Carports prijzen

Een carport biedt veel voordelen: je auto staat droog en is beschermd tegen extreme weersomstandigheden, blad en vallende takken. Bovendien is een carport van meerwaarde voor je huis. Voordat je een carport aan gaat schaffen, wil je natuurlijk weten wat je er ongeveer aan kwijt bent. We zetten alle kosten eens rustig op een rijtje.

In dit artikel geven we je een gedetailleerd overzicht met de verschillende factoren die de uiteindelijke prijs van de carport maken. Om dat allemaal te staven, zetten we er meteen enkele gemiddeldes van carport prijzen bij.

carports prijzen

Carport prijzen van een standaard carport

Het is vrijwel onmogelijk om een vaste prijs op een carport te plakken. Het enige wat we kunnen geven is een richtprijs. Het bedrag waar je uiteindelijk op uit zal komen, weet je pas als je een offerte laat maken. Er zijn nogal wat factoren van invloed op de prijs van een carport, daarom gaan we uit van een standaard carport. De afmetingen van een standaard carport zijn: vijf of zes meter lang, drie meter breed en twee meter en twintig centimeter hoog. Het maakt wel verschil in prijs of een carport aan het huis is gebouwd of dat je een vrijstaande carport hebt. We gaan hier uit van een vrijstaande carport.

Het dak van de carport

Heel belangrijk voor de prijs van een carport is het materiaal waar het dak van gemaakt is. Dit maakt namelijk een groot verschil in prijs.
Het goedkoopste en meest simpele dak is gemaakt van pvc. De enige bescherming die pvc biedt, is dat je auto droog staat. Een stalen dak is eveneens relatief goedkoop in aanschaf en is in ieder geval een stuk steviger dan pvc.
De volgende stap is een dak van dakleer. Het voordeel van dakleer is dat het je carport veel beter isoleert. In de zomer raakt je auto niet oververhit door de hitte en in de winter blijft de temperatuur aangenaam, zodat je niet zo snel last hebt van bevroren ruiten.
Polycarbonaat en glas wordt meestal gebruikt als overkapping bij aluminium carports. Het is een sterk materiaal en zorgt voor een goede lichtinval. Er zijn er nog exclusievere (duurdere) mogelijkheden, zoals geïsoleerde panelen of zonnepanelen.

carports prijzen dakbedekking

Een houten carport

Zonder twijfel is hout het goedkoopste materiaal om een carport van te bouwen. Hout geeft een natuurlijke uitstraling en je kunt je carport verven in iedere gewenste kleur (alhoewel er tegenwoordig vaak met geïmpregneerd hout gewerkt wordt). Hout heeft ook nadelen: het is niet heel erg duurzaam. Om die duurzaamheid te verhogen, heeft hout regelmatig onderhoud nodig. Van invloed op de prijs is ook de dikte van het hout. Hoe dikker het hout, hoe steviger de carport en hoe hoger de prijs.
Meer info over de houten carport lees je hier.

Wat kost een houten carport?

Je hebt al een houten carport voor een paar honderd euro. Je hebt dan echter niet veel meer dan een paar simpele staanders en een dun dakje van pvc. Voor een goede, stevige carport met een goed geïsoleerd dak mag je uitgaan van een prijs tussen de vijftienhonderd en tweeduizend euro. De prijs kan nog verder oplopen tot drie- of vierduizend euro, maar dit is vooral afhankelijk van de (speciale) wensen die je hebt. Alle genoemde prijzen zijn exclusief de kosten voor het plaatsen.

Wil je een offerte voor een houten carport? Vraag ze hier aan!

carport hout

Een aluminium carport

Een aluminium carport is duurder in aanschaf dan een houten, maar daar krijg je weer een heel stuk duurzaamheid voor terug. Een aluminium carport gaat namelijk (veel) langer mee dan een houten. Uiteindelijk komt het dus minder duur uit.
Daarbij komt ook nog eens dat een aluminium carport nagenoeg onderhoudsvrij is. Tevens kan een aluminium carport relatief snel geplaatst worden. Op deze kosten bespaar je ook weer in vergelijking met een houten carport.
Een carport van aluminium heeft een strakke en moderne uitstraling. Dit moet wel een beetje bij je huis passen. Tegenwoordig is een aluminium carport wel in meer soorten kleuren te krijgen dan alleen grijs, maar hier betaal je natuurlijk ook weer een meerprijs voor.
Meer info over een aluminium carport vind je hier.

Wat kost een aluminium carport?

De aanvangsprijzen van een aluminium carport liggen direct al een stuk hoger dan die van een houten of stalen. De prijs van een aluminium carport ligt tussen de tweeduizend en tweeduizend vijfhonderd euro. We praten dan over een carport van minimale afmetingen en een dun, maar stevig, dak, maar je hebt direct een carport waar je vele jaren mee vooruit kunt. Als je een wat ruimere carport wilt met een dak die tegen extreme weersomstandigheden bestand is, loopt de prijs al snel op richting de drie- tot vierduizend euro. Afhankelijk van je wensen (bijvoorbeeld verlichting of speciaal glas) kan de prijs oplopen tot vijf- of zesduizend euro. Ook hier zijn de plaatsingskosten niet meegerekend.

Wil je een offerte voor een aluminium carport? Vraag ze hier aan!carport aluminium

Een carport van staal

Als tussenvorm zou je kunnen kiezen voor een stalen carport. Staal biedt dezelfde stevigheid als aluminium, maar is goedkoper in aanschaf. Omdat staal kan gaan roesten, vergt een stalen carport meer onderhoud. Je zult je stalen carport af en toe dus wel van een verfje moeten voorzien. De duurzaamheid van een stalen carport is daarom ook lager dan een carport van aluminium, maar is nog altijd een stuk hoger dan die van een houten. Daarbij is een stalen carport ook relatief eenvoudig en snel te plaatsen.
Meer info over een stalen of metalen carport lees je hier.

Wat kost een stalen carport?

De prijzen voor een stalen carport beginnen bij duizend tot vijftienhonderd euro. Je hebt dan echter nog niets bijzonders: eigenlijk niet veel meer dan een paar staanders en een simpel dak. Als je een stalen carport wilt van een betere kwaliteit, bijvoorbeeld met verzinkt staal en een stevig dak, dan gaat de prijs al snel richting de tweeduizend tot vijfentwintighonderd euro.
Voor een wat geavanceerder model ben je drie- tot vierduizend euro kwijt. Uiteraard zijn deze prijzen ook zonder plaatsingskosten. Omdat het prijsverschil met een aluminium carport niet heel groot is, kiezen de meeste mensen toch al snel voor de aluminium variant. Stalen carports worden daarom ook minder aangeboden in de handel dan houten of aluminium carports.carport metaal

Plaatsingskosten

Een niet te onderschatten factor in de totale kosten van de aanschaf van een carport is het plaatsen. Er zijn veel aanbieders op de markt die beweren dat hun carports eenvoudig en makkelijk zelf te plaatsen zijn. Toch valt dit in de praktijk wel een beetje tegen. Voor het zelf plaatsen van een carport moet je meer zijn dan een handige doe-het-zelver. Er komt zeker wel een beetje vakkennis bij kijken om een carport op de juiste manier te plaatsen. Daarom is het wellicht verstandiger om het plaatsen van een carport, voor een deel of helemaal, uit te besteden aan een vakman. De prijs voor het plaatsen van een carport is uiteraard weer afhankelijk van het soort en het type, maar de gemiddelde prijs ligt ongeveer rond de achthonderd euro. Het is echter niet onverstandig om verschillende offertes op te vragen, want de prijzen verschillen behoorlijk per aanbieder.

Wil je graag offertes ontvangen voor een carport? Vraag ze hier gratis en vrijblijvend aan!plaatsingskosten carport

Samengevat

Wat maakt de prijs van een carport? Alles even samengevat:

  • Wat zijn de afmetingen?
  • Wat is het materiaal waarvoor je kiest?
  • Heb je een vergunning nodig, en indien ja; heb je die al?
  • Zijn er extra’s die je nodig hebt/wilt?
  • Kan je de carport zelf plaatsen of laat je die plaatsen?
  • Is de locatie waar je de carport plaatst al gebruiksgereed of moet die ook nog onder handen worden genomen?