Carport uit glas: prijzen

Een carport beschermt je auto tegen de weerselementen. Je kunt bijvoorbeeld de boodschappen droog in huis brengen als het regent. Een carport van glas beschermt ook tegen UV-straling. Daardoor is de lak van je auto beter beschermd onder een carport. Er zijn verschillende soorten carports van glas en deze hebben allemaal hun eigen prijs. In dit artikel bespreken we de kostprijs van een glazen carport.prijs carport glas

Wat is een carport van glas?

Als we het hebben over een carport van glas dan bedoelen we dat het dak van glas is gemaakt. Het is onmogelijk om een carport helemaal uit glas te laten bestaan, daarvoor is het materiaal te kwetsbaar. De staanders en de constructie waar het glazen dak op rust maakt men van een ander materiaal. Meestal is dit aluminium, omdat dit bijzonder goed combineert met glas en dit de carport als geheel een prachtige uitstraling geeft.

Ontvang gratis offertes

Welke soorten glas zijn er?

Als je in overweging staat om een carport van glas te kopen, denk dan goed aan de kwaliteit van het glas. Een glazen carport moet, door alle weersomstandigheden, wel tegen een stootje kunnen en daarom een kwalitatief goede (en dus sterke) glassoort van groot belang. In principe zijn er twee soorten glas die in aanmerking komen voor het bouwen van een carport:

  • Hoogrendementsglas

Deze glassoort wordt veel gebruikt voor een carport, omdat het heel sterk is. Daarnaast heeft hoogrendementsglas ook een goede isolerende werking. Daardoor stap je ’s zomers niet in een gloeiendhete auto en hoef je in de winter niet te krabben. De kostprijs van een glazen carport, waar hoogrendementsglas is gebruikt, is relatief hoog. Een dergelijke carport is echter bijzonder duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig.

  • Melkglas

Je kunt ook kiezen voor carport met melkglas. Deze glassoort heeft zijn naam te danken aan zijn kleur. Deze is namelijk melkachtig wit. Het witte melkglas weerkaatst een groot deel van het zonlicht, waardoor het minder warm wordt onder de carport. Het nadeel van melkglas is dat je van onder de carport geen uitzicht hebt, omdat het glas niet doorzichtig is. De kostprijs van een carport van glas, waar melkglas gebruikt is, ligt lager dan een carport met hoogrendementsglas (zie hiervoor ook de alinea over prijzen).

prijs carport glas

Carport glas: prijzen van de constructie

De prijs van een carport van glas hangt ook van welke constructie er gebruikt wordt. Hiermee bedoelen we de staanders en de dakprofielen. Een constructie van aluminium wordt heel vaak gebruikt bij een dak van glas. De combinatie tussen glas en aluminium geeft namelijk een strakke en moderne uitstraling. Daarbij is aluminium een zeer sterk materiaal dat een glazen dak heel goed kan dragen. Een andere mogelijkheid is een houten constructie. Ook dit combineert uitstekend met glas en is in aanschaf goedkoper dan aluminium.

Ontvang prijs op maat

Welke factoren zijn van invloed op de prijs van een glazen carport?

Er is een aantal bepalende factoren van invloed op de prijs van een carport van glas. Een belangrijke factor is de grootte. Hoe groter de carport is, hoe duurder hij wordt. De gemiddelde afmetingen van een carport zijn drie bij zes meter en twee meter twintig hoog.
Een andere bepalende factor is het soort glas dat gebruikt is. Hoogrendementsglas is duurder dan melkglas. De derde bepalende factor is de constructie. Een frame van aluminium is bijvoorbeeld duurder dan een van hout. Als je nog goedkoper wilt, zou je ook voor een constructie van pvc kunnen gaan. Andere factoren die van invloed zijn op de prijzen van een carport van glas zijn: materiaalkosten, voorrijkosten en arbeidsloon.

prijzen carport glas

Carport van glas: prijzen

Het is onmogelijk om een exacte prijs te geven van een carport van glas. Ieder mens heeft namelijk weer andere wensen en een ander budget. Wat we wel kunnen doen is een richtprijs van een carport van glas geven. Alle hier genoemde prijzen zijn inclusief btw. We benadrukken dat de actuele prijzen anders kunnen liggen.

  • Kostprijs carport van glas: aluminium constructie

We gaan uit van de standaardgrootte van een carport. Met een dak van glas van goede kwaliteit zal deze overkapping ongeveer 3500 euro kosten. Als je deze overkapping neemt in exclusievere uitvoering dan loopt de prijs op naar vijfduizend euro en meer.

  • Prijs terrasoverkapping van glas: houten constructie

Als je een carport neemt met een constructie van hout kun je voor de stevigheid van de constructie beter extra steunpalen nemen. Je bent er dan zeker van dat de carport het glazen dak kan dragen. Voor een terrasoverkapping van glas met standaard afmetingen en een houten constructie, is de prijs ongeveer 2500 euro. Voor een meer exclusievere uitvoering betaal je hier ook al snel duizend euro extra.

carport glas kostprijs

Carport glas: prijzen extra opties

Het is mogelijk om een carport uit te breiden met allerlei opties, waardoor de kosten van een carport van glas nog iets zullen stijgen. Uiteraard hoeft dit niet, maar het geeft wel een bepaalde meerwaarde aan de carport. We zetten de meest voorkomende opties voor je op een rijtje:

  • Ledverlichting

Als je voornamelijk ’s avonds onder je terrasoverkapping zit, is verlichting een aantrekkelijke optie. Een set van zes ledlampen komt ongeveer op 300 euro. Dit bedrag is inclusief btw en montage.

  • Extra steunpaal

Als je zeker wilt weten dat de constructie van de carport stevig genoeg is, kun je extra steunpalen nemen. De prijs van een steunpaal ligt rond de 125 euro.

  • Andere kleur

Carports worden zonder meerprijs in alle RAL- kleuren geleverd. Wil je een hiervan afwijkende kleur, dan betaal je een meerprijs. Deze prijs is ongeveer één procent van de kostprijs van een carport van glas.

Carport glas: prijzen plaatsing

Als de plaatsingskosten bij de kostprijs van de carport zijn inbegrepen, kun je er vanuit gaan dat ongeveer veertig procent van de kostprijs bestaat uit montage-, materiaal- en voorrijkosten. Koop je een glazen carport van vierduizend euro? Dan zijn de plaatsingskosten ongeveer 1600 euro. Je kunt ook met de vakman een prijs per uur afspreken. Dit zal meestal het geval zijn als je carport zeer bijzondere maten heeft, of lastig te plaatsen is door de bereikbaarheid. Het uurloon van de vakman ligt rond vijftig euro. Benieuwd naar een exacte prijs? Vraag hier dan gratis prijsoffertes aan.

Carport van glas zelf plaatsen of aan de vakman overlaten?

Tenzij jezelf specialist bent op het gebied van het plaatsen van carports, is het in feite niet mogelijk om een carport van glas zelf te plaatsen. Het is namelijk een klus die je niet even ‘zomaar’ doet. Dit is ook reden dat veel aanbieders van carports vaak prijzen hanteren waar de montagekosten al zijn inbegrepen. Om de prijs van een carport van glas nog enigszins te laten dalen, zou je met de vakman af kunnen spreken dat je bepaalde (voorbereidende) werkzaamheden zelf doet.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Carport van glas: prijs opvragen?

Het is zeer verstandig om een offerte van een carport van glas te laten maken bij meerdere bedrijven. De ene aanbieder hanteert namelijk net weer andere prijzen dan de andere. Ook is de verhouding tussen prijs en kwaliteit vaak heel verschillend. Een vuistregel is dat je minimaal drie offertes en maximaal zes laat maken. Op deze manier kun je soms zomaar dertig procent op de kostprijs van een glazen carport besparen.

prijs glazen carport

Carport offerte aanvragen?

Wil je graag een offerte voor een carport met glas, of misschien een ander materiaal?
Vraag hieronder een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?

2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?

3*. Welk type carport wenst u?

4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.