Carports prijzen

Wat zijn nu eigenlijk de gemiddelde carports prijzen? We leggen je in dit artikel uit welke factoren een rol spelen in het uiteindelijke kostenplaatje. Daarnaast geven we een schatting van de prijs per carport type. Ook geven we een indicatie van andere extra’s die invloed kunnen hebben op de prijzen van een carport als overkapping.

Ontvang GRATIS offertes en advies

carport aluminium

Carport kosten per materiaal

Type carportPrijs carport (incl. btw & montage)
Houten carport€ 2.200
Kunststof carport€ 3.000
Aluminium carport€ 3.500
Stalen carport€ 3.500
Betonnen carport€ 4.000

Factoren waar de prijs van een carport van afhangt

Alle carports zijn verschillend en zo ook het budget dat je in gedachten moet houden.
Zo zal een aluminium carport die op maat gemaakt wordt, duurder zijn dan een basisconstructie van hout.

1. Het type carport

Als je een carport wilt laten plaatsen, dien je een keuze te maken tussen een vrijstaande of eentje die aan het huis wordt vast gebouwd. De carport prijs per m² verschilt per soort.

Uiteraard is een vrijstaande carport duurder dan de andere opties. Er is in dit geval immers meer materiaal nodig om ervoor te zorgen dat het geheel stevig in de grond staat. Dit is iets meer werk en kost dus ook meer tijd om te plaatsen.

2. De afmetingen van de carport

Het spreekt voor zich dat de afmetingen van de carport van belang zijn. Stel je daarbij volgende vragen:

  • Hoe groot moet de constructie worden?
  • Wil je er een auto onder kunnen plaatsen, of wil je er meerdere wagens onder kwijt?
  • Heb je een groot of een klein vervoermiddel?

Logischerwijs is een grotere overkapping duurder dan een kleinere. De carport prijs per m² bij een overkapping van hout blijft relatief laag. Wil je een aluminium carport op maat laten maken? Ga dan uit van een hogere carport prijs.

3. Het materiaal van de carport

Materiaalkeuze speelt een grote rol in het bepalen van de uiteindelijke kosten van een carport. De goedkoopste optie is doorgaans het gebruik van hout. De prijs van een aluminium carport ligt al iets hoger. Een betonnen constructie is duidelijk één van de duurdere opties.

4. Het materiaal van het dak

De standaard dakbedekking van een carport is meestal gemaakt van hout of van aluminium of een combinatie ervan. Ook kunststof is een populaire keuze. Ga je voor een meer luxe materiaal zoals glas, riet of dakpannen? Dan stijgt de prijs van de carport aanzienlijk.

Wil je groene energie opwekken? Kies dan voor een carport met zonnepanelen. Het spreekt voor zich dat dit de duurste optie is.

carports prijzen dakbedekking

5. De vorm van het dak

De vorm van het dak speelt ook mee in het bepalen van de kostprijs van de carport. Een platte bedekking is de meest populaire en tevens goedkoopste optie. Bovendien is een carport met plat dak isoleren veel makkelijker en goedkoper. Op die manier bespaar je ook aan energieverlies.

Wil jij liever een zadeldak, een koepeldak of een puntdak? Spaar dan nog eventjes verder.

6. De extra’s

Welke extra’s wil jij aan jouw carport toevoegen? Het aanbrengen van verlichting in een overkapping kost doorgaans zo’n 150 euro. Wil je een dakraam laten plaatsen? Reken dan op een meerprijs van zo’n 750 euro op de rekening. Wil je gebruik maken van zonnepanelen? De prijzen van solar carports kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s.

carports prijzen

Prijzen van standaard carport

Het is erg lastig om duidelijke prijzen van carports te geven, door de hierboven genoemde factoren. In dit artikel spreken we dus van richtprijzen. Als je een duidelijker beeld wilt krijgen van het type carport dat jij zou willen laten plaatsen, raden we je aan om een gratis offerte aan te vragen.

Om een zo realistisch mogelijke kostprijs voor een carport te bepalen, gaan we in dit artikel uit van een standaard overkapping. De afmetingen daarvan zijn 5 tot 6 meter diep, 3 meter breed en 2,5 meter hoog. We baseren onderstaande richtprijzen ook telkens op vrijstaande carports.

Ontvang GRATIS offertes

Houten carport

Een houten carport is een van de meest populaire opties. Eén van de voordelen van hout is dat je het eenvoudig een andere kleur kan geven met een likje verf.

Hout geeft de constructie een natuurlijke uitstraling, maar dit materiaal is helaas niet erg duurzaam en vereist ook vrij veel onderhoud. Kies voor grenenhout als je de duurzaamheid belangrijk vindt.

Prijzen van houten carports

De prijs van een carport met geïmpregneerd hout is minimum € 500. Een carport met wat meer luxe en een kwalitatief plat dak kost tussen € 1.000 en € 2.200. Wil je een gebogen dak of zadeldak? Dan betaal je € 2.200 tot € 4.000 euro.

Prijzen van eiken carports

Eén van de meest gebruikte houtsoorten is eikenhout. Dit materiaal is vrij goedkoop en geeft de aanbouw een authentieke uitstraling. Doorgaans wordt er gebruik gemaakt van Frans eikenhout vanwege de grote duurzaamheid.

Eiken carports kosten gemiddeld € 2.000 voor een standaard bouwwerk.

carport van hout

Aluminium carport

Ook aluminium carports zijn razend populair. De prijzen van alu carports zijn hoger dan die van hout, maar dit metaal heeft wel talloze voordelen. Een overkapping van dit materiaal is licht van gewicht en gaat langer mee dan eenzelfde constructie van hout.

Een aluminium carport past bij moderne woningen. Andere voordelen zijn dat dit materiaal vrijwel geen onderhoud vergt en dat de carport vrij snel geplaatst kan worden. Als je gebruikmaakt van de diensten van een vakman, kan dat kostenbesparend zijn.

Prijzen van aluminium carports

De prijzen van aluminium carports met minimale afmetingen en een dun maar stevig dak liggen tussen de 2.000 en 2.500 euro.

Wil je liever een grotere bescherming met een dak dat tegen alle weersomstandigheden bestand is? Dan vliegt de rekening omhoog tot wel 3.000 à 4.000 euro, plaatsingskosten exclusief.

Reken op hogere prijzen bij alu carports als je kiest voor een afwijkende kleur.

Metalen carport

Een carport van metaal is een slimme keuze als je voor een zwaarder dak gaat. Staal is namelijk erg sterk en heeft voldoende draagkracht voor een dak met isolatie. Staal wordt vaak als tussenkeuze gezien, omdat het net zo stevig is als aluminium, maar goedkoper dan de gemiddelde prijs van een aluminium carport.

Het nadeel van metaal is dat het niet roestvast is en dus meer onderhoud vraagt. Natuurlijk is de duurzaamheid nog altijd een stuk hoger dan bij het houten equivalent.

Met een metalen constructie geef je jouw woning een stoere en moderne look.

Ontvang advies op maat

Prijzen van metalen carports

De prijzen van metalen carports liggen tussen de 2.000 tot 2.500 euro indien je gebruik maakt van een kwaliteitsvolle staalsoort zoals verzinkt staal.

Wil je toch iets goedkoper gaan? Dan kun je voor zo’n 1.000 tot 1.500 euro een simpele stalen constructie met een eenvoudig dak laten plaatsen. De plaatsingskosten zijn niet meegerekend bij de prijzen van de carport overkapping.

carport metaal

Kunststof carport

Een overkapping van kunststof vergt ongetwijfeld het minste onderhoud. Meestal kun je kiezen tussen carports van plexiglas, PVC of polycarbonaat. Bovendien liggen de prijzen van deze carports lager dan bij aluminium en staal, en kun je zelf de kleur kiezen.

Prijzen van carports van kunststof

De gemiddelde prijzen van carports van kunststof liggen rond de 3.000 euro. De plaatsingskosten zijn daarbij niet inbegrepen.

Dakmateriaal van carport

Eén van de belangrijkste invloeden om de prijzen van carports te bepalen, is het type dak en het materiaal voor de dakbedekking. Het dak van een carport hoeft niet van hetzelfde materiaal als de carport zelf gemaakt zijn. Je kunt bijvoorbeeld prima een houten constructie gebruiken en een dak van kunststof plaatsen.

Pvc

De goedkoopste optie is een dak van pvc. Pvc zorgt ervoor dat de auto droog staat, maar is lang niet zo stevig als staal. Een dak van staal is niet veel duurder dan pvc en is bestand tegen een flinke hagelbui.

Dakleer

Een andere optie is een dak van dakleer. Dit materiaal zorgt voor uitstekende isolatie, waardoor je auto niet oververhit raakt tijdens warme zomerdagen en de autoruiten minder snel bevriezen tijdens de koude winters.

Polycarbonaat en glas

Bij een carport van aluminium wordt meestal gekozen voor een overkapping van polycarbonaat en glas. Dankzij het doorzichtige materiaal kun je overdag genieten van het natuurlijke zonlicht dat op het dak schijnt. Uiteraard stijgt de kostprijs van de carport dan ook.

plaatsingskosten carport

Vorm van het dak

Ook de vorm van het dak is van belang. De meest simpele keuze is de platte variant. Het voordeel daarvan is dat het eenvoudig te plaatsen is en dat je gebruik kunt maken van zonnepanelen.

Een koepeldak of een zadeldak zorgt voor hogere carports prijzen, maar heeft het voordeel dat regenwater en sneeuw er niet op blijven liggen. Op die manier voorkom je eventuele lekkages. Houd er wel rekening mee dat een dergelijk dak niet te isoleren is.

Prijzen carport met zonnepanelen

Het grote voordeel van een carport met zonnepanelen is natuurlijk dat de overkapping voortdurend voor stroom zorgt. De prijs van een carport met zonnepanelen is hoog. Op lange termijn verdien je die investering terug, maar je moet er eerst even diep voor in de buidel tasten.

Vraag wanneer je de offerte toegestuurd krijgt ook na wat de geschatte opbrengst per jaar is. De prijzen van solar carports hangen onder andere af van de grootte van de constructie en het aantal zonnepanelen dat je wilt laten plaatsen. Ga uit van zo’n 1.750 tot 2.500 euro aan extra kosten bovenop de standaard prijzen van carports van aluminium.

Prijzen landelijke carports

Wil jij niet zo’n moderne constructie aan je klassieke huis? Ga dan voor een landelijke carport in Engelse stijl. Deze stijlvolle overkappingen zijn doorgaans gemaakt van houten balken. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een zadeldak.

De prijzen van landelijke carports liggen rond de 2.500 euro. De plaatsingskosten zijn daarbij niet meegerekend.

carport prijs per m2

Aanbouw carport

Bij het bepalen van de prijs van een carport moet je een verschil maken tussen een losstaande carport en een aanbouw carport.

Gemiddeld liggen de prijzen van aanbouw carports iets lager. Hierbij wordt namelijk tegen een al bestaande constructie aan gebouwd, bijvoorbeeld tegen de garage. Er is dan minder werk nodig om de constructie in de grond vast te zetten, waardoor de kosten voor het vakmanschap omlaag gaan.

Ter illustratie: de prijzen van aanbouw carports liggen rond de 2.200 euro. Dezelfde overkapping die je als losstaande constructie laat bouwen, kost eerder 2.700 euro.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Plaatsingskosten

Als je graag een overkapping wilt aanschaffen maar de kosten van de carport zo laag mogelijk wilt houden, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de constructie zelf te plaatsen.

Vooral een houten carport is relatief eenvoudig in elkaar te zetten. Maar je moet dan wel een ervaren doe-het-zelver zijn, want er komt toch enige vakkennis bij kijken wil je het geheel op de juiste wijze plaatsen.

Het is dus misschien verstandiger om gebruik te maken van onze gratis en vrijblijvende offerteservice en kennis van de vakman. De prijs van een carport die geplaatst moet worden is dan natuurlijk wel hoger. De kosten hangen deels af van het type en de extra’s waarvoor je hebt gekozen, maar de prijs van de carport verschilt ook sterk per aanbieder.

We raden je daarom aan om bij diverse bedrijven een offerte op te vragen. Reken op een bedrag rond de 800 euro voor de plaatsing.

Extra snufjes

Alle extra snufjes waar je voor kiest, beïnvloeden natuurlijk de prijzen van carports. Wil je de overkapping laten isoleren? Reken dan op zo’n 3.500 euro aan extra kosten. Vind je het belangrijk dat je carport goed verlicht is? Ook dat heeft een meerprijs die afhangt van het type verlichting.

kosten carport

Conclusie en vergelijk offertes

De prijs van een carport is dus sterk afhankelijk van de diverse keuzes die je maakt qua afmetingen, materiaal en extra’s. Bovendien moet je de plaatsingskosten nog toevoegen aan de prijzen van een carport overkapping.

De kosten beginnen bij zo’n € 1.500 tot € 2.000. Denk eraan om offertes op te vragen bij diverse bedrijven en de verschillende carports prijzen te vergelijken. Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes van vakmannen in je buurt. Vergelijk en vind de beste optie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?

2. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?

3. Welk type carport wenst u?

4. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.