Carports in België

In heel het land kun je bedrijven vinden die carports of andere overkappingen plaatsen. Er zijn er zelfs meer dan negenhonderd! Hoe vind je tussen al dit aanbod de aanbieder die het best bij jou past en hoe kom je tot de beste carport prijzen in België? In dit artikel geven we je de benodigde uitleg en tips.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Moet ik een carport vergunning in België aanvragen?

In de meeste situaties zal je geen vergunning nodig hebben om een carport in België te laten plaatsen. De meldingsplicht volstaat als de overkapping aan de volgende eisen voldoet:

  1. De functie van de woning wordt niet aangepast
  2. De carport is maximaal vier meter hoog
  3. De carport wordt binnen de perceelgrenzen geplaatst met minimaal drie meter ruimte aan de zijkant en minimaal twee meter aan de achterkant

Uitzondering: wordt de carport tegen een aanpalend gebouw geplaatst? Dan mag er tot op de perceelsgrens worden gebouwd als de wand niet gewijzigd wordt en de diepte niet groter is dan die van het aangrenzende gebouw.

Voor absolute zekerheid voordat je een carport gaat kopen in België leg je jouw bouwplannen best eerst voor aan de gemeente. Het zou namelijk kunnen dat er in jouw regio andere voorwaarden of regels gelden.

carport vergunning belgie

Welke factoren hebben een invloed op de prijs van een carport?

Iedere carport is anders. De uiteindelijke prijs zal dan ook sterk afhangen van jouw wensen. De volgende factoren spelen een rol in het kostenplaatje van een carport in België:

1. Het type carport

Ga je voor een vrijstaande carport, een carport die tegen een wand wordt gebouwd of een carport die tussen twee huizen in wordt gebouwd? Hoe meer werk en hoe meer materiaal er nodig is, des te duurder is de carport.

2. Het materiaal van de carport

Het materiaal waarvan je de constructie en het dak laat maken is van groot belang om de prijs te bepalen. Een carport van hout is uiteraard goedkoper dan een aluminium of zelfs een betonnen carport.

Vraag advies op maat

3. De afmetingen van de carport

Hier geldt doorgaans: hoe groter, hoe duurder. Bij goedkopere materiaalsoorten maken de afmetingen vaak niet een zeer groot verschil. Ga je voor een duurder materiaal, dan kunnen de kosten snel oplopen als je bijvoorbeeld een dubbele overkapping laat plaatsen.

Standaard afmetingen van carports zijn meestal het goedkoopst, omdat ze op grotere schaal worden geproduceerd.

4. De vorm van het dak

Dit is een factor die veel mensen vergeten in te calculeren. Een plat dak is de goedkoopste optie. Kies je voor bijvoorbeeld een zadeldak, een koepeldak of een puntdak, dan stijgt de eindprijs.

5. De extra toevoegingen

Misschien ben jij al blij met een eenvoudige overkapping, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Verlichting, een dakraam, carports met zonnepanelen: bedenk je goed of je hier extra geld voor wilt uitgeven. Een solar carport in België loopt al snel op tot in de duizenden euro’s.

6. De bijgebouwen

Soms kiest men ervoor om aan de overkapping direct een ruimte bij te bouwen, zoals een carport met berging of een tuinhuis. Uiteraard ligt de prijs van de carport dan direct een stuk hoger.

Wat is de gemiddelde prijs van een carport?

Je hebt gelezen dat er talloze zaken zijn die de uiteindelijke kostprijs bepalen. Daarom is het lastig om een duidelijke richtprijs te geven. In de voorbeelden die we noemen, gaan we uit van een eenvoudige enkele carport met standaardafmetingen en zonder extra’s.

Een gemiddelde vrijstaande carport meet zo’n vijf tot zes meter diep, is drie meter breed en heeft een hoogte van drie meter. Houd er rekening mee dat het hier om schattingen gaat. De daadwerkelijke kosten kunnen hiervan afwijken en ook per leverancier verschillen.

Let op: ook de plaatsingskosten zijn in deze voorbeelden niet meegerekend. Bedenk je ook dat een grotere investering zichzelf in sommige gevallen terugbetaalt door de duurzaamheid van het materiaal.

Ontvang prijs op maat

Houten carport

De prijzen van een simpele houten carport liggen rond de 1500 tot 2000 euro voor een standaard constructie. Ga je voor een kwalitatievere houtsoort zoals walnoothout, dan stijgt de prijs.

De meest goedkope carports in België worden meestal van hout gemaakt.

Aluminium carport

De prijzen van een eenvoudige aluminium carport liggen tussen de 2000 en 2500 euro. Kies je voor een afwijkende kleur, dan gaat de prijs omhoog.

Metalen carport

De carports prijzen van een simpele metalen constructie beginnen bij de 1000 tot 1500 euro. Ga je voor meer kwaliteit, dan moet je toch al gauw denken aan 2000 tot 2500 euro.

Kunststof carport

Een gemiddelde carport van kunststof kost rond de 3000 euro.

Carport met glas

Een carport met glas heeft in de meeste gevallen een dragende constructie van aluminium. Een dergelijke overkapping heeft een kostenplaatje vanaf 2500 euro.

carport prijzen Belgie

Aan welke kostprijs moet ik denken voor de plaatsing?

Als jij een ervaren klusser bent, kun je misschien zelf de carport bouwen. Je zult dan besparen op de verplaatsingskosten en de werkuren van een professional. Denk hier wel goed over na. Je hebt de juiste vakkennis en materialen nodig om dit bouwwerk uit te voeren. Vooral het plaatsen van een sterke fundering is niet bepaald een eenvoudige klus.

Voor meer zekerheid en veiligheid kun je dus misschien beter gebruikmaken van de service van een vakman. De plaatsingskosten verschillen sterk per bedrijf. Deze kosten komen doorgaans ook naar voren op de offerte. Vraag ernaar bij de leverancier of krijg meteen meerdere bestekken opgestuurd via deze pagina! Gemiddeld liggen de plaatsingskosten bij een carport rond de achthonderd euro.

Ontvang gratis offertes

Hoe kom ik tot de beste carport prijzen in België?

Zoals je hebt gelezen zijn er wel meer dan negenhonderd bedrijven die carports in België plaatsen. Die kun je natuurlijk niet allemaal zelf gaan vergelijken wanneer je een carport gaat kopen in België. Het is handig om offertes aan te vragen.

Je bent natuurlijk niet verplicht om bij verschillende bedrijven offertes aan te vragen wanneer je een carport wilt laten plaatsen, maar als je graag kosten wilt besparen is het wel een goed idee. Er is gebleken dat men maximaal ongeveer dertig procent bespaart op de originele prijs wanneer men een offerte opvraagt.

Je kunt ervoor kiezen om direct bij een bedrijf een prijsopgave aan te vragen. Maar dan weet je nog niet of dit bedrijf interessante prijzen biedt vergeleken met andere leveranciers van carports in België. Het is dus handig om onze offertedienst te gebruiken.

Op Carportinfo.be kun je namelijk in een mum van tijd zien welke aanbieder van carports in België jouw wensen kan uitvoeren en tegen welke prijs. Als je meerdere offertes ontvangt, kun je ze met elkaar vergelijken. Vervolgens kun je ze dan nog een beetje tegen elkaar uitspelen om nog goedkopere carports in België te krijgen. Je hoeft je niet direct bij het eerste aanbod neer te leggen.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat jouw mailbox straks helemaal volstroomt met prijsopgaven. Bij Carportinfo.be maken we al een eerste selectie voor je. Je krijgt uiteindelijk zo’n drie of vier prijsopgaven per mail opgestuurd van bedrijven die jouw opdracht willen uitvoeren.

Het aanvragen van een offerte voor een carport in België is volledig kostenvrij en zonder aankoopverplichting.

Carport plaatsen? Ontvang offertes

De persoonlijke gegevens die je invult zullen door Carportinfo.be worden doorgestuurd naar de externe bedrijven die jou offertes zullen sturen. Je persoonlijke gegevens zullen ook nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Ze worden enkel gebruikt om (goedkope) carports in België te vinden.

Interesse? Laat je gegevens achter op het volgende formulier en wij doen het nodige!

carport kopen België

Hoe maak ik een keuze uit alle aanbieders?

Om je een weg te kunnen vinden tussen alle aanbieders wanneer je een carport gaat kopen in België, kun je offertes opvragen van carports prijzen. Kun je daarna alsnog niet kiezen? Bedenk dan wel dat het inhuren van een plaatselijke vakman veel voordelen heeft.

Een professional uit jouw regio is meestal op de hoogte van de carport wetgeving in België en de aanvullende regels in jouw gebied. Daarnaast bespaar je op de verplaatsingskosten van de leverancier. Als je kiest voor een plaatselijke aanbieder, kun je de verschillende opties in de showroom gaan bekijken en hoef je jouw keuze niet alleen op een foto op internet of uit een brochure te baseren.

Een ander voordeel is dat het bedrijf meestal eerst bij jou thuis langskomt om de mogelijkheden te bekijken en alles op te meten. Je bent er dan zeker van dat er geen vergissingen of misverstanden zullen ontstaan. Ook als er achteraf een defect of een probleem ontstaat, is de vakman dichtbij om jou uit de brand te helpen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.