Carport voordelen

Om tot de juiste conclusie komen moet je voordelen en nadelen met elkaar vergelijken en afwegen. Alleen zo kan je de juiste keuze maken. Bij een carport is dat uiteraard niet anders.
Een carport heeft uiteraard veel voordelen voor je auto. Enkele voor de hand liggende voordelen, maar ook pluspunten waar je misschien niet meteen aan denkt.

Op deze pagina vind je alle voordelen van carports terug, telkens bijgestaan door een uitgebreid woordje uitleg.
De nadelen kon je op deze pagina al lezen. Ben je van plan een offerte aan te vragen? Vraag dan eventueel ook naar andere alternatieven (bvb. garagebox).

voordelen carports

 

Carport voordelen checklist

  • Het eerste en misschien wel belangrijkste punt onder de carport voordelen: een carport is stukken goedkoper dan een garage of garagebox. Drie tot vier keer goedkoper gemiddeld! Er moet bij een carport ook geen rekening gehouden met isolatie en afsluiting van buitenaf, wat ook weeral in de prijs scheelt.
  • Eén van de meest voor de hand liggende carport voordelen is uiteraard de bescherming die het biedt. Steentjes, vallende dakpannen, hagel, harde regen, spelende kinderen, … Er zijn veel zaken die een bluts in je auto kunnen veroorzaken. Door een carport te installeren heb je daar alvast een vorm van bescherming voor. Natuurlijk worden auto diefstallen ook vermeden door gebruik van een carport.
  • Voortgaand op die bescherming zorgt de carport er ook voor dat je auto minder snel zal aanvriezen, waardoor je ‘s morgens sneller kan vertrekken en in een minder koude auto moet stappen.
  • Carports hoeven niet alleen auto’s te kunnen herbergen. Fietsen, grasmachines, … kunnen ook allemaal onder je carport worden geplaatst. Het kan zelf dienen als een opslagplaats voor hout.
  • Roest is geen probleem omdat er vrije lucht door de carport kan stromen. Daardoor heeft vocht geen kans om roestproblemen te veroorzaken.
  • Carports kunnen worden geplaatst op de verloren bouwgrond rondom je huis. Vanaf de scheidingslijn van je verkaveling moet immers x aantal meters worden aangehouden om je huis te bouwen. Een carport mag dan wel weer veel dichter tegen deze scheidingslijn worden geplaatst.
  • Een carport is meer dan alleen een carport. Eens de koude maanden voorbij zijn kan je je auto gerust buiten laten staan en onder je carport een ping-pong tafel installeren. Of wie weet zelf een barbecue onder organiseren?

carport voordelen