Carports in Oost-Vlaanderen: info, mogelijkheden en gratis prijsoffertes

carports oost vlaanderenBen je van plan om een degelijke en duurzame carport aan te schaffen? In Oost-Vlaanderen vind je diverse aanbieders die allerlei soorten carports verkopen. Of je nu een goedkope overkapping zoekt van goede kwaliteit of een dure van zeer goede kwaliteit. Deze zijn allemaal verkrijgbaar volledig naar jouw wens uitgevoerd. Met een carport blijft je auto een stuk langer schoon en wordt hij beschermd tegen alle weersinvloeden. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden die carports je te bieden hebben en wie weet, ben jij binnenkort de gelukkige bezitter van een mooie carport.

  Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  Materiaal carport?

  Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Carportinfo.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via [email protected] Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.

  Wat is een carport?

  Met een carport bedoelen we een overkapping voor de auto. Met een carport is je auto zowel beschut als beschermd tegen weer en wind. De overkapping bestaat uit steunpalen, leggers en een dak. Een carport wordt in de meeste gevallen aan de gevel gemonteerd, maar er zijn ook losstaande overkappingen mogelijk.
  Een andere mogelijkheid is om een carport voor een garage te plaatsen. Carports kunnen van diverse materialen gemaakt zijn, waarbij hout en aluminium het meest populair zijn. Natuurlijk hoef je een carport niet alleen te gebruiken voor de auto. Het is ook een prima stallingsplaats voor een boot, caravan of mobilhome.

  carport oost vlaanderen

  Waar is een carport van gemaakt?

  Een carport kan gemaakt zijn van diverse materialen. In de meeste gevallen kiezen mensen voor hout of aluminium, maar smeedijzer of staal komt ook voor. In dit artikel bespreken we de materialen hout en aluminium. Welk materiaal je ook kiest, in Oost-Vlaanderen zijn voldoende aanbieders te vinden die deze carports kunnen leveren. Onze offertedienst kan eenvoudig meerdere offertes voor je regelen.

  Houten carports in Oost-Vlaanderen

  Hout is verreweg het meest populair als het gaat om het bouwen van een carport. Dit komt onder meer, omdat hout een warme en natuurlijke uitstraling heeft. Daardoor past een houten overkapping bij vrijwel iedere woning. Daar komt nog eens bij dat hout gemakkelijk te bewerken is en relatief goedkoop in aanschaf. Genoeg redenen dus om voor hout te kiezen. Je kunt in principe kiezen uit drie houtsoorten: geïmpregneerd vuren- of grenenhout, Douglashout of (tropisch) hardhout. Iedere houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen.

  Aluminium carports in Oost-Vlaanderen

  Het grote voordeel van aluminium is dat het een sterk en licht materiaal is. Dit maakt het gemakkelijk te bewerken en daardoor heel geschikt om een carport van te maken. Daar komt nog bij dat aluminium bijzonder duurzaam is. Een aluminium carport kan zeker 20 tot 25 jaar meegaan. Aluminium geeft de carport een strak en modern uiterlijk en past dus vooral bij moderne woningen. In het verleden waren aluminium carports in slechts een paar kleuren verkrijgbaar, maar tegenwoordig kun je kiezen uit alle RAL-kleuren. Deze kleuren worden als een poedercoating aangebracht, waardoor je een carport van aluminium niet hoeft te verven.

  oost-vlaanderen carports

  Prijsbepalende factoren

  Het is niet eenvoudig om een exacte prijs te geven van een carport. Dat komt, omdat er veel factoren zijn die van invloed zijn op de prijs. Het materiaal waar de carport van gemaakt is, is bijvoorbeeld een bepalende factor. In het algemeen kun je zeggen dat houten carports goedkoper zijn dan aluminium.
  Ook de grootte van de carport is bepalend voor de prijs. Voor een grotere carport betaal je nu eenmaal een hogere prijs dan een kleiner exemplaar.
  Dan heb je nog te maken met de arbeidskosten voor de plaatsing. De verschillende aanbieders van carports in Oost-Vlaanderen werken allemaal met hun eigen tarieven.

  Prijzen van carports in Oost-Vlaanderen

  Het is mogelijk om toch een richtprijs te geven van een carport. Wil je een exacte prijs weten? Onze gratis offertedienst kan je altijd de actuele prijzen geven. Om een goed overzicht te krijgen van de prijzen van carports in Oost-Vlaanderen geven we deze per materiaalsoort. De door ons genoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief de kosten voor plaatsing. We zijn bij onze prijsvoorbeelden uitgegaan van de standaard afmetingen van een carport: drie meter breed, vijf meter diep en twee meter hoog.

  Prijs houten carport

  De goedkoopste carports zijn gemaakt van geïmpregneerd vuren- of grenenhout. Je kunt deze al voor een bedrag tussen 500 en duizend euro kopen bij de bouwmarkt. Een dergelijke carport gaat ongeveer tien jaar mee. Wil je een carport van betere kwaliteit? Kies dan voor Douglashout. Deze houtsoort is goed betaalbaar en van prima kwaliteit. Een carport van Douglas hout kan zeker vijftien jaar mee, heeft weinig onderhoud nodig en kost ongeveer 2000 euro. Een carport die bijna leven lang meegaat, is die hardhout. Deze houtsoort is van uitstekende kwaliteit en heeft geen onderhoud nodig. De prijzen zijn hier ook naar, want deze beginnen bij 3000 tot 4000 euro.

  Lees hier meer over de kostprijs van een houten carport.

  Prijs aluminium carport

  Aluminium carports zijn er in allerlei soorten en maten. Een eenvoudig, maar zeer degelijk, exemplaar heb je voor ongeveer 1000 tot 1500 euro. Een aluminium carport die wat uitgebreider is en een kwalitatief goed dak kost ongeveer 2500 euro. Eigenlijk kun je een dergelijke carport zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een luxe dak van glas of led-verlichting in het plafond. De prijzen kunnen dan behoorlijk oplopen en je betaalt dan ongeveer 5000 euro of meer.

  Lees hier meer over de kostprijs van een aluminium carport.

  Oost-Vlaanderen carport

  Een bouwpakket kopen

  Het is heel gemakkelijk om een carport als bouwpakket te kopen. Deze zijn meestal van voorzien van een goede handleiding dan wel een link naar een instructiefilmpje. Een handige klusser kan deze zeer goed zelf monteren en plaatsen, maar ook de vakman is vaak wel bereid om een bouwpakket te plaatsen. Het belangrijkste voordeel van een prefab carport is dat deze goedkoper in aanschaf zijn, omdat ze in grote aantallen gemaakt worden. Het belangrijkste nadeel hiervan is dat ze vaste maten hebben en die maten moeten natuurlijk wel passen bij de plek waar je je carport wilt plaatsen.

  Of op maat laten maken?

  Een carport die helemaal op maat gemaakt is, is eigenlijk de enige optie als je te maken hebt met afwijkende maten. Ook als je een carport wilt naar eigen smaak en wensen, kun je beter kiezen voor een op maat gemaakt exemplaar.

  Deze carports zijn iets duurder in aanschaf, omdat je meer arbeidskosten hebt, maar het plaatsen hiervan duurt even lang als die van een bouwpakket. Wel zit er natuurlijk meer tijd tussen het opmeten en het fabriceren van deze carport, dus je moet even wachten voor hij geplaatst is. Dan heb je echter wel een prachtige carport die voldoet aan al je eisen en wensen.

  zonnepanelen carport oost vlaanderen

  Voordelen van carports

  • Je komt altijd droog vanuit de auto het huis binnen. Dit is vooral heel handig als je net boodschappen hebt gehaald.
  • De auto wordt minder bevuild door straatvuil, uitwerpselen van vogels of andere soorten van bevuiling. Hierdoor hoef je auto minder vaak te wassen. Ook is dit beter voor de lak.
  • Je auto staat altijd droog en zo krijgt de neerslag geen kans. Dit beperkt de kans op roestvorming.
  • In de winter hoef je niet zo snel meer ruiten te krabben of je sloten te ontdooien, omdat het minder hard vriest onder de carport.
  • Carports hebben in de regel weinig onderhoud nodig en kunnen heel lang meegaan. Een regelmatige schoonmaakbeurt is meestal wel voldoende.
  • Een carport is een meerwaarde voor de woning. Bij een eventuele verkoop van je huis kun je hier financieel weer van profiteren.
  • Carports zijn er in allerlei maten, soorten en prijzen. In principe is er voor ieders budget wel een overkapping te vinden. Sowieso is een carport in het algemeen goedkoper dan een garage.
  • Een carport houdt UV-straling tegen. Dit is beter voor de lak van de auto en ook voor de bekleding. Je hebt minder snel last van verkleuring.
  • De montage en plaatsing van een carport is een relatief gemakkelijk karwei die een goede vakman zeker binnen een dag kan realiseren.
  • Carports worden ook in Oost-Vlaanderen veel aangeboden. Je hoeft de deur niet eens uit om meerdere offertes te ontvangen van onze offertedienst.

  Nadelen van carports

  • Als je een goede en degelijke carport wilt kopen, ben je toch een behoorlijk bedrag kwijt. Dit is echter altijd nog goedkoper dan het kopen van een gemetselde garage.
  • Een auto onder een carport is nog altijd een gemakkelijk doelwit voor vandalen. In een garage staat een auto veiliger.
  • Omdat een carport meerdere open zijwanden heeft, heb je toch altijd wel een beetje last van de weersomstandigheden. De auto kan bijvoorbeeld voor een gedeelte nat worden. Natuurlijk is dit altijd beter dan dat hij helemaal is blootgesteld aan weer en wind.

  carport offertes oost-vlaanderen

  Gratis prijsoffertes voor carports in Oost-Vlaanderen

  Ben je van plan om een carport aan te schaffen? Kies dan niet voor de eerste de beste aanbieder. Het loont namelijk heel goed om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Wil je binnen een paar minuten meerdere offertes in je mailbox? Onze offertedienst kan deze zeker ook geven van betrouwbare aanbieders van carports in Oost-Vlaanderen. Door de offertes met elkaar te vergelijken kun je wel dertig tot veertig procent besparen op de aanschafprijs.

   Naam + Voornaam

   Straat + huisnummer

   Postcode

   Gemeente

   Email adres

   Telefoonnummer

   Materiaal carport?

   Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

   De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Carportinfo.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via [email protected] Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.