Carport uit glas

Een carport kan natuurlijk niet volledig uit glas worden gemaakt. Maar er kan wel met glas worden gewerkt om zo een mooi effect te creëren, of om de carport van natuurlijke verlichting te voorzien. De constructie van het afdak bestaat in dit geval gewoon uit aluminium, hout of PVC maar het dak (of delen van de zijkant) worden voorzien van glazen panelen.
Als alternatief kan je ook kiezen voor een dak uit plexiglas, maar dit wordt minder en minder toegepast.

Aangezien glas een fragiel materiaal is, wordt gekozen voor versterkt glas dat tegen een stootje kan.
Meestal wordt gekozen voor hoogrendementsglas (lees hier meer.) of veiligheidsglas.
Als het glas uit meerdere lagen bestaat is het moeilijker om te breken en zorgt het dus voor een betere bescherming voor de auto die eronder staat.

glazen carport

Voordelen en nadelen van carports met glas

Hoewel een carport met glazen dak er heel mooi kan uitzien, is het ook belangrijk om naar de praktische kant van de carport te kijken. Weeg de voordelen altijd zorgvuldig af met de nadelen.

Voordelen

  • Glas laat al het licht door. Als je overdag vertrekt is dit aangenamer, en het maakt het ook veiliger en eenvoudiger om bepaalde manoevres uit te voeren.
    Wanneer een carport vlak tegen de gevel staat gebouwd verlies je automatisch het daglicht dat door ramen of deuren binnenstroomt. Door een glazen afdak heb je dit probleem niet.
  • Je kan zelf kiezen voor zelfreinigend glas. Op dit speciale glas werd een coating aangebracht die al het vuile werk uit handen neemt.
  • Doordat het gecombineerd wordt met een ander materiaal, breekt het de eentonigheid van de carport.

Nadelen

  • Glas is duur. Bovendien zijn er vaak extra kosten aan verbonden om glazen panelen in een carport te verwerken.
  • De delen uit glas blijven breekbaar. Ongelukjes zijn altijd mogelijk, en vervangen van glazen stukken zijn duur en vervelend.
  • Je ziet afval en stof al snel door het dak heen. Een carport die tegen de straatkant staat of niet ver van beplanting wordt neergepoot wordt al snel vies. Gevolg: veel onderhoud.

carport glas

Prijs van een carport uit glas

We haalden het al aan bij de nadelen van een glazen carport, maar glas is duur.
Naast de meerprijs van glazen panelen moet je natuurlijk ook nog voor de constructie in het andere materiaal betalen. Hout en aluminium zijn het duurst, PVC iets goedkoper.
Voor de rest wordt de prijs van de carport beslist door de afmetingen, de extra’s en het bedrijf dat de overkapping plaatst of aanlevert.
Een exacte prijs geven is dus erg moeilijk.

Wil je toch een antwoord op deze vraag? Laat je dan helpen door onze offertedienst.
Door dit formulier in te vullen kom je in contact met vakmannen uit jouw regio. Zij stellen gratis een offerte op aan de hand van de gegevens die jij hebt achtergelaten.
Deze offertes zijn gratis en strekken niet tot een aankoopverplichting. Bovendien komt je aanvraag meteen bij meerdere bedrijven terecht, waardoor jij kan profiteren van goedkopere prijzen.