twee meter hoog. Hier kun je natuurlijk altijd van afwijken, bijvoorbeeld als je een carport voor twee auto’s wilt. Hoe groter de carport wordt, hoe duurder hij ook wordt. Een andere bepalende factor is het soort dak van de overkapping. Er zijn diverse materialen waar het dak van gemaakt is en ieder materiaal heeft zijn eigen prijs.

Voor een exacte prijs kan je via deze pagina gratis en vrijblijvende prijsoffertes aanvragen.

Carport aluminium: prijs plaatsingskosten

De plaatsingskosten zijn eveneens een belangrijke factor in het bepalen van de prijs van een aluminium carport. Het gemiddelde uurloon van een vakman ligt rond de vijftig euro. Als twee mensen een dag werken aan het plaatsen van de carport ben je dus achthonderd tot duizend euro kwijt. Bij de plaatsingskosten zijn, behalve het uurloon, ook de materiaalkosten en dergelijke inbegrepen.

Carport aluminium: prijs

Er is geen exacte prijs voor een aluminium carport te geven. Daarvoor zijn er te veel factoren die een rol spelen. De prijzen die hier genoemd worden, zijn dan ook richtprijzen. De actuele prijzen kunnen anders liggen. Voor exacte prijzen kan je altijd een vrijblijvende prijsofferte aanvragen.
Alle hier gegeven prijzen zijn trouwens inclusief btw en exclusief plaatsing. In ons prijsvoorbeeld gaan we uit van de afmetingen van een standaard carport. Het verschil in prijs zit vooral in het materiaal waar het dak van gemaakt is. Daarom nemen we dit als uitgangspunt voor de prijsvoorbeelden.

Kostprijs aluminium carport met dak van pvc

Pvc is een kunststof die veel gebruikt wordt in allerlei toepassingen. Een eenvoudige aluminium terrasoverkapping met een dak van pvc kost ongeveer duizend euro. Een kwalitatief goede terrasoverkapping van pvc kost meestal het dubbele. Je moet dan uitgaan van een bedrag tussen twee- en drieduizend euro. Het voordeel van pvc is dat het relatief goedkoop in aanschaf is. Het heeft ook nadelen, namelijk dat het niet heel erg duurzaam is en daardoor minder lang meegaat.

Kostprijs aluminium carport met dak van polycarbonaat

Polycarbonaat is eveneens een kunststof, maar deze is veel sterker dan pvc en daarmee ook veel duurzamer. De prijs van een aluminium carport met een dak van polycarbonaat begint ongeveer bij een bedrag van tweeduizend euro. Wil je iets meer kwaliteit? Tel er dan ongeveer duizend euro bij op.

Kostprijs aluminium carport met dak van glas

Een carport met een dak van glas heeft een optimale lichtinval en daarnaast ook een prachtige uitstraling. Als je een carport met een dak van glas neemt, moet die altijd veiligheidsglas zijn. Glas is niet zo sterk als kunststof, maar het krast niet en je hebt er nauwelijks onderhoud aan. De kosten van een aluminium carport met een dak van glas beginnen bij ongeveer drieduizend euro. Wil je een meer exclusief model? De prijs loopt dan op richting vierduizend euro en meer.

aluminium carport prijs

Carport aluminium: prijs extra opties

De kosten van een aluminium carport kunnen nog oplopen door extra opties. Je kunt bijvoorbeeld verlichting aan laten brengen. Dat kost ongeveer drie- tot vierhonderd euro. Een aluminium carport wordt in RAL-kleuren geleverd. Wil je echter een andere kleur dan heeft dit ook een meerprijs.
Daarnaast kun je ook kiezen voor structuurlak. Structuurlak is krasvaster van de standaard lak waarmee een aluminium carport wordt geleverd. Deze lak heeft een meerprijs van ongeveer vijfhonderd euro. Als je een strakkere afwerking wilt, kun je ook kiezen voor een aluminium omranding.

Prijs carport aluminium: prefab of op maat gemaakt?

Je kunt de kosten van een aluminium carport behoorlijk drukken door een prefab, of doe-het-zelf-exemplaar aan te schaffen. Er zijn diverse bouwmarkten die deze bouwpakketten aanbieden. De prijs van een dergelijk carport begint bij ongeveer duizend euro. Ze worden in grote aantallen en in vaste maten geproduceerd zijn. Ze worden met een uitgebreide handleiding (plus downloadlink naar een instructiefilmpje) geleverd. Een prefab carport zet je dan ook relatief snel in elkaar.

Ontvang prijs op maat

Het nadeel van een bouwpakket is dat je altijd vaste maten hebt en ook weinig variatie tegenkomt qua ontwerp en uitstraling. Daarom is de prijs van een op maat gemaakte aluminium carport hoger, maar je krijgt er ook veel meer voor terug.

carport aluminium prijzen

Prijs aluminium carport: vergelijken loont

Als je hebt besloten dat je een carport wilt en je weet ook wat je wensen zijn, is de tijd gekomen om naar een specialist op dit gebied te gaan. Deze mensen kun je uitstekend adviseren wat de mogelijkheden op dit gebied zijn. Het is verstandig om bij meerdere vakmannen offertes te laten maken (minstens drie en maximaal zes).

De kosten van een carport van aluminium zijn natuurlijk relatief hoog en als je dan iets kunt besparen, is dit mooi meegenomen. Sterker nog: door het laten maken van meerdere offertes bespaar je soms wel meer dan dertig procent op de kostprijs van een aluminium carport.

Via het contactformulier hieronder kan je offertes aanvragen of in contact komen met professionele plaatsers van carports.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?

2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?

3*. Welk type carport wenst u?

4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.