Carport voor de Mobilhome

Een carport is ons allen natuurlijk wel bekend. Het is een overkapping om je auto onder te zetten en af te schermen tegen weersinvloeden en dergelijke. Maar hoe zit het als je auto iets groter uitvalt dan standaard afmetingen?
Grotere voertuigen zoals mobilhomes, campers en vrachtwagens kunnen wel degelijk onder een carport komen te staan. Maar dan moet wel rekening worden gehouden met andere maten en afmetingen. Vooral in de hoogte moet een carport een pak groter zijn, maar ook de breedte vergt enkele aanpassingen.
De materialen die gebruikt worden voor deze types carports zijn over het algemeen hetzelfde, en net zoals bij de gewone carport bestaat er ook vaak een voorkeur voor houten en aluminium carports voor mobilhomes.

mobilhome carport aluminium

Afmetingen carport mobilhome

De meeste mobilhomes of campers zijn een stukje breder dan de standaard personenwagen.
Daardoor is een breedte of doorgang van drie meter toch echt wel het minimum. De meeste maten liggen tussen drie à vier meter, maar uiteraard kan dit verschillen. Het is dus belangrijk dat je de exacte maten van jouw mobilhome weet/doorgeeft voor je een op maat gemaakte carport voor een mobilhome bestelt.
Voor extreem grote caravans of mobilhomes is vijf tot zes meter geen uitzondering!

Qua lengte volstaat 6 tot 8 meter meestal wel. Maar wederom is het ook hier aangeraden om de afmetingen grondig uit te voeren.
Vergeet niet dat een stukje extra lengte altijd van pas kan komen.
Je kan de carport immers ook gebruiken om andere spullen onder op te bergen, en een langere overkapping zorgt ook voor meer parkeergemak.

Het grootste verschil met een gewone carport is natuurlijk de doorrijhoogte.
Bij een carport voor een gewone auto ligt die standaard rond 3,10 meter. Je kan natuurlijk al denken dat dit niet voldoende is voor een camper, mobilhome, stacaravan of busje…

carport mobilhome

Belangrijk om weten: het dak

Bij een carport voor campers, trucks, vans, busjes en motorhomes mag je nooit kiezen voor een carport met dwarsbalken. Simpelweg omdat die de totale hoogte van de carport sterk doen dalen.
De doorrijhoogte wordt immers belemmerd. Kies in plaats daarvan voor een (licht) gebogen dak.
Die kan je verkrijgen in vele materialen, maar meestal is dit in aluminium of PVC.

Bedenkt ook meteen of je nog van plan bent om extra laadcompartimenten op je mobilhome aan te brengen. Want deze maken je wagen ook weer een pak hoger, en eens de carport is geplaatst kan je niet meer terug!

carport voor mobilhome

Vergunning nodig?

Lees zeker even het volledige artikel over vergunningen door. Hierin staat duidelijk vermeld dat een carport onder bepaalde afmetingen vrijgesteld wordt van vergunningen. Wanneer de carport echter hoger wordt dan 3,5 meter, dan is dat wel noodzakelijk.
Aangezien carports voor mobilhomes al snel boven deze afmetingen komen te zitten, zou het dus wel kunnen dat je een vergunning nodig hebt.
Reguleringen en wetgevingen veranderen van gemeente tot gemeente. Vraag dus hulp indien je twijfelt!mobilhome carport

Kostprijs

De prijs hangt grotendeels af van de grootte en de materialen die worden gebruikt. Bouwpakketten zijn aanzienlijk goedkoper, maar spijtig genoeg is er maar een erg beperkte keus bij bouwpakketten voor mobilhome carports.

Gemiddeld ligt de prijs van een mobilhome carport tussen duizend en tweeduizend euro.
Hieronder enkele prijsvoorbeelden: (breedte in cm x diepte in cm x hoogte in cm)

300 x 500 x 310 : €1250
300 x 600 x 310 : €1350
400 x 500 x 310 : €1400
400 x 800 w 310 : €2000

Een exacte prijsofferte aanvragen? Vul het onderstaande formulier in en je krijgt gratis en vrijblijvende offertes doorgestuurd.

  Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  Materiaal carport?

  Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Carportinfo.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via [email protected] Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.