Carport in Antwerpen: gratis prijsoffertes, mogelijkheden en meer info

carport antwerpen

Natuurlijk wil jij je auto ook graag beschermen tegen alle weersinvloeden. In dat geval is een carport een aantrekkelijke optie. Ook in de omgeving van Antwerpen zijn diverse vakmensen die een carport voor je kunnen plaatsen. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden die een goede carport je kunnen bieden.

Ben je op zoek naar gratis offertes? Laat dan je gegevens achter in het volgende formulier. Prijsoffertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.

Wat is een carport?

Een carport is een overkapping waaronder je je auto kunt stallen. In de meeste gevallen is deze overkapping aan het woonhuis gemonteerd, maar er zijn ook losstaande carports te verkrijgen. Eén van de zijwanden van de carport wordt gevormd door de gevel van de woning en de andere zijwanden blijven open. Toch biedt deze constructie een behoorlijke mate van bescherming tegen de weersinvloeden. De overkapping bestaat uit steunpalen, leggers en het dak. Als je de zijwanden allemaal dicht zou maken, spreek je over een garage. Deze is meestal (een stuk) duurder in aanschaf dan een carport.

Vraag tot 5 gratis offertes

Waarom een carport nemen?

Als je auto altijd buiten staat, is deze veel gevoeliger voor de weersomstandigheden. Vooral een plek met veel groen zorgt ervoor dat een auto snel vervuilt aan de buitenzijde. Bij een stevige vorst heb je een behoorlijke kans dat je sloten zijn vastgevroren en natuurlijk moet je al met lichte vorst je ruiten krabben. Al deze ongemakken verdwijnen als je je auto onder een carport parkeert. Daarbij hoef je een carport natuurlijk niet alleen voor een auto te gebruiken. Ook de caravan, mobilhome of boot kan prima onder de carport overwinteren. Dat scheelt je ook nog eens in de stallingskosten.
Je kan je carport natuurlijk ook gebruiken als verlengstuk. Daar kan je dan een fiets, hout voor de winter, een grasmaaier, … onder kwijt.

carport in Antwerpen

Voordelen van carports

Zit je erover te denken om een carport aan te schaffen? Dat is een goed idee, want deze hebben veel voordelen te bieden. Hieronder noemen we de belangrijkste.

 • Je hebt minder onderhoud aan de lak van je auto. Er is minder kans op vuil en dus hoef je de auto minder vaak te wassen. Ook is er veel minder kans op roestvorming, doordat de wagen niet steeds in hagel- en regenbuien staat.
 • Je heb ook weinig onderhoud aan de carport zelf. Kies je voor een aluminium overkapping? Deze is nagenoeg onderhoudsvrij.
 • Een carport is gemakkelijk en snel te plaatsen. Een goede vakman zal deze binnen een dag kunnen monteren. De bouw van een garage duurt veel langer.
 • Met een carport loop je altijd droog naar binnen. Net boodschappen gehaald en het begint te regenen? Onder een overkapping heb je de boodschappen altijd droog in huis. Wil je bij regenachtig weer je was toch buiten laten drogen? Zet het wasrek gerust onder de carport.
 • Carports zijn goed betaalbaar in aanschaf. Natuurlijk is het geen kleine uitgave die je doet, maar carports zijn er in principe voor ieders budget. In vergelijking met een garage ben je vrijwel altijd goedkoper uit.
 • Een degelijke en duurzame carport is een aanwinst voor de woning. Hier profiteer je weer van bij een eventuele verkoop van het huis.
 • Carports zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Er zijn genoeg aanbieders voor carports in de omgeving Antwerpen te vinden. Door een aanvraag te doen bij onze offertedienst kom je meteen in contact met meerdere vakmannen en weet je hoe de prijzen liggen.

Vraag advies op maat

Nadelen van carports

Om een goede afweging te maken of je een carport wilt kopen, is het wel belangrijk dat je ook de nadelen hiervan kent. Alleen op deze manier kun je erachter komen of een dergelijke overkapping ook iets voor jou is. Voor de volledigheid volgen hier dus ook de belangrijkste nadelen.

 • Een carport is meestal gemaakt van aluminium of hout en dit is minder duurzaam dan een gemetselde garage. Daar staat tegenover dat ook hout en aluminium zeker 25 jaar of langer meegaat.
 • Ook al staat je auto nu overdekt, hij is nog steeds gemakkelijk te bereiken. Inbrekers en vandalen kunnen gemakkelijk bij de auto komen. Onder een carport staat de auto dus niet per definitie veiliger.
 • Er zijn hele goedkope carports te koop, maar als je gaat voor duurzaamheid en kwaliteit is de aanschaf van een carport wel een behoorlijke investering. Daar staat tegenover dat je er ook jarenlang plezier van hebt.
 • Omdat de zijwanden van een carport gedeeltelijk open zijn, heb je altijd nog wel enigszins hinder van de weersinvloeden. Het kan best voorkomen dat je toch nog ruiten moet krabben, of dat de wagen gedeeltelijk nat wordt van de regen. Natuurlijk kan je ook gewoon kiezen voor een carport met één of meer zijwanden.

houten carport Antwerpen

Waar zijn carports van gemaakt?

Er zijn diverse materialen waar een carport van gemaakt kan zijn. De belangrijkste zijn hout en aluminium. Hieronder lichten we beide soorten materialen toe. Denk erom dat welk materiaal je ook kiest, er altijd een aanbieder van carports in de omgeving Antwerpen te vinden is die je dit kan bieden.
Benieuwd geworden naar mogelijkheden en prijzen? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan via deze pagina.

 • Hout

Er zijn nog steeds heel veel mensen die kiezen voor een houten carport. Hiervoor zijn diverse redenen, bijvoorbeeld dat hout relatief goedkoop is en gemakkelijk te bewerken. Ook geeft hout een warme en natuurlijke uitstraling, zodat een houten carport vrijwel bij iedere woning past. Er zijn veel houtsoorten waaruit je kunt kiezen. In de regel is het zo dat hoe beter het hout van kwaliteit is, hoe duurder de carport wordt. Het goedkoopste hout is geïmpregneerd vuren- of grenenhout en het duurste is (tropisch) hardhout. Als je een houtsoort wilt van goede kwaliteit en die ook nog betaalbaar is, kies dan voor Douglashout.

 • Aluminium

Met aluminium geef je de carport een strakke en moderne uitstraling. Aluminium is een licht materiaal en toch heel sterk. Daar komt nog bij dat het een hoge duurzaamheid heeft en goed recyclebaar is. Je hebt nagenoeg geen onderhoud aan een aluminium carport, omdat deze niet roest. Je hoeft hem dan ook niet te verven of te behandelen met een was of iets dergelijks. Een regelmatige poetsbeurt is voldoende. Tegenwoordig zijn aluminium carports verkrijgbaar in allerlei kleuren, zodat er altijd wel een kleur is die bij je woning past. In combinatie met een dak van polycarbonaat of glas, krijg je helemaal die mooie, strakke look.

carports antwerpen

Carports Antwerpen: de factoren die de prijzen beïnvloeden

Als je een carport wilt aanschaffen, wil je natuurlijk ook weten wat deze kost. Het is heel erg lastig om een exacte prijs hiervan te geven. Ten eerste is de prijs afhankelijk van het materiaal. Een geïmpregneerde houten carport is bijvoorbeeld goedkoper dan één van aluminium. Ten tweede is de grootte van de overkapping van invloed op de prijs. Als je een hele grote carport wilt waar twee auto’s onder kunnen, ben je duurder uit dan een carport voor één auto. Ten slotte heb je nog te maken met de arbeidskosten. Deze kunnen ook weer verschillen per aanbieder.
Voor een exact prijsopgave kan je altijd terecht op deze pagina. Laat je gegevens achter en wij doen de rest.

Vergelijk prijzen en vraag gratis offertes

Carports Antwerpen: de prijzen

De prijzen van carports liggen enigszins uiteen en daarom geven we deze per materiaalsoort. In onze prijsvoorbeelden zijn we uitgegaan van de gemiddelde maten van een carport. Deze zijn bij benadering: vijf meter lang, drie meter breed en twee meter hoog. Denk erom dat we het over richtprijzen hebben en dat de actuele prijzen anders kunnen liggen. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief montage.

Prijs carport hout

Om een goed prijsoverzicht te houden, moet je hier de driedeling maken tussen: geïmpregneerd hout, Douglashout en hardhout. Een carport van geïmpregneerd hout koop je al voor 500 tot 1000 euro bij de bouwmarkt. Of je dan echt kwaliteit koopt, is dan wel de vraag, maar je kunt er in ieder geval een paar jaar mee vooruit.

Wil je een goede en duurzame carport? Kies dan voor één van Douglashout. Voor een bedrag van rond de 2000 euro koop je een carport waar je jarenlang plezier van hebt.

Wil je een carport die bijna een leven lang meegaat? Kies dan voor één van hardhout. Hardhout is ontzettend goed van kwaliteit en valt daardoor ook in een hogere prijsklasse. Reken maar op minstens 3000 tot 4000 euro voor een hardhouten carport.

Prijs carport aluminium

Een aluminium carport is qua aanvangsprijs hoger dan die van een houten carport, maar dan koop je ook direct een goede en degelijk exemplaar. Voor een eenvoudige aluminium carport ben je toch al snel 1000 tot 1500 euro kwijt.

Wil je een wat uitgebreidere en mooie aluminium carport? Reken dan op een bedrag van rond de 2500 euro. Dan heb je ook een prachtige carport waar je geen omkijken meer naar hebt.

Je kunt deze eventueel ook nog uitbreiden met accessoires als verlichting of een dak van gehard glas. De prijzen kunnen dan oplopen tot 5000 of 6000 euro.

carport antwerpen

Carports Antwerpen: laat offertes maken

Voor het laten maken van offertes van carports in de omgeving van Antwerpen hoef je zelf de deur niet eens meer uit. Onze offertedienst kan in een oogwenk meerdere offertes naar je toe sturen van aanbieders bij jou in de buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is je gegevens even invullen. Uiteraard springen wij veilig om met die informatie en slaan wij die nergens op. Prijsoffertes zijn volledig vrijblijvend en gratis.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Door offertes met elkaar te vergelijken, krijg je een goed inzicht in de prijsopbouw hiervan. Het is dan een stuk gemakkelijker om te kiezen voor een aanbieder met een goede prijs- kwaliteitsverhouding. Op deze manier kan je gemakkelijk dertig tot veertig procent besparen op de aanschaf van een carport en dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?

2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?

3*. Welk type carport wenst u?

4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.