Carport in West-Vlaanderen: mogelijkheden en gratis prijsoffertes

Carport in West-Vlaanderen nodig? Hagel, regen en sneeuw komt allemaal op de auto en geeft een grotere kans op roestvorming. Daarnaast heb je ook te maken met straatvuil en uitwerpselen van vogels die de auto snel bevuilen.

Wil je dit ongemak tegengaan? Dan is een carport een goede optie. Met dit afdak voor je wagen heb je een betaalbare oplossing waar je vele jaren plezier van zult hebben. Ook in West-Vlaanderen zijn diverse betrouwbare aanbieders te vinden van allerlei soorten carports.

Hieronder kan je alvast een offerte aanvragen. Lees je liever eerst wat verder over de carport? Scroll dan gerust verder.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Wat is een carport?

In het verleden werden veel huizen met garages gebouwd. Inmiddels zien we dit steeds minder vaak en kiezen mensen voor een carport. Dit is in principe een overkapping voor de wagen. Een carport bestaat uit een aantal steunpalen, waarop het dak rust en deze wordt aan de gevel van de woning gemonteerd.

Het is trouwens ook mogelijk om een losstaande carport te nemen. Het is een eenvoudige, maar zeer effectieve constructie en bij de meeste woningen is altijd wel ruimte te vinden om een carport te plaatsen.

Wat bepaalt de prijs van een carport in West-Vlaanderen?

Als je een carport wilt aanschaffen, wil je daar natuurlijk ook de prijs van weten. Het is echter onmogelijk om de exacte kost hiervan te geven, omdat er heel veel factoren zijn die hierin een rol spelen.

Een hele belangrijke factor is het materiaal waar de carport van gemaakt is. De meeste carports zijn gemaakt van hout of aluminium, maar zelfs binnen de verschillende houtsoorten hanteert men weer verschillende prijzen. Ook de grootte, de luxe en de accessoires spelen een belangrijke rol in de prijs. Een eenvoudig uitgevoerde carport is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een hele luxueuze.

West-Vlaanderen Carport

De eigenlijke prijzen

We kunnen wel een prijs bij benadering geven van een carport. We maken hierin dan het onderscheid tussen aluminium en houten carports. Wij zijn uitgegaan van de standaardmaten van een carport: 5 tot 6 meter diep, 3 meter breed en 2 tot 2,5 meter hoog. De prijzen de we noemen zijn inclusief btw en exclusief de arbeidskosten.

Wees je er van bewust dat we het hebben over richtprijzen. Voor de actuele prijzen van carports in West-Vlaanderen kun je het beste contact opnemen met onze offertedienst. Je krijgt dan altijd (volledig gratis) een voor jou op maat gemaakte prijs.

Prijs houten carports

Wat betreft de prijzen van houten carports kun je het beste een onderverdeling maken in geïmpregneerd hout, Douglashout en hardhout.

Geïmpregneerd hout is het goedkoopst, je kunt al een dergelijke carport kopen voor een bedrag rond 500 euro. Een degelijke, duurzame en ook betaalbare carport is die van Douglashout. Deze carports gaan zeker een tiental jaren mee en je hebt er heel weinig onderhoud aan. De prijs van een carport van Douglashout ligt rond 2000 euro.

Wil je een carport die bijna levenslang meegaat? Kies dan voor (tropisch) hardhout, zoals padoek. Dit hout is vrijwel onverwoestbaar en je hebt er geen onderhoud aan. De prijs voor een carport van hardhout begint bij 3.000 euro en kan oplopen naar 5.000 tot 6.000 euro of nog meer.

Prijs aluminium carports

Van de prijs van aluminium carports wordt meestal meer aangerekend dan bij een houten carport. Een eenvoudige (maar degelijke) carport van aluminium koop je voor ongeveer 1.500 euro. Wil je een uitgebreidere en grotere overkapping dan ben je ongeveer 2.500 euro kwijt.

Deze prijzen kunnen uiteraard nog oplopen met meer oppervlakte en een luxueuzere uitvoering. Aan een aluminium carport heb je nauwelijks tot geen onderhoud. Ze worden geleverd met een poedercoating, zodat je ze niet hoeft te verven. Ook zijn ze in alle RAL-kleuren beschikbaar.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Offertes voor carports in West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen zijn er veel vakmannen als het gaat om carports. Deze vakmensen hebben vaak allemaal hun eigen prijzen. Door de prijzen van deze aanbieders te vergelijken, kun je veel geld besparen.

Onze offertedienst kan je gemakkelijk en snel meerdere offertes aanbieden van specialisten uit je eigen regio. Deze kun je dan op je gemak met elkaar vergelijken en kiezen voor de aanbieder die het beste aan jouw wensen en eisen voldoet.

Daarbij kom je ook nog eens op een betaalbaar exemplaar uit. Wist je dat je op deze manier wel dertig tot veertig procent kunt besparen? De online offertedienst is natuurlijk volledig gratis en vrijblijvend.

carport in West-Vlaanderen

Voordelen

Als je met de gedachte speelt om een carport aan te schaffen, is het fijn om te weten wat de voordelen hiervan zijn. Daarom zetten we hieronder de belangrijkste voordelen van carports nog even voor je op een rijtje.

 • Carports zijn er voor iedere portefeuille. Je kunt ze kopen voor een paar honderd euro, maar ook voor enkele duizenden euro’s. In de regel is een carport altijd goedkoper dan een gemetselde garage. Wil je de exacte prijs weten? Vraag dan gerust een offerte aan via onze website.
 • Door een carport heb je een stuk minder onderhoud aan je auto. Je hebt veel minder last van straatvuil, uitwerpselen van vogels en ander vuil. Dit scheelt toch weer een flink aantal wasbeurten per jaar. Ook op lange termijn heeft het zijn voordelen.
 • Een carport zorgt ervoor dat je nauwelijks tot geen last hebt van de weersomstandigheden. Dit betekent onder meer dat je in de winter geen ruiten meer hoeft te krabben of sloten hoeft te ontdooien.
 • De carport is snel en gemakkelijk te plaatsen. Een goede vakman kan dit binnen een dag voor je regelen.
 • Het ligt er een beetje aan welk materiaal je kiest, maar aan een carport heb je in de regel weinig onderhoud. Het meeste werk zit hem in het af en toe (minimaal twee keer per jaar) schoonmaken van de carport.
 • Behalve het parkeren van een auto, kun je een carport ook gebruiken voor de stalling van de mobilhome, caravan of boot. Dit is helemaal handig als je een dubbele carport neemt. Natuurlijk kan je er ook andere materialen onder plaatsen.
 • Je komt met een carport altijd droog in huis. Barst er net een regenbui los als je boodschappen hebt gehaald? Je stapt je auto uit en brengt de boodschappen droog in huis.
 • Een degelijke en duurzame carport is een aanwinst voor iedere woning. Als je je huis gaat verkopen, brengt dit je weer een financieel voordeel.
 • Er zijn veel aanbieders van carports in West-Vlaanderen. Met het invullen van enkele gegevens kan onze offertedienst je meerdere offertes sturen. Je hoeft er niet eens de deur voor uit.

Vraag tot 5 gratis offertes

Nadelen

Het is natuurlijk altijd handig om te weten wat de nadelen zijn van carports. Zo kun je een goede afweging maken of deze overkapping ook iets voor jou is. Carports hebben niet heel veel nadelen, maar voor de volledigheid noemen we ze hier wel.

 • Als je een carport wilt hebben van een goede kwaliteit die een groot aantal jaren meegaat, dan ben je gewoon een behoorlijk bedrag kwijt. Reken zeker op een 2000 euro, maar dat is altijd nog veel goedkoper dan een garage aanschaffen.
 • Door de open zijkanten zul je altijd nog een beetje last hebben van de weersomstandigheden, maar veel is dit niet. Bij strenge vorst zul je bijvoorbeeld best wel een keer ruiten moeten krabben en de auto zal ook best wel eens gedeeltelijk nat worden door de regen. Uiteraard kan je ook voor zijwanden kiezen. Dan is dit nadeel meteen ongedaan gemaakt.
 • Doordat een carport gemaakt is van aluminium, hout of kunststof, is deze minder duurzaam dan een gemetselde garage. Toch kan je vele jaren genieten van een mooie en degelijke carport.
offerte carport West-Vlaanderen

Heb je een vergunning nodig in West-Vlaanderen voor een carport?

Voor het bouwen van een carport in West-Vlaanderen is het in principe niet nodig om een bouwvergunning aan te vragen. Je hebt wel altijd meldingsplicht. Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen, zodat je geen vergunning hoeft aan te vragen. De belangrijkste hiervan zijn:

 • Het aantal bijgebouwen (bijvoorbeeld een veranda, een carport of een terrasoverkapping) mag in totaal niet meer dan 40 vierkante meter beslaan. Heb je bijvoorbeeld al een terrasoverkapping van 20 vierkante meter, dan mag de carport hoogstens 20 vierkante meter zijn.
 • Je mag de carport mag niet hoger bouwen dan 4 meter.
 • De carport moet in de zijtuin 3 meter uit de perceelsgrens blijven en in de achtertuin 2 meter.

Ontvang advies op maat

Carport in West-Vlaanderen zelf plaatsen of door vakman laten doen?

Je kunt natuurlijk geld besparen door een carport zelf te plaatsen. Je bent dan namelijk geen arbeidskosten kwijt. Het is echter wel zo dat je echt wel moet beschikken over de nodige kennis en ervaring op dit gebied. Het plaatsen van een carport is namelijk nog niet zo’n eenvoudig karwei, waar ook de handige klusser moeite mee zal hebben.

Daarom is het verstandiger om gebruik te maken van de diensten van een vakman. Hij zal de carport snel en vakkundig plaatsen en bovendien krijg je garantie op de plaatsing.

Er zijn voldoende aanbieders van carports in West-Vlaanderen. Als je je gegevens invult, zal onze offertedienst je meerdere offertes sturen van aanbieders bij jou in de regio. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.