Carport uit smeedijzer

Wil je je auto parkeren onder een bijzonder luxueuze carport? Neem dan een carport van smeedijzer. Je auto staat goed beschermd tegen regen en kou en je hebt ook nog eens een prachtig onderkomen voor koning auto (of je boot, of je caravan). In dit artikel bespreken we alles in verband met een carport van smeedijzer: de voor- en nadelen, mogelijkheden, maten en prijzen.

Voor exacte prijzen kan je terecht bij onze offertedienst. Daar kan je ook meteen meer info vragen indien je dit wenst.

Ontvang GRATIS offertes en advies

carport-uit-smeedijzer

Wat is een smeedijzeren carport?

Een carport bestaat uit een draagconstructie en een dak. Deze twee onderdelen zijn bedoeld om je auto te beschermen tegen de weersinvloeden. Een carport kan aan de woning gemonteerd worden, maar er zijn ook vrijstaande carports.

Materialen en kenmerken

De draagconstructie kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Hout wordt veel gebruikt en de laatste jaren is aluminium ook sterk in opkomst. Als je echt iets heel moois wilt, kun je ook kiezen voor een carport van smeedijzer. Vooral bij een woning in een meer landelijke, rustieke stijl is een smeedijzeren carport heel geschikt.

Een carport van smeedijzer wordt volledig op maat en naar je persoonlijke voorkeur gemaakt. Houd je van Engelse krullen en uitgewerkte details? Of bent je op zoek naar een strakkere uitvoering? Er zijn heel veel mogelijkheden bij een smeedijzeren carport.

smeedijzer-carport

De voordelen van een smeedijzeren carport

Verschillende voordelen aan smeedijzer zijn:

  • Een oerdegelijk en zeer sterk materiaal.
  • Smeedijzer zeer duurzaam. Sterker nog: bij goed onderhoud gaat een smeedijzeren carport een leven lang mee.
  • Het kan absoluut tegen een stootje en het heeft een grote draagkracht.
  • Door de grote draagkracht kunnen de steunpalen en de liggers veel dunner worden gemaakt dan die van hout of aluminium. Dit geeft een verfijnder en eleganter aanzicht.
  • Het verfijnder aanzicht kun je met een smeedijzeren carport ook heel goed zelf creëren.

Je kunt met smeedijzer allerlei elementen aan de constructie toevoegen. Denk maar eens aan spijlen, krullen, bolletjes en pinnen. Iedere smeedijzeren carport is dan ook altijd een uniek exemplaar.

Ook voor veel onderhoud hoef je niet bang te zijn. Smeedijzer rot niet en trekt geen schimmel of insecten aan.

Carport plaatsen? Ontvang offertes

De nadelen van een carport van smeedijzer.

Smeedijzer kan dan niet rotten, maar het kan wel roesten. Je zult een smeedijzeren carport toch regelmatig moeten behandelen met bijvoorbeeld ijzerverf.

Een ander nadeel van een carport van smeedijzer is dat het behoorlijk duur is. Alle onderdelen moeten met de hand gemaakt worden en dit brengt uiteraard meer kosten met zich mee dan een bouwpakket met vaste maten.

Een carport van smeedijzer is een hele uitgave, maar naast de bijzondere uitstraling krijg je ook een product dat je hele leven zal meegaan. Je investeert dus eigenlijk in een heel erg kwalitatieve carport.

Een smeedijzeren carport zelf plaatsen of laten doen?

Zelfstandig

We kunnen je direct uit de droom helpen: het zelf plaatsen van een carport van smeedijzer is vrijwel onbegonnen werk. Smeedijzer is zo zwaar van gewicht dat je altijd met meerdere personen moet zijn om de constructie op zijn plaats te krijgen en te monteren. Daarbij bestaat een carport meestal uit grote en lange stukken smeedijzer. Dat is niet iets waar je zomaar even mee wegloopt.

Vakman inschakellen

Het plaatsen van een smeedijzeren carport is dan ook een klus waar het nodige vakmanschap bij komt kijken. Ook al ben je met meerdere mensen, deze karwei is geen werkje voor de gemiddelde doe-het-zelver.

Benieuwd wat een smeedijzeren carport inclusief plaatsing bij jou zou kosten? Vraag dan een gratis offerte aan via onze vrijblijvende offertedienst.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Welke soorten carports van smeedijzer zijn er?

Bij smeedijzer schiet je meestal direct het beeld te binnen van klassieke kasteelachtige huizen met rijkelijk versierde smeedijzeren hekken. Als je in een dergelijke woning woont, past een prachtige, klassieke carport van smeedijzer er geweldig goed bij. De smeedijzeren carport zal de klassieke uitstraling van het huis nog meer bevestigen.

Tegenwoordig hoef je echter niet in het bezit te zijn van een dergelijke woning om een carport van smeedijzer te nemen. Doordat je met smeedijzer in principe alle vormen kunt creëren die je wilt, kun je ook voor een moderne, strakke uitstraling gaan. Vooral rondingen en ronde objecten zorgen voor een veel modernere uitstraling dan de klassieke, vierkante vormen.

Wat is de prijs van een carport van smeedijzer?

Er zijn diverse factoren die de prijs van een carport van smeedijzer beïnvloeden. Een belangrijke factor is de grootte van de carport. Hoe groter de carport, hoe meer materiaal er gebruikt moet worden en hoe hoger de prijs uitvalt.

Ook het materiaal waarvan het dak is gemaakt, speelt een rol in de totstandkoming van de prijs. Bij een mooie smeedijzeren carport hoort eigenlijk geen dak van een paar simpele golfplaten. Met een smeedijzeren carport zit je dus ook vast een wat duurder dak.

Heel mooi is een dak van glas en eventueel zou je ook een dak van polycarbonaat (sterk soort kunststof) kunnen nemen. Ook een combinatie met een houten dak of een rieten dak is heel mooi.

Daarnaast zijn er nog de diverse opties waar je voor kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan verlichting, of zijwanden. Er is veel mogelijk, maar houd wel in het achterhoofd dat daar ook een extra prijskaartje aan vasthangt.

Ontvang prijs op maat

Wat kost een smeedijzeren carport?

Soorten carportKenmerkenPrijzen
standaard carport7 meter (L) x 3,5 meter (B) x 2m20 (H)€4.000 – €5.000

Je hebt dan wel een carport die sterk, duurzaam en onderhoudsarm is en een leven lang meegaat.

Wil je een grotere of een luxueuzere carport? Dan lopen de prijzen al snel op. We moeten er wel even bij vermelden dat het richtprijzen zijn. De actuele prijzen kunnen anders liggen. Ook zijn deze prijzen exclusief plaatsing. Die kosten komen er dus ook nog bij. Plaatsingskosten zijn toch ook al snel vijfhonderd à duizend euro.

Wil je graag een exacte prijs toegestuurd krijgen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons.

Met wie ga je in zee?

Er zijn veel verschillende aanbieders op de markt die smeedijzeren carports verkopen. Deze hebben allemaal hun eigen voorkeuren, opties en prijzen. Laat daarom offertes maken van meerdere aanbieders en vergelijk deze goed met elkaar.

Ga niet direct voor de goedkoopste, maar kijk goed naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Een offerte aanvragen via deze website is altijd gratis en je hebt niet direct een aankoopverplichting. Door het vergelijken van meerdere offertes kun je al snel vele euro’s besparen.

Heb je een vergunning nodig voor het bouwen van een smeedijzeren carport?

In Vlaanderen is het aanvragen van een vergunning voor het bouwen van een carport in principe niet nodig, maar je hebt wel meldingsplicht. De meldingsplicht geldt als:

  • De functie van de woning niet veranderd wordt.
  • De carport niet hoger wordt dan vier meter gemeten vanaf de grond.
  • Je binnen de perceelgrenzen blijft (twee meter aan de achterkant en drie meter aan zijkanten).
  • De carport tegen een aanpalend gebouw gebouwd wordt, mag deze tot op de perceelgrens reiken, voor zover de bestaande scheidingsmuur niet gewijzigd wordt. De bouwdiepte van de carport mag de bouwdiepte van het aanpalend gebouw niet overschrijden.

In de praktijk zal je meestal aan deze voorwaarden voldoen en hoef je dus geen vergunning aan te vragen en slechts te melden. Het is echter wel zo dat iedere gemeente ook weer zijn eigen regels en voorwaarden heeft. Het beste kun je hier naar informeren in je eigen gemeente. De gemeente kan je exact duidelijk maken of je een vergunning moet aanvragen of niet.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Gratis voor een smeedijzeren carport

Ben je overtuigd van de kwaliteiten van een smeedijzeren carport? Vertrouw dan op onze offertedienst. Vul het onderstaande formulier in en je krijgt binnen enkele dagen verschillende offertes toegestuurd. Het leukste van al: deze dienst is volledig gratis én vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.