Carport in Antwerpen: gratis prijsoffertes, mogelijkheden en meer info

Met een carport in Antwerpen kan je de auto beschermen tegen weersomstandigheden. Hieronder lees je alle mogelijkheden die een goede aanbouw carport overkapping, carport met berging of vrijstaande carport je kunnen bieden.

Ben je op zoek naar gratis offertes? Laat je gegevens achter in het volgende formulier. Prijsoffertes bij gediplomeerde carport plaatsers zijn volledig gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Wat is een carport?

Een carport is een overkapping waaronder je je auto kunt stallen. De meeste mensen maken gebruik van aanbouw carports, maar er zijn ook vrijstaande carports te verkrijgen. Eén van de zijwanden van een aanbouw carport wordt tegen de gevel van de woning gezet. De andere zijwanden blijven open. Toch biedt deze constructie een behoorlijke mate van bescherming tegen de weersinvloeden.

De overkapping bestaat uit steunpalen, leggers en zonwerende dakbedekking. Als je de zijwanden allemaal dicht zou maken, spreek je over een garage, wat heel wat duurder is dan een carport.

Op zoek naar een carport plaatser? Via onderstaande knop vraag je makkelijk offertes aan.

Vraag tot 5 gratis offertes

Waarom een carport nemen?

Als je auto altijd buiten staat is deze veel gevoeliger voor de weersomstandigheden. Je auto wordt snel vuil bij groene omgevingen en ondervindt nadelen van vorst. Al deze ongemakken verdwijnen als je je auto onder een aanbouw of vrijstaande carport parkeert.

Daarbij hoef je een carport natuurlijk niet alleen voor een auto te gebruiken. Ook de caravan, mobilhome of boot kan prima onder de carport overwinteren. Dat scheelt je ook nog eens in de stallingskosten.
Je kan je carport ook gebruiken als verlengstuk. Daar kan je dan een fiets, hout voor de winter, een grasmaaier, … onder kwijt. Niet genoeg plaats voor dat alles? Je kan ook een dubbele carport verkrijgen.

carport in Antwerpen

Voordelen van carports

Aan het overwegen om een carport aan te schaffen? Goed idee, carports hebben veel voordelen te bieden.

 • Je hoeft je auto minder te onderhouden.  Er is minder kans op vuil, dus hoef je de auto minder vaak te wassen. Ook is er veel minder kans op roestvorming, doordat de wagen niet steeds in hagel- en regenbuien staat.
 • Je heb ook weinig onderhoud aan de carport zelf. Een aluminium overkapping is nagenoeg onderhoudsvrij.
 • Een carport is gemakkelijk en snel te plaatsen. Erkende carport plaatsers zullen deze binnen een dag kunnen monteren. De bouw van een garage duurt veel langer.
 • Met een carport loop je altijd droog naar binnen. Net boodschappen gehaald en het begint te regenen? Onder een overkapping heb je de boodschappen altijd droog in huis. Wil je bij regenachtig weer je was toch buiten laten drogen? Zet het wasrek gerust onder de carport.
 • De aankoopprijs van carports is relatief goedkoop. Natuurlijk is het geen kleine uitgave die je doet, maar carports zijn er in principe voor ieders budget. In vergelijking met een garage ben je vrijwel altijd goedkoper uit.
 • Een degelijke en duurzame vrijstaande carport overkapping doet je woning in waarde stijgen. Hier profiteer je weer van bij een eventuele verkoop van het huis.
 • Carports zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Er zijn genoeg aanbieders voor carports in de omgeving Antwerpen te vinden. Door een aanvraag te doen bij onze offertedienst kom je meteen in contact met meerdere gespecialiseerde carport plaatsers en kan je prijzen vergelijken.

Vraag advies op maat

Nadelen van carports

Om een goede afweging te maken of je een carport wilt kopen, is het wel belangrijk dat je ook de nadelen ervan kent. Alleen op deze manier kun je erachter komen of een dergelijke overkapping ook iets voor jou is.

 • Een carport is meestal gemaakt van aluminium of hout, dit is minder duurzaam dan een gemetselde garage. Een carport gaat zo’n 25 jaar mee.
 • Onder een carport staat je auto nog steeds niet weggeborgen voor inbrekers.
 • Er zijn hele goedkope carports te koop, maar als je gaat voor een kwalitatieve en duurzame carport overkapping is de aanschaf van een carport wel een behoorlijke investering. Daar staat tegenover dat je er ook jarenlang plezier van hebt.
 • Omdat de zijwanden van een carport gedeeltelijk open zijn, heb je altijd nog wel enigszins hinder van de weersinvloeden. Het kan best voorkomen dat je toch nog ruiten moet krabben of dat de wagen gedeeltelijk nat wordt van de regen. Natuurlijk kan je ook gewoon kiezen voor een carport met één of meer zijwanden.
houten carport Antwerpen

Waar zijn carports van gemaakt?

Carports worden van verschillende materialen gemaakt. De meest gebruikte zijn houten of aluminium carports. Hieronder lichten we beide materialen toe.

Hout

Er zijn nog steeds heel veel mensen die kiezen voor een houten carport. Er is dan ook heel wat te zeggen voor een carport van hout. Hout is relatief goedkoop en gemakkelijk te bewerken. Ook geeft hout een warme en natuurlijke uitstraling, zodat een houten carport vrijwel bij iedere woning past.

Er zijn veel houtsoorten waaruit je kunt kiezen. Hoe kwalitatiever de houtsoort, hoe duurder de carport. Het goedkoopste hout is geïmpregneerd vuren- of grenenhout en de duurste zijn hardhouten carports. Als je een houtsoort wilt van goede kwaliteit die ook nog betaalbaar is, ga dan voor Douglashout.

Aluminium

Met een aluminium carport geef je de carport een strakke en moderne uitstraling. Aluminium is een licht materiaal, maar toch heel sterk. Daarbovenop is de duurzaamheid van een houten carport erg hoog en is het goed te recycleren.

Je hebt nagenoeg geen onderhoud aan een aluminium carport, omdat deze niet roest. Je hoeft hem dan ook niet te verven of te behandelen met een was of iets dergelijks. Een regelmatige poetsbeurt is voldoende.

Tegenwoordig zijn aluminium carports verkrijgbaar in allerlei kleuren, zodat er altijd wel een kleur is die bij je woning past. In combinatie met een dak van polycarbonaat of glas krijg je helemaal die mooie, strakke look.

carports antwerpen

Carports Antwerpen: de factoren die de prijzen beïnvloeden

Als je een carport wilt aanschaffen, wil je natuurlijk ook weten wat deze kost. Het is heel erg lastig om een exacte prijs te geven.

Ten eerste is de prijs afhankelijk van het materiaal. Een geïmpregneerde houten carport is bijvoorbeeld goedkoper dan één van aluminium. Ten tweede heeft de grootte van de overkapping een invloed op de prijs. Als je een dubbele carport wenst komt dat duurder uit dan een enkele. Ten slotte heb je nog te maken met de arbeidskosten. Deze kunnen ook weer verschillen per aanbieder.

Voor een exact prijsopgave kan je altijd terecht op deze pagina. Laat je gegevens achter en wij doen de rest.

Vergelijk prijzen en vraag gratis offertes

Carports Antwerpen: de prijzen

De prijzen van carports kunnen erg verschillen per type carport. In onze prijsvoorbeelden zijn we uitgegaan van de maten van de meeste vrijstaande carport overkappingen. Deze zijn bij benadering: vijf meter lang, drie meter breed en twee meter hoog. Denk erom dat we het over richtprijzen hebben en dat de actuele prijzen anders kunnen liggen. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief montage.

Prijs carport hout

Om een goed prijsoverzicht te houden, moet je hier de driedeling maken tussen: geïmpregneerd hout, Douglashout en hardhout. Een carport van geïmpregneerd hout koop je al voor 500 tot 1000 euro bij de bouwmarkt. De kwaliteit ligt hier natuurlijk wat lager.

Daarnaast is ook bijvoorbeeld een dubbele carport duurder dan een enkele vanwege de grotere afmetingen. Wie een dubbele carport verkiest is dus sowieso duurder af.

Wil je een duurzame kwaliteitsvolle carport overkapping? Kies dan voor één van Douglashout. Voor een bedrag van rond de 2000 euro koop je een carport waar je jarenlang plezier van hebt.

Wil je een carport die bijna een leven lang meegaat? Kies dan voor één van hardhout. Hardhout is ontzettend goed van kwaliteit en valt daardoor ook in een hogere prijsklasse. Reken op minstens 3000 tot 4000 euro voor een hardhouten carport.

Prijs carport aluminium

Een aluminium carport is qua aanvangsprijs hoger dan die van een houten carport, maar dan koop je ook direct een goed en degelijk exemplaar. Voor een eenvoudige aluminium carport ben je toch al snel 1000 tot 1500 euro kwijt.

Wil je een wat uitgebreidere aluminium carport? Reken dan op een bedrag van rond de 2500 euro. Dan heb je een prachtige aluminium carport die al niet meer tot de basismodellen behoort.

Je kunt je aluminium carport eventueel ook nog uitbreiden met accessoires als verlichting of een dak van gehard glas. De prijzen  van aluminium carports met accessoires kunnen dan oplopen tot 5000 of 6000 euro.

carport antwerpen

Carports Antwerpen: laat offertes maken

Zelf een carport plaatsen is onmogelijk, wat je zelf doet doe je niet altijd beter. Zo staat een professionele carport plaatser garant voor een juiste plaatsing. Ook weet hij het best welk materiaal te gebruiken.

Voor het laten maken van offertes voor een enkele of dubbele carport overkapping in de omgeving van Antwerpen hoef je zelf de deur niet eens meer uit. Onze offertedienst kan in een oogwenk meerdere offertes naar je toe sturen van aanbieders bij jou in de buurt. Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens even invullen. Uiteraard springen wij veilig om met die informatie en slaan wij die nergens op. Prijsoffertes zijn volledig vrijblijvend en gratis.

Door offertes aan te vragen bij gediplomeerde regionale carport plaatsers en deze met elkaar te vergelijken krijg je een goed inzicht in de gangbare prijzen. Het is dan een stuk gemakkelijker om te kiezen voor een aanbieder met een goede prijs- kwaliteitsverhouding. Op deze manier kan je gemakkelijk dertig tot veertig procent besparen op de aanschaf van een carport, wat natuurlijk mooi meegenomen is. De carport plaatser kiest samen met jou een carport volledig naar jouw wens!

Vind de juiste vakman in jouw regio