Carport uit hout: prijzen

Als je een houten carport koopt, wil je natuurlijk ook weten wat de prijs hiervan is. Het is echter nog niet zo eenvoudig om een exacte schatting te geven. Er zijn zoveel verschillende soorten carports met even zoveel verschillende prijzen dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Om je een duidelijk overzicht te geven van de prijs van een houten carport hebben we dit artikel geschreven. Het zal je zeker helpen in het maken van je keuze.

carports hout prijzen

Wat is een carport van hout?

Een houten carport bestaat uit steunpalen, liggers en een dak. Je kunt een carport het beste zien als een overkapping (zonder zijwanden) voor je auto. Het doel van een carport is dat deze de auto beschermt tegen de weersomstandigheden. De auto staat altijd droog en ’s winters heb je minder last van de vorst. Bij een carport van hout zijn de steunpalen en de liggers (de constructie) van hout gemaakt. Het dak kan ook van hout gemaakt zijn, maar het is ook mogelijk dat deze van een ander materiaal gemaakt is.

Vraag advies op maat

Een houten carport bouwen: prijzen

Heb je eenmaal besloten om een houten carport te kopen? Dan moet deze ook nog gebouwd worden. De kosten hiervan zitten meestal niet bij de aanschafprijs inbegrepen. Hiervoor kan je de hulp van een vakman inroepen.
De kosten voor het plaatsen van een carport verschillen per bedrijf. Meestal worden de kosten berekend per vierkante meter. De gemiddelde oppervlakte van een standaard carport is 18 vierkante meter. De prijzen van een vakman liggen tussen 45 en 55 euro per vierkante meter. Hierdoor zal het bouwen van een houten carport je minstens 800 tot 1000 euro gaan kosten.   

kostprijs houten carport

Verschillende houtsoorten

Het valt niet mee om een exacte prijs te geven van een houten carport. Daarvoor zijn er te veel factoren van invloed op de prijs. Je hebt bijvoorbeeld te maken met verschillende houtsoorten en deze hebben verschillende prijzen. Meestal is het zo dat hoe duurder de houtsoort is, hoe beter de kwaliteit en hoe langer een carport meegaat. We geven hieronder per houtsoort de prijs van een carport met een oppervlakte van 18 vierkante meter. De prijzen zijn inclusief BTW en exclusief de kosten voor plaatsing.

  • Een carport van geïmpregneerd grenen- of vurenhout

Grenen- en vurenhout behoort tot de goedkopere houtsoorten.
Voor een carport van vuren- of grenenhout betaal je dan ook relatief weinig geld. Je kunt al een eenvoudige carport van geïmpregneerd vuren- of grenenhout kopen voor 500 tot 1000 euro. Als je een iets uitgebreider en degelijker exemplaar wilt, ben je 1500 tot 3000 euro kwijt.

  • Een carport van Douglashout

Douglashout is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Dit is te danken aan de goede kwaliteit van het hout en de betaalbare prijs. Douglashout is afkomstig van de zogenaamde Douglasspar. Het hout van deze naaldboom heeft van nature een hoge duurzaamheid. De prijs van een eenvoudige carport van Douglashout ligt rond 1500 euro. Je kunt deze carports zo uitgebreid en luxe kopen als je zelf wilt, maar hierdoor stijgt de prijs vanzelfsprekend ook. Je kunt carports van Douglashout kopen voor 3000 euro maar ook voor 7000. Het ligt er helemaal aan wat je zelf wilt.                                          

  • Een carport van hardhout

Bij hardhout denken veel mensen dat het hout heel hard is en uit de tropen afkomstig is. Dit is echter niet het geval. De naam hardhout is afkomstig van het Engelse woord ‘hardwood’ dat loofhout betekent. Onze Europese eik is bijvoorbeeld ook hardhoutsoort. Hardhout is bijzonder duurzaam, het gaat zeker 50 jaar mee, en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Dat zie je dan ook terug in de prijs, want een hardhouten carport is relatief duur in aanschaf. De startprijs voor een carport van hardhout ligt op 5000 euro. De prijzen kunnen echter oplopen tot een veelvoud hiervan.

prijs carports hout

Bouwpakket?

Verschillende soorten houten carports worden als bouwpakket of prefab model aangeboden. Dit houdt in dat je deze zelf zou kunnen bouwen met behulp van een handleiding of een instructiefilmpje.
Prefab carports kunnen in de regel tegen een relatief lage prijs worden aangeboden. De reden hiervoor is dat ze in grote hoeveelheden en volgens vaste maten geproduceerd worden. De prijs van een houten carport als zelfbouwpakket begint bij ongeveer 1000 euro. De prijzen kunnen gemakkelijk oplopen tot een veelvoud hiervan. Niet iedereen beschikt over de tijd en mogelijkheden om een prefab carport zelf te kunnen bouwen.

Een goede vakman zal dan ook zeker bereid zijn om deze voor je te plaatsen. Benieuwd naar wat dat zou kosten? Vraag dan een gratis offerte aan.

… Of op maat gemaakte (houten) carport?

Een op maat gemaakte carport heeft als voordeel dat je deze helemaal naar eigen wensen, eisen en budget kunt laten bouwen.
De vakman zal bij je komen opmeten en vervolgens zal men de carport speciaal voor jou (laten) maken. Gemiddeld zal dit drie tot zes weken duren en daarna zal men de carport plaatsen.
Op maat gemaakte carports zijn gemiddeld genomen duurder dan prefab exemplaren. De reden hiervoor is dat de vakman meer tijd kwijt is aan het opmeten en maken van de carport. Het is dan ook lastig om hiervan een prijs te geven, aangezien iedereen weer een eigen ontwerp heeft. Daarom is het verstandig om bij meerdere leveranciers een offerte op te vragen. Hiermee kun je flink besparen op de prijs.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Aanbouw of losstaand?

Een carport kun je in principe op twee manieren plaatsen: als aanbouw of losstaand. Een aanbouwcarport wordt aan de gevel van de woning gemonteerd en een losstaande carport staat helemaal vrij.
Een aanbouwcarport is in de regel goedkoper dan een losstaande. Je hebt namelijk minder materiaal nodig om deze te bouwen. De meeste mensen kiezen ook voor een aanbouwcarport, omdat je dan altijd droog in de woning komt en minder ruimte nodig bent.

Zowel aanbouw- als losstaande carports zijn in allerlei prijsklassen verkrijgbaar. De prijs van een losstaande houten carport ligt gemiddeld tien tot twintig procent hoger dan die van een vergelijkbare vrijstaande carport.

houten carports prijs

Voor welk dak kies je?

Het dak van een carport moet je zien als een apart onderdeel, aangezien je hierin ook weer verschillende keuzes kunt maken. Allereerst heb je te maken met het materiaal waar het dak van gemaakt is en ten tweede heb je ook te maken met de vorm van het dak. Ook de daken hebben weer verschillende prijzen. Hieronder geven we per soort dak de gemiddelde prijs. Denk erom dat dit richtprijzen zijn. De actuele prijzen kunnen anders liggen.

  • Bitumen

De eenvoudigste en goedkoopste dakbedekking is een bitumineus dak. Je hebt dan een dak van bijvoorbeeld dakleer of shingles. Het is ook mogelijk om een dak van EPDM te nemen. Dit is eveneens een soort dakleer dat oersterk en zeer duurzaam is. Een dak van bitumen kost gemiddeld 30 tot 50 euro per vierkante meter. Voor een carport met standaard afmetingen betaal je dan 500 tot 900 euro.

  • Polycarbonaat

Polycarbonaat is een stevige, doorzichtige kunststof. Een houten carport met een dergelijk dak is dan ook erg duurzaam. Ter vergelijking: polycarbonaat is 250 keer sterker dan glas. Polycarbonaat biedt de auto ook een goede bescherming aangezien het UV-straling tegenhoudt. Dit is beter voor de lak en het interieur van de auto. De prijzen van een eenvoudige carport met een dak van polycarbonaat beginnen bij 1000 euro en deze kunnen oplopen tot een veelvoud hiervan. Het is ook mogelijk om een gebogen dak van polycarbonaat te nemen. De prijs van een houten carport met een gebogen dak van polycarbonaat begint bij 2000 euro.

  • Zadeldak

Je kunt ook kiezen voor een houten carport met zadeldak. Deze heeft dan bijvoorbeeld dakpannen of bitumen als bekleding. Het voordeel van een zadeldak is dat je boven de carport een extra opbergruimte creëert. Deze ruimte is erg handig om allerlei spullen kwijt te kunnen die je niet zo vaak gebruikt. De constructie van een zadeldak is niet heel eenvoudig, waardoor deze carports relatief duur zijn. Voor een kwalitatief goede houten carport met zadeldak betaal je ongeveer 2000 tot 3000 euro als aanvangsprijs. Ook hier geldt dat de prijzen op zullen lopen afhankelijk van de uitvoering en de materiaalkeuze.

carport hout prijzen dak

Houten carport prijzen: prijsvoorbeeld

Tom en Veerle besluiten een houten carport te kopen. Ze nemen een carport met de standaardafmetingen van 350 bij 500 centimeter (oppervlakte 18 vierkante meter). Ze kiezen voor een aanbouwcarport van Douglashout. Als dak kiezen ze een plat dak van polycarbonaat. Ze laten meerdere offertes maken en kiezen voor de scherpste prijs.

Ontvang prijs op maat

  • Ze betalen voor deze carport 2200 euro inclusief btw.
  • Ze laten de carport plaatsen door de aanbieder. Hier berekent deze 800 euro voor. Dit is inclusief vervoers- en plaatsingskosten.
  • Uiteindelijk betalen Tom en Veerle dus 3000 euro.

Benieuwd wat een carport (uit hout?) jou zou kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Houten carport prijzen: vergelijken loont!

Het zal je inmiddels duidelijk zijn geworden dat de totale prijs van een houten carport afhankelijk is van verschillende factoren. Heb je eenmaal besloten om een houten carport te kopen dan is het verstandig om offertes bij meerdere bedrijven op te laten stellen. Zo krijg je een goed inzicht in de prijsopbouw en kun je voor de aanbieder kiezen met de beste prijs- kwaliteitsverhouding. Op deze manier kun je wel dertig tot veertig procent besparen op de prijs van een houten carport.

Als je je gegevens achterlaat bij onze offertedienst zal je op korte termijn meerdere offertes ontvangen van aanbieders bij jou in de regio. Uiteraard is dit volledig gratis en is er geen enkele aankoopverplichting aan verbonden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?

2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?

3*. Welk type carport wenst u?

4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.