Carport met tuinhuis

Dankzij een carport met tuinhuis geniet je van twee voordelen in een klap. Je spullen hoeven niet langer onder de carport te slingeren, maar kunnen netjes worden opgeborgen terwijl ook je auto droog staat. Het tuinhuis kan natuurlijk ook andere doeleinden hebben.

Ontvang GRATIS offertes en advies

carport tuin

Voordelen van een carport met tuinhuis

Een tuinhuis kan gebruikt worden voor talloze doeleinden. Je kunt het huisje gebruiken als opbergruimte, als speelhuisje voor de kinderen of zelfs als sauna.

De voordelen van een carport behoeven eigenlijk geen toelichting. Je beschermt hiermee je voertuig tegen de vrieskou, regen en hagel. Ook vallende bladeren of takken worden met een carport tegengehouden.

Het is handig om een carport met berging te bouwen, zodat je je spullen netjes kunt opruimen en ze niet in de weg staan onder de carport. Het zou jammer zijn als ze je auto beschadigen!

Wat kan ik opbergen in het tuinhuis?

In de carport met berging kun je bijvoorbeeld je fietsen plaatsen, buitenspeelgoed opbergen of je tuingereedschap bewaren. Als je een carport met berging laat bouwen, is het handig om te bedenken waar je het geheel voor wilt gebruiken, zodat je de juiste afmetingen en materiaalsoorten kiest.

Nadelen van een carport met tuinhuis

Eigenlijk zijn er haast geen nadelen te bedenken. Natuurlijk neemt een carport met tuinhuis wel meer ruimte in dan een carport zonder opbergruimte. Ook is het duurder om een tuinhuis te integreren in de carport. Toch lijken deze nadelen niet op te wegen tegen de vele voordelen.

Op welke fundering wordt een carport met tuinhuis gebouwd?

Ieder bouwsel heeft een gedegen fundering nodig. De fundering kan van diverse materialen gemaakt worden. Populair zijn bestrating en betonvloeren. Beton is vrij duur en is alleen nodig voor zware bouwwerken.

Bij een eenvoudig tuinhuis dat je niet per se als extra woonruimte wilt gebruiken, is een paalfundering al voldoende. Er wordt dan een carport met tuinhuis op hout gebouwd. De fundering bestaat uit een hardhouten balk met hardhouten palen.

Deze constructie is relatief goedkoop. Een ander voordeel van een houten raamwerk is dat het verplaatsbaar is en het er voor zorgt dat er luchtstroom in het tuinhuis ontstaat, waardoor het hout minder snel gaat rotten.

carport-tuinhuis-bouw

Welk materiaal is het beste?

1. Hout

De meeste tuinhuisjes worden gemaakt van hout. Dit natuurlijke materiaal past goed in iedere tuin.
Het voordeel van hout is dat het een goedkoop materiaal is. Het is in talloze kleuren verkrijgbaar en kan eenvoudig bewerkt worden als je het een andere uitstraling wilt geven.

Nadeel

Een nadeel van hout is dat het een levend materiaal is dat gevoelig is voor temperatuurwisselingen en vocht. Daardoor kan het hout uitzetten en krimpen. Kieren kunnen op die manier ontstaan. Een ander negatief punt is dat het materiaal niet erg duurzaam is en veel onderhoud vergt. Bij een carport met tuinhuis op hout gebouwd vergaat het materiaal echter minder snel.

2. Kunststof

Een tuinhuisje van kunststof is eenvoudig schoon te maken en heeft weinig onderhoud nodig. Kunststof is verkrijgbaar in vele kleuren en gaat erg lang mee. Een kunststof huisje is eenvoudig in elkaar te zetten.

Nadeel

Een nadeel van dit materiaal is dat het kan verkleuren onder invloed van de weersomstandigheden.

Carport plaatsen? Ontvang offertes

3. Metaal

Metalen tuinhuisjes worden gemaakt van staal of aluminium. Meestal wordt dit gecombineerd met andere materialen zoals kunststof. Een huisje van metaal springt direct in het oog en is misschien niet erg esthetisch verantwoord, maar heeft wel praktische eigenschappen.

Zo vergt metaal vrijwel geen onderhoud en is het eenvoudig te verven. Bovendien is een tuinhuisje van metaal relatief goedkoop. Het is slim om voor metaal te kiezen als je het tuinhuisje als opbergruimte wilt gebruiken.

De carport die aan het tuinhuis wordt vast gebouwd, wordt meestal van hetzelfde materiaal gemaakt zodat het een mooi geheel vormt.

carport-tuinhuis

Welk dak kan er geplaatst worden op het tuinhuisje met carport?

Het tuinhuis en de carport vallen meestal onder hetzelfde dak. Je dient daarbij de vorm van het dak en het materiaal ervan te kiezen.

Voor de vorm van het dak wordt doorgaans gekozen voor platte daken of zadeldaken. Platte daken zijn tegenwoordig graag gewild omdat er zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. Het plaatsen van een zadeldak heeft als voordeel dat regenwater en sneeuw er niet op blijven liggen. Bij een plat dak kan dit probleem verholpen worden door een waterafvoersysteem en een dakgoot met regenpijp te plaatsen.

Ontvang gratis offertes

Soorten materialen carport

  • De meest populaire materialen voor het dak zijn pvc, dakleer en dakshingles. Pvc is verreweg de goedkoopste optie. Het materiaal is waterbestendig maar niet erg stevig.
  • Dakleer is een optie die voor een betere isolatie zorgt, wat fijn is als je in de kou veel aan het werk gaat in je tuinhuisje of als je ervoor wilt zorgen dat de auto altijd een fijne temperatuur behoudt onder de carport.
  • Dakshingles zijn waterdicht en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Het materiaal is goed bewerkbaar maar gaat relatief niet zo lang mee.

Aan welke kant wil je het tuinhuisje plaatsen?

Je hebt besloten een carport met geïntegreerd tuinhuisje te laten plaatsen. Vervolgens moet je nog kiezen aan welke kant je het huisje wilt hebben. Vind je het handiger om de berging aan de zijkant van de carport te bouwen, of past het tuinhuis beter aan de achterkant van de overkapping? Een laatste optie is de U-vormige carport met berging.

carport-plaatsen-tuin

Wat zijn de afmetingen van een carport met tuinhuis?

Als je een standaard bouwpakket voor een tuinhuis bestelt, zijn de afmetingen al vooraf bepaald. Komt er een carport bij kijken, dan is dat niet handig. Daarom wordt doorgaans een carport met tuinhuis op maat gemaakt.

Denk van tevoren na over hoe groot de carport en het tuinhuis precies moeten zijn en welke afmetingen de beschikbare plaats in de tuin heeft. Bedenk je dat je meer onder een grote carport kwijt kunt dan enkel een auto. Misschien heb je ook nog een scooter, wil je er een fietsenstalling in zetten of wil je jouw tuinmeubilair droog onder de overkapping bewaren tijdens de koude wintermaanden.

Natuurlijk kun je als je genoeg ruimte hebt ook een dubbele carport met tuinhuis laten bouwen. Onder de carport heb je dan voldoende plek om twee auto’s te parkeren, of bijvoorbeeld een auto en een motor.

Carport op maat? Ontvang offertes

Tuinhuis met carport prijzen

Het is moeilijk om een duidelijk antwoord te geven op deze vraag. De uiteindelijke kostprijs hangt sterk af van de karakteristieken die je hebt gekozen.

Kies je voor een prefab bouwpakket dat je zelf in elkaar moet zetten, dan ben je uiteraard goedkoper af dan wanneer je een carport met tuinhuis op maat laat bouwen door een vakman.

Ook de materiaalkeuze heeft effect op het prijskaartje. Daarnaast is een dubbele carport met tuinhuis logischerwijs duurder dan een enkele, en zo zijn er nog talloze keuzes die de prijs zullen beïnvloeden.

Offertes opvragen

Om een beter beeld te krijgen van de eindrekening is het een goed idee om offertes op te vragen bij verschillende leveranciers zodat je goed kunt vergelijken en tot een weloverwogen beslissing kunt komen. Het opvragen van een offerte is normaal gezien volledig kosteloos en zonder aankoopverplichting.

Welke extra karakteristieken kan je kiezen?

Naast de standaard keuzes die je dient te maken bij het laten plaatsen van een carport met tuinhuis, kun je ook nog voor extra snufjes kiezen.

Zo kun je ervoor kiezen om ramen in het tuinhuisje te laten plaatsen. Als je het huisje als speelruimte wilt gebruiken, is de lichtinval door de ramen wel gewenst. Wordt jouw tuinhuisje een sauna, dan ben je waarschijnlijk meer op je privacy gesteld. Ook als je kostbare spullen in het hokje opbergt, zit je misschien niet op pottenkijkers te wachten.

Verder dien je na te denken over het belang van isolatie in jouw tuinhuisje.

  • Als je van plan bent het tuinhuisje enkel als opbergplaats te gebruiken, heeft isolatie misschien voor jou geen prioriteit.
  • Wil je je tuinhuisje als ontspanningsruimte of speelruimte voor de kinderen gebruiken, dan kun je over isolatie nadenken. Maar houd daarbij wel in gedachten dat isolatie zelf niet voor warmte zorgt. Het heeft dus geen nut als je het niet combineert met het plaatsen van een verwarming.

Bedenk je ook dat deze keuzes allen van invloed zijn op de uiteindelijke tuinhuis met carport prijzen.

Zelf een tuinhuis met carport bouwen

Het bouwen van een tuinhuisje met carport is bepaald geen eenvoudige zaak. Een tuinhuisje kan vaak als bouwpakket geleverd worden en is redelijk eenvoudig in elkaar te zetten. Een carport is echter een ander verhaal.

Het is daarom een goed idee om een expert in te schakelen en het geheel op te laten bouwen. De meeste leveranciers bieden tuinhuizen met plaatsingsdienst. Soms is zelfs bij het kopen van een tuinhuis de plaatsing inbegrepen. Vraag naar de bijkomende kosten van de mankracht wanneer je een offerte opvraagt bij de leverancier.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.