Moderne carport

Een garage wordt steeds vaker vervangen door een moderne carport. Dat is natuurlijk niet zomaar. Met een carport geef je je woning namelijk een mooie uitstraling. Wil jij het liefst een strakke moderne carport kopen? Dan kom je hieronder alvast meer te weten over de prijs en waarop je moet letten.

Ontvang GRATIS offertes en advies

moderne carport

Voordelen van een moderne carport

Een moderne carport heeft als groot voordeel dat het er heel wat fraaier uitziet dan een ouderwetse garage. Daarnaast beschermt het je wagen tegen allerlei weersomstandigheden. In de winter blijft de voorruit van je auto ijsvrij en in de zomer voelt je wagen koel aan. Hemels!
Doordat een moderne carport ook heel wat goedkoper is dan een garage spaar je veel geld uit.

Carport plaatsen? Ontvang offertes

Bovendien geniet je van meer comfort, want je hebt meer ruimte om de portieren te openen. Als je dat fijn vindt, kan je kiezen voor een carport met berging zodat je ook plaats genoeg hebt voor het opbergen van spullen. Zoals je ziet, biedt een carport je dus tal van voordelen!

carport-polycarbonaat-2.png

Wat maakt een carport modern?

Carports zijn verkrijgbaar in heel wat verschillende materialen en designs. Daarom is het vaak moeilijk om te bepalen wat een moderne carport nu precies is.
Gelukkig krijg je hieronder enkele moderne carport ideeën waardoor je zeker de juiste keuze maakt!

Ga voor strakke vormen

Een moderne carport is er eentje met een strakke uitstraling. Bogen en te veel tierlantijntjes laat je dus het best achterwege. Een strakke rechthoekige carport is meestal de beste keuze. Maar een carport die schuin of ietwat gebogen loopt kan ook nog perfect.

Kies het juiste materiaal

Er bestaat zowel een moderne carport uit hout als een moderne carport uit aluminium of staal. De materiaalkeuze is dus niet zo van belang als je erg graag een carport met een moderne look wilt. Maar het is wel zo dat er meestal voor een aluminium of stalen moderne carport wordt gekozen. Dit zijn namelijk mooie materialen die trendy ogen.
Bovendien hebben ze nog tal van andere interessante voordelen. Zo hebben carports uit deze materialen een lange levensduur en hoef je ze niet te onderhouden. Een moderne carport uit aluminium of staal roest of verkleurt namelijk niet!

Als je toch liever een moderne carport uit hout koopt, dan kan dit ook. Zorg er dan wel voor dat de carport een strakke uitstraling heeft en dat je dus hoekjes vermijdt (… of net niet!). Het grote voordeel van een moderne carport uit hout tegenover een moderne carport uit aluminium is dat je het eenvoudig schildert. Wanneer je het dus beu gezien bent, zorg je met een likje verf snel voor een nieuwe look. Bovendien heeft hout een mooie natuurlijke uitstraling en is een carport uit dit materiaal doorgaans goedkoper.

Als je echt een speciale carport wilt, is het uiteraard ook mogelijk om voor een stalen moderne carport te kiezen gecombineerd met hout. Zo geef je je gevel niet alleen een stoere, maar ook een gezellige uitstraling en geniet je van het beste van beide werelden. Dit is eveneens een goede optie als je eerder de industriële kant wilt opgaan.

Denk goed na over de dakbedekking

Een carport is altijd voorzien van dakbedekking. Je hebt vier opties: je kan kiezen voor shingles of dakpannen, acrylaat- of polycarbonaatplaten, glas of bitumen. De afwerking bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je carport. Ook dit is dus een belangrijke keuze.

De meest goedkope optie is bitumen. Dit wordt vooral vaak gebruikt voor eenvoudige houten carports. Shingles of dakpannen zijn eveneens een goede mogelijkheid voor houten carports. Maar de meest moderne opties zijn de acrylaat- of polycarbonaatplaten en glas. Deze laten namelijk veel licht door waardoor de carport een ruimtelijke uitstraling krijgt.

Vraag advies op maat

Houd rekening met de vorm van het dak

Het dak van een carport kan plat, gebogen of licht of sterk hellend zijn. Een carport met een zadeldak heeft een meer authentieke uitstraling en is daarom ideaal voor een landelijke woning.

Voor een carport met een modern karakter wordt er eerder voor een plat dak gekozen. Als dit niets voor jou is, past ook een gebogen of licht schuin lopend dak goed bij een modern huis.

Vergeet ook de verlichting niet

Onderschat het belang van de juiste verlichting niet als je graag een moderne carport wilt kopen. Ledverlichting is bijvoorbeeld een goede keuze, omdat het een hippe uitstraling heeft.

Dit soort verlichting is ook veel spaarzamer dan bijvoorbeeld halogeeninbouwspots. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Koppel je verlichting dan aan een tijdklok of bewegingsmelder. Zo hoef jij de verlichting zelf niet meer te regelen!

carport modern

Kies voor een moderne carport aan huis en ontwerp je ideale autoluifel

In plaats van een prefab carport te kopen, kan je ook kiezen voor een moderne carport aan huis. Dat wil zeggen dat het bij jou thuis gebouwd wordt door een professional. Zo hoef je het vervoer niet meer zelf moet regelen.

Maar het grootste voordeel aan een carport aan huis is ongetwijfeld dat je het helemaal laat ontwerpen zoals jij dat wil. Heb je veel spullen? Dan is een moderne carport met berging een goede optie. Maar je kan het ook simpel en klein houden.

Een op maat gemaakte carport kan je namelijk volledig aan je budget aanpassen. Contacteer één van onze professionals als je meer wilt weten over de mogelijkheden!

Vind de juiste vakman in jouw regio

Carport zelf bouwen: heb je een vergunning nodig?

Het is uiteraard ook mogelijk om je carport zelf te bouwen. In dat geval is het handig om te weten dat je niet altijd een vergunning nodig hebt en in veel gevallen zelfs geen meldingsplicht hebt. Bij een losstaande carport moet je vaak wel voldoen aan een aantal regels.

Bij een carport die aan de woning is gebouwd volstaat een meldingsplicht in de meeste gevallen. De regels hierover zijn echter erg ingewikkeld. Daarom is het eenvoudiger om het bouwen van een carport aan een vakman over te laten!

Op deze pagina vind je alvast meer informatie.

moderne-carport

Prijs moderne carport

Zoals je al kon zien, bestaan er heel wat verschillende moderne carports. Ze verschillen in designs, omvang en materialen. Het spreekt dan ook voor zich dat de prijs van een moderne carport afhangt van een aantal factoren. Een moderne carport met berging is bijvoorbeeld een stukje duurder dan eentje zonder. Hieronder krijg je een overzicht van de mogelijke kosten!

Gemiddelde prijs moderne carport

  • Houten carport: 2.000 tot 2.500 euro
  • Aluminium of stalen carport: ongeveer 3.500 euro
  • Carport bouwen: 2.000 tot 7.000 euro

Prijzen extra opties

  • Dakraam: 750 euro
  • Lichtkoepel: 950 euro
  • Tuinhuis aan carport: 1.500 euro
  • Berging onder carport: 2.000 euro
  • Dakisolatie: 3.500 euro
  • Zonnepanelen: 4.000 euro

Geld besparen op je moderne carport? Dat kan eenvoudig!

Een moderne carport is een hele investering. Gelukkig is er een slimme manier om geld te besparen: door verschillende offertes te laten opstellen! En dat doe je eenvoudig op onze site.

Het kost je bijna geen tijd en je kan er tot maar liefst 40% op de totale kosten mee besparen. Bovendien is het geheel kosteloos en heb je geen aankoopverplichtingen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.