Dubbele carport

Jouw auto wil je graag beschermen tegen weersinvloeden en het hele jaar buiten laten staan. Dit kan zonder problemen met een carport. Ook het ruiten krabben in de winter is zo goed als voorbij, de dubbele carport heeft een isolerende werking waardoor de strengste vorst niet op de autoruit afzet. In de zomer wordt ook de autolak beschermd, en het interieur zoals het dashboard en de bekleding zal niet verbleken door een teveel aan zonlicht.

Ook na een flinke regenbui, zal de auto snel drogen onder een carport. De zijwanden zijn immers open en zorgen daarom voor een goede luchtcirculatie. Ook het risico op roestvorming wordt daardoor voorkomen. Niet alleen de auto, maar eigenlijk al jouw vervoersmiddelen, genieten optimale bescherming tegen weersinvloeden. De levensduur van jouw kostbare eigendommen kan echt verlengd worden, doordat deze veilig en droog staan geparkeerd onder de dubbele carport.

dubbele carport driedubbel

Naast de auto kan je ook denken aan: caravan, motor, camper of mobilhome, boot, jetski, fietsen en buitenmeubels om te plaatsen onder de carport. Regenwater kan een bepaalde zuurgraad bevatten door de luchtvervuiling, de lak van jouw auto of motor moet hiertegen beschermd worden. Een lak die mooi in tact blijft en schadevrij is, kan de inruilaarde beïnvloeden als je de auto in de toekomst wil verkopen. Naast zure regen zijns er nog twee agressieve bedreigingen die de lak kunnen aantasten. Dat zijn vogeluitwerpselen en boomharsen, de dakafdekking van een dubbele carport zorgt ervoor dat de lak hiertegen beschermd wordt.

Een droge oversteek van auto naar thuis

dubbele carport mogelijkhedenHet voordeel van het overdekt in- en uitladen van je auto, bij een carport, is natuurlijk een grote meerwaarde. Wellicht is een tekort aan parkeerruimte vaak een probleem is in jouw straat. Daardoor kan jouw auto niet altijd direct voor de voordeur staan. Bij een carport is dat dus geen probleem meer, want je kunt nu moeiteloos in- en uitstappen direct bij jouw voordeur.

Dit is zeer positief als het bijvoorbeeld heel hard regent, je kunt droog je spullen in- en uitladen en ze rustig binnen brengen. Regen, sneeuw of hagel, het maakt niet zoveel uit, je kunt altijd droog de boodschappen verplaatsen van de auto naar de woning.

Een dubbele carport met berging

Er zijn dubbele carports die een aangebouwde berging hebben. Dit is wel zo handig, en kan dienen als extra opbergruimte voor spullen die je vaak vervoerd met de auto. Dat kan zijn in de zomer een opblaasboot, een surfplank. En in de winter kan de berging bijvoorbeeld een slee of een sneeuwschuiver bergen.

Wellicht kan de berging ook gebruikt worden om tuingereedschap op te bergen of klusgereedschappen. De omgeving van jouw carport zal vaak ook planten en groen hebben wat onderhoud nodig heeft. Wel zo handig als dit gereedschap dan snel binnen handbereik is in de berging die aansluitend is gebouwd bij de dubbele carport.

Een berging wordt in één lijn gebouwd met het carport. Hetzelfde materiaal wordt gebruikt om harmonie te scheppen in de uitstraling en zo de dubbele carport met berging als één geheel te zien. De berging wordt voorzien van minimaal één toegangsdeur, maar een tweede deur kan altijd ingebouwd worden om zo meerdere toegangsmogelijkheden te hebben tot de berging. De afmetingen van een carport zijn afgestemd op de beschikbare ruimte in jouw tuin of oprit.

Carport plaatsen? Ontvang offertes

De berging kan, net zoals de carport, al van te voren op maat gemaakt worden en dus een prefab constructie zijn. De gehele constructie, carport en berging, kan worden gemaakt in dezelfde stijl als de woning. In dat geval spreken we van maatwerk, dat zal qua prijs wel meer zijn dan standaard uitvoeringen. Wil jij dat het geheel , qua kleur en materialen en stijl, perfect aansluit op de woning? Dan zou je dat kunnen bespreken met de leverancier of dit kunnen voorleggen aan een gespecialiseerd timmerbedrijf.

De meeste carports met berging zijn ontworpen op basis van het parkeren van één auto. Beschik jij over voldoende ruimte om een dubbele carport met berging te kunnen plaatsen op jouw grond, dan zal dat meestal een op maat gemaakte constructie worden.

Welk materiaal wordt gebruikt voor carports?

dubbele carport aluminiumHet meest gebruikte houtmateriaal voor carports is geïmpregneerd Noord-Europees vurenhout. Wil jij toch wat duurzamer hout, dan kan je altijd overwegen om Lariks Douglas hout of eikenhout te kiezen als bouwmateriaal. Daarnaast zijn er ook luxe, moderne carports van aluminium, staal of kunststof. Het dak van een carport kan plat, schuin zijn of puntvormig zijn.

Enig daglicht is vaak wel gewenst in een carport, dat is makkelijker bij het in- en uitladen. Meestal wordt dan in het dak een raam gemaakt van glas of transparant PVC . Kies je voor een dak wat volledig licht doorlatend is, dan wordt dat gemaakt van grijze ondoorzichtige PVC trapeziumprofielen. Deze zijn ondoorzichtig maar laten voldoende licht door. Als dit PVC helemaal transparant zou zijn, dan zal er veel teveel warmteontwikkeling komen door het zonlicht. Dat zou dan alsnog het interieur en de bekleding van de auto kunnen aantasten, en dat is niet de bedoeling van een carport.

Vraag advies op maat

Bij aluminium carports wordt echter wel vaak het hele dak gemaakt van dubbelwandige 10 mm Polycarbonaat platen, meestal wordt dit in boogvorm gemaakt voor optimale waterafvoer. Dit is aanzienlijk sterker dan PVC , en sterker dan glas. Er zijn drie uitvoeringen beschikbaar van Polycarbonaat platen voor de dakbedekking van een carport: dat zijn doorlatend, warmtewerend en zonwerend. Elke uitvoering heeft zijn eigen eigenschappen, de zonwerende optie is minder licht doorlatend.

Wat zijn de voor- en nadelen van een dubbele carport van hout?

De voordelen van een carport zijn:

 • Optimale bescherming van jouw vervoersmiddelen
 • Bescherming tegen boomhars en uitwerpselen van vogels
 • Extra opbergruimte die droog blijft
 • Veel vrijheid in de ontwerpfase
 • Stijlvolle landelijke uitstraling
 • Snel en vakkundig gebouwd

En de nadelen kunnen zijn:

 • Soms onvoldoende waterafvoer
 • Auto niet helemaal zo droog als bij een garage
 • Woninginbraak is een groter risico door het dak
 • Donkere hoeken zonder verlichting of dakramen
 • Ophoping van bladeren en vuil als er geen zijwand is

Vergunningen zijn meestal niet noodzakelijk voor dubbele carports. Om dit zeker te weten, is het wel goed om dit na te gaan bij het bouwloket van jouw gemeente.

Wat kan een dubbele carport kosten?

dubbele carport met bergingWanneer jij kiest om een dubbele carport zelf te bouwen, kan dat aanzienlijk de kosten verlagen. In zelf bouwen kunnen wij ook nog een onderscheid maken in: het zelf samenstellen van het bouwpakket wat de leverancier levert, of het volledig zelf bouwen aan de hand van een eigen ontwerp. In het laatste geval zal je dus alles zelf kunnen uitvoeren, van ontwerp tot het inkopen en op maat maken van de materialen. Dit vergt enige bekwaamheid en ervaring.

Wanneer jouw carport als bouwpakket wordt afgeleverd bij jouw voordeur, dan zit daar altijd een uitgebreide bouwbeschrijving bij. Dit zijn meestal prefab constructies, die eenvoudig in elkaar kunnen worden gezet door het nauwkeurig volgen van de bouwbeschrijving. Neem daar wel voldoende tijd voor, want het is een klus die nog wel is onderschat wordt wat betreft de benodigde tijd. Het graafwerk voor de funderingspalen is daarbij ook een heel belangrijk onderdeel. Enige kluservaring en fysieke kracht is wel nodig om de carport correct op te bouwen.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Nu volgen wat voorbeelden en richtprijzen voor dubbele houten carports.

Dubbele houten carport met puntdak
Hoogte: 297 centimeter
Doorrijhoogte: 260 centimeter
Afmetingen: 480 x 400 centimeter
Materiaal: geïmpregneerd grenen hout
Staanders: 11.5 x 11.5 x 270 centimeter
Dak: dakshingles
Dak afmetingen: 530 x 496 centimeter
Montage: zelfbouw
Prijs: 1365 euro

Dubbele houten carport met plat dak
Hoogte: 237 centimeter
Doorrijhoogte: 206 centimeter
Afmetingen: 598 x 673 centimeter
Materiaal: geïmpregneerd massief grenen hout
Staanders: 11.5 x 11.5 x 270 centimeter
Dak: grijze ondoorzichtige PVC trapeziumprofielen van 0,8 millimeter dik
Dak afmetingen: 530 x 496 centimeter
Montage: zelfbouw
Prijs: 1784 euro

Opties:
Met aanbouw garage deur en zijwanden aan de voor of achterkant, meerprijs 1275 euro
Met stalen dakplaten 0,5 millimeter, meerprijs 615 euro
Twee bogen met paalankers, meerprijs 550 euro

Dubbele houten carport met berging
Hoogte: 252 centimeter
Doorrijhoogte: 217 centimeter
Afmetingen totaal: 10.25 x 6.06 meter
Afmetingen carport: 767 x 600 centimeter
Afmetingen berging: 250 x 600 centimeter
Materiaal: Lariks Douglas hout
Staanders: 12 x 12 x 270 centimeter
Dak: EPDM
Deur in berging: 220x200cm
Montage: zelfbouw
Prijs: 8750 euro

Optie:
Inclusief montage: meerprijs van 2500 euro

Elk dubbele carport van hout kan worden voorzien van extra zijwanden, met of zonder ramen. Voor een offerte op maat of meer deskundig advies, kan je het beste contact opnemen met de leverancier van de dubbele carport.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?

2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?

3*. Welk type carport wenst u?

4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.