Carport van padoek: info, prijs en gratis offertes

Een houten carport is een goede oplossing om je auto te beschermen tegen de weersinvloeden. Als je een houten carport wilt, kun je kiezen uit verschillende houtsoorten, zoals: vuren, grenen, eiken of ceder.

Als je echt iets moois en luxueus wilt om je carport van te maken, kies dan voor padoek (ook wel padouk genoemd). Veel van wat je nog niet wist over een carport van padoek kom je in dit artikel te weten.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Wat is padoek?

Padoek is de duurzaamste hardhoutsoort ter wereld. Padoukbomen groeien in West- Afrika (vooral in Kameroen). De bomen worden met gemak veertig meter hoog en komen, gek genoeg, niet als bossen voor.

Padoek heeft een diepe koraalrode kleur die onder invloed van het licht verkleurt naar prachtig zilvergrijs en ten slotte zwartbruin. Padoek is tevens een hele stabiele houtsoort die nauwelijks vervormt. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat deze houtsoort in de hogere prijsklasse valt.

Behalve Afrikaans padoek is er ook de Indisch variant, maar deze houtsoort wordt in Europa weinig verhandeld. Als we het over padoek hebben dan bedoelen we in dit artikel dus telkens Afrikaans padoek.

carport van padoek

Wat is een carport van padoek?

Soorten carports

Een carport is een soort afdak waaronder je een auto kunt stallen (of een boot, of een mobilhome of een caravan of…). Een carport kan aan de gevel van de woning of aan een bestaande garage worden gemonteerd. Ook bestaan er natuurlijk vrijstaande carports.

Deze overkapping zorgt er bijvoorbeeld voor dat de auto beschermd is tegen weersinvloeden en tegen vallende bladeren. Carports zijn meestal gemaakt van hout of van metaal.

Carport van padoek

Als je een carport van padoek koopt, betekent dit dat deze gemaakt is van een kwalitatief bijzonder goed hardhout, waar je nauwelijks onderhoud aan hebt. Ook zorgt padoek voor een luxe en stijlvolle uitstraling.

Wat kost een carport van padoek?

Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je ook een prachtige, stevige en stabiele carport. Padoek is duur, maar je koopt absoluut iets heel moois. We zetten even een aantal prijzen van een carport van padoek in een tabel:

Type CarportMaat CarportPrijzen
aan de gevel6 meter lang – 3 meter breed€ 5.000 – 6.000
aan de gevel8 meter lang – 5 meter breed€ 7.000 – 8.000
vrijstaande carportvoor één auto€ 6.000 – 7.000
vrijstaande carportbredere of langere uitvoering€ 8.000 – 15.000

Alle genoemde prijzen zijn exclusief plaatsing. We benadrukken dat het hier gaat om richtprijzen. De actuele prijzen kunnen anders liggen. Om een exacte prijs te weten te komen, kan je altijd een gratis offerte aanvragen via onze offertedienst.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Wat zijn de voordelen van padoek?

Padoek is uitstekend geschikt om een carport van te maken. We zetten alle voordelen even op een rijtje.

  • Padouk is het duurzaamste hout dat er bestaat. Het gaat gemakkelijk 25 tot 30 jaar mee.
  • Deze houtsoort vervormt nauwelijks, waardoor je geen last hebt van scheuren, barsten of krom getrokken hout.
  • Padouk heeft een diepe koraalrode kleur (vandaar dat het in Frankrijk ook wel Corial wordt genoemd) die prachtig zilvergrijs verkleurt onder invloed van het zonlicht. Op den duur wordt padoek zwartbruin.
  • Deze houtsoort is gemakkelijk te bewerken en af te werken (bijvoorbeeld met blanke lak).
  • Padoek is een stabiele houtsoort, daardoor heb je een stevige carport die vele jaren meegaat.

Wat zijn de nadelen van padoek?

Waar voordelen zijn, zijn meestal ook nadelen. Voor padoek zetten we deze ook even op een rijtje.

  • Padoek heeft een hoge tot zeer hoge aanschafprijs in vergelijking met andere houtsoorten. De gemiddelde prijs ligt tussen de €75 en €120 per vierkante meter.
  • Niet iedereen vindt het mooi dat padoek op den duur zwartbruin verkleurt. Je kunt deze verkleuring langzamer laten verlopen door padoek te behandelen met blanke lak. In dat geval heb je wel meer onderhoud aan je carport dan dat je deze op natuurlijke wijze laat verkleuren.
prijs carports hout

Wat te doen als je een carport van padoek aan wilt schaffen?

Padoek

Padoek is duur en het loont dan ook zeker de moeite om offertes te laten maken bij meerdere leveranciers als je een carport wilt laten bouwen van deze houtsoort.

Offertes zijn altijd gratis aan te vragen via onze website en je hebt natuurlijk geen aankoopverplichting. Door verschillende offertes (minstens drie) naast elkaar te leggen, krijg je een goed inzicht hoe de prijs tot stand komt.

Ga dan ook niet direct voor de goedkoopste, maar kies de aanbieder met de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Een forse prijsbesparing (soms tot wel dertig procent) is dan zeker mogelijk.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Wat zeker ook loont, is onderhandelen met de aanbieder. Als je een grote aankoop doet, is er altijd wel wat ruimte in de prijs. Hier kun je van profiteren door bijvoorbeeld de andere offertes te tonen.

Benieuwd geworden naar de prijs van een padoek carport? Of misschien wel een ander materiaal? Laat hieronder je gegevens achter en we contacteren je zo snel mogelijk met een passend voorstel:

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?

2. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?

3. Welk type carport wenst u?

4. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.