Carports prijzen

carports prijzenAls je al enkele andere artikels hebt gelezen op deze site, weet je dat Carportinfo.be telkens meer prijsinfo geeft per bouwmateriaal.
Om het allemaal iets overzichtelijker te maken, zorgen we in dit artikel voor een samenvatting. Bovendien gaan we hier ook iets dieper in op wat de totaalprijs allemaal kan beïnvloeden, want er is uiteraard meer dan alleen de kost van de grondstoffen.

In dit artikel geven we je een gedetailleerd overzicht met de verschillende invloeden of factoren die de finale prijs van de carport maken. Om dat allemaal te staven, zetten we er meteen enkele gemiddeldes van carport prijzen bij.

Gratis offertes voor carports in je inbox krijgen? Klik hier verder. 

De totaalprijs van een carport

Het grootste deel van de prijs van een carport wordt beïnvloed door jouw materiaalkeuze.

Aluminium is meestal het duurst, maar wordt op de hielen gezeten door hout. Het minst dure constructiemateriaal is PVC of plexiglas.
Smeedijzer wordt in België zelden gebruikt voor carports, maar er zijn uiteraard altijd uitzonderingen. Omdat deze bouwstof altijd met de hand moet worden bewerkt word een smeedijzeren carport nog het prijzigst van al.

Het is ook erg populair om je carport uit verschillende materialen te laten maken. Een glazen dak, bijvoorbeeld, in combinatie met aluminum of hout. Goedkoop wordt dat niet, want een glazen dak moet uit heel wat lagen bestaan om geschikt te zijn als afdak.

Klik zeker door naar de artikels over de desbetreffende materialen. Sommige materialen hebben immers voordelen en/of nadelen die de andere materialen niet hebben, en een aanzienlijk prijsverschil.carport prijs

Naast de bouwstof zal ook de afmeting van de carport een tweede hap uit je budget nemen.
Het spreekt voor zich dat een dubbele carport duurder zal zijn dan een enkele carport.
Hoe groter de carport, hoe meer materiaal er nodig is en hoe duurder de carport uiteindelijk zal worden.
Hetzelfde geldt ook voor toegevoegde zijwanden aan de carport. Een carport die (half) gesloten is heeft meer materialen nodig en, je raadt het al, kost meer.

Kies je voor  extra’s of opties?
Dan betaal je meer.
Extra’s aan je carport zijn o.a. verlichting, schuifwanden, een garagepoort, een tuinhuis, een opslagplaatsje, afwatering, …

Wanneer je een carport laat plaatsen betaal je uiteraard ook installatiekosten of plaatsingskosten. Reken daarbij op ongeveer €50 extra per vierkante meter. De kost van je vakman wordt berekend vanaf het moment dat zij naar jou rijden met de carport.

 

Gemiddelde prijs van een carport

carport prijsEen doorsnee prijs op iets plakken is iedere keer opnieuw moeilijk te zeggen. Wij kunnen immers onmogelijk weten wat jouw verlangens zijn en wat je exact verwacht van je autoluifel.
Bepaalde vragen rijzen meteen:

  • Wat zijn de afmetingen?
  • Wat is het materiaal waarvoor je kiest?
  • Heb je een vergunning nodig, en indien ja; heb je die al?
  • Zijn er extra’s die je nodig hebt/wilt?
  • Kan je de carport zelf plaatsen of laat je die plaatsen?
  • Is de locatie waar je de carport plaatst al gebruiksgereed of moet die ook nog onder handen worden genomen?

Een carport begint standaard bij vijfhonderd euro, maar daar krijg je alleen een heel erg basic carport voor.  Carports heb je in alle prijsklassen, en als je alleen het beste van het beste wilt kan je zelf tot 10,000 euro neertellen voor een autoafdak!

Een goede tip om toch enigszins te weten hoeveel jouw carport je zal gaan kosten, is om een offerte of prijsaanvraag aan te vragen.
Met dit eenvoudige gebaar kom je in contact met bedrijven gespecialiseerd in carports (of andere overkappingen). Zij vertellen je onmiddellijk hoeveel een carport jou zou kosten. Daarbovenop vertellen ze je graag meer over hun werkwijze en geven je ze interessante tips.
Dit aanvraagformulier invullen is helemaal gratis en zonder aankoopverplichting. Wil je dus gewoon wat meer info? Aarzel dan niet om het formulier daarvoor ook te gebruiken.