Carport in Vlaams-Brabant: mogelijkheden en gratis prijsoffertes

carport vlaams-brabant

Wil jij je je auto droog houden en jezelf daarbij ook meer comfort gunnen? Dan is een carport de ideale oplossing. Ook in Vlaams-Brabant zijn diverse aanbieders te vinden als het gaat om degelijke en duurzame carports. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden die deze overkapping te bieden heeft. Wil je snel weten wat een carport bij aanbieders bij jou in de regio gaat kosten? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze offertedienst hieronder.

  Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  Materiaal carport?

  Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Carportinfo.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via [email protected] Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.

  Wat is een carport?

  Een carports kun je het beste zien als een (half) open garage. Je hebt wel een overkapping, maar geen zijwanden. Een carport heeft steunpalen, leggers en dak en wordt meestal aan de gevel gemonteerd. De gevel is dan de enige zijwand van de overkapping. Het is trouwens ook mogelijk om een losstaande carport te nemen. Dan heb je helemaal geen zijwanden. De overkapping zorgt ervoor dat je weinig tot geen last hebt van de weersinvloeden en dit is vanzelfsprekend beter voor je auto. Carports kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn en zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, prijzen en maten.

  Neem ik een carport of een garage?

  Veel mensen twijfelen tussen het nemen van een carport of een garage. Beide hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het heeft te maken met je persoonlijke voorkeur en je budget waar je voor kiest. Als je snel een betaalbare overkapping wilt voor je auto, zodat je geen last hebt van de weersomstandigheden dan is een carport een uitstekende keuze. Een garage is helemaal afgesloten en dat is qua veiligheid weer beter. Daar komt wel bij dat een garage een stuk duurder is in aanschaf en je meer ruimte kwijt bent dan met de bouw van een carport.

  carports Vlaams-Brabant

  Waar is een carport van gemaakt?

  De meest populaire materialen om een carport van te maken zijn hout en aluminium. Daarom geven we hier een uitgebreide toelichting van deze materialen.

  Houten carports

  Als je gaat voor een houten carport dan heb je de keuze uit verschillende houtsoorten. Een goedkope, maar kwalitatief minder goede, keuze is geïmpregneerd vuren- of grenenhout. Een carport die gemaakt is van dit hout is niet heel duurzaam, maar je kunt er zeker een paar jaar plezier van hebben.
  Een goede en betaalbare houtsoort is Douglashout. Deze houtsoort is een stuk duurzamer en degelijker dan geïmpregneerd hout en heeft een mooie warme uitstraling. Ten slotte kun je ook nog kiezen voor hardhout. Dit is wat duurder in aanschaf, maar je hebt in principe nooit meer onderhoud en je carport gaat een leven lang mee.

  Aluminium carports

  Het is eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor een carport die gemaakt is van aluminium. Dit materiaal is licht, maar toch oersterk en gemakkelijk te bewerken.
  Een aluminium carport geeft je huis een moderne en vooral strakke uitstraling. Daarnaast heb je eigenlijk geen onderhoud aan een dergelijke carport. Het aluminium wordt namelijk geleverd met een poedercoating, waardoor je deze niet hoeft te verven. Ook kan aluminium niet roesten en trekt het geen schimmels of insecten aan. Het enige wat je hoeft te doen is deze carport een tweejaarlijkse poetsbeurt te geven en dan gaat deze constructie zeker 20 tot 25 jaar mee.

  Vlaams Brabant carports

  Waar is het dak van een carport van gemaakt?

  Ook voor het dak van een carport heb je verschillende mogelijkheden qua materialen. Hierbij geldt ook weer dat het een kwestie is van persoonlijke voorkeur en budget waar je voor kiest. De meest voorkomende daken van een carport zijn gemaakt van bitumen, kunststof (polycarbonaat of pvc) en glas. Hieronder bespreken we de verschillende soorten daken van een carport.

  Carport met bitumen dak

  Als je kiest voor een carport met een bitumen dak dan wordt deze gemaakt van (houten) dakplaten. Hierdoor is een bitumen dak het meest geschikt voor een houten carport. Op deze dakplaten wordt dan bitumineuze laag (dakleer) aangebracht. Bitumen zijn een relatief goedkope oplossing als het gaat om een dak van een carport. Daarbij komt ook nog eens dat een dak van bitumen heel geschikt is om het dak te isoleren. Met een geïsoleerde carport heb je nog minder last van de weersomstandigheden. Je kunt ook voor kiezen voor EPDM als dakbedekking. Dit is iets duurder in aanschaf maar heel gemakkelijk aan te brengen en gaat veel langer mee.

  Carport met kunststof dak

  Voor een carport met een kunststof dak wordt in de meeste gevallen pvc of polycarbonaat gebruikt. Beide soorten kun je het beste zien als een dikke plaat doorzichtige kunststof. Je hebt dus vanuit de carport altijd uitzicht naar boven en ook nog een goede lichtinval. Polycarbonaat is steviger dan pvc en kan gemakkelijk een pak sneeuw verdragen, maar pvc is ook nog altijd sterker dan glas. Een kunststof dak past heel goed bij een aluminium carport, waardoor de uitstraling nog strakker wordt.

  Carport met glazen dak

  Wil je een carport met een optimale inval van het licht dan kun je heel goed kiezen voor een carport met een glazen dak. Daarbij heb je met een glazen dak ook nog eens een carport met een luxueuze uitstraling. Glas heeft weinig onderhoud nodig en je maakt het op dezelfde manier schoon als de ramen van je woning. In tegenstelling tot kunststof heb je met glas nauwelijks kans op krassen. Een glazen carport is in het algemeen wel duurder in aanschaf dan een carport met een kunststof dak.

  Andere daken

  Natuurlijk zijn er ook carports met een ietwat apartere look. Denk daarbij aan een energie efficiënt dak van zonnepanelen, of een mooi rustiek dak van riet. Als je zelf een carport in elkaar knutselt, dan kan je ook werken met dakplaten.

  carport in Vlaams-Brabant

  Wat maakt de prijs van een carport?

  Het is vrijwel onmogelijk om een exacte prijs te geven voor een carport. De reden hiervoor is dat er veel factoren zijn die prijs beïnvloeden. Het materiaal waar de carport van gemaakt is, is bijvoorbeeld zo’n factor. Een andere factor is de grootte van de carport. Hoe meer materiaal er gebruikt moet worden, hoe duurder de carport wordt. Ook de arbeidskosten verschillen per aanbieder en zijn dus van invloed op de prijs. Wil je wel een exacte prijs hebben van carports in Vlaams Brabant? Vraag dan gratis prijsoffertes aan. Deze zijn altijd vrijblijvend en je kan er tot wel 40% in kosten mee besparen!

  Wat kost een carport in Vlaams-Brabant gemiddeld?

  Wat we wel kunnen doen, is richtprijzen geven. Dan heb je toch een beetje het idee hoe de prijzen van carports in Vlaams Brabant zich tot elkaar verhouden. We zijn hierbij uitgegaan van de standaardmaten van een carport: 5 tot 6 meter lang, 2 tot 3 meter breed en 2 tot 2,5 meter hoog. De prijzen die we hier noemen zijn inclusief btw en exclusief eventuele plaatsingskosten. We bespreken de prijzen per materiaalsoort om het overzichtelijker te houden.

  Prijs houten carport

  Je hebt al een houten carport voor een paar honderd euro. In dit geval heb je een carport van geïmpregneerd vuren of grenenhout met een simpel bitumen dak. Neem je van dit hout een exemplaar van betere kwaliteit dan betaal je ongeveer 1000 euro. Een carport van Douglashout is kwalitatief beter dan een geïmpregneerde en gaat langer mee. Hier is de prijs ook naar: voor een bedrag van rond de 2000 euro heb je een dergelijke carport. Hardhouten carports zijn duur in aanschaf. De eenvoudigste exemplaren kosten al 3000 tot 4000 euro en deze prijs kan gemakkelijk nog hoger uitvallen. Vergeet wel niet dat je voor deze laatste geen onderhoudskosten meer hebt en dat dit de enige houtsoorten zijn die een leven lang mee gaan.

  Prijs aluminium carport

  Bij aluminium carports is niet echt sprake van budget exemplaren. Een eenvoudige, maar degelijke aluminium carport kost toch al snel 1500 euro en dan heb je nog niet iets heel bijzonders. Wil je een wat uitgebreider model met een mooi glazen dak? Reken dan toch wel op 2500 euro en meer. Dit bedrag kan nog oplopen als je er accessoires bij neemt, bijvoorbeeld verlichting. Aluminium carports zijn iets duurder in aanschaf, maar ze gaan wel langer mee, waardoor je veel langer plezier hebt van je investering. Zo bekeken, valt de prijs weer heel erg mee.

  Vlaams Brabant carport

  Carports Vlaams Brabant: zelf plaatsen of laten doen?

  Veel mensen denken geld uit te kunnen sparen door een carport zelf te plaatsen. In principe is dit ook wel zo, maar je moet wel echt deskundig zijn op dit gebied. Anders gaat het monteren van een carport onherroepelijk fout en moet je waarschijnlijk nog wel meer kosten maken, want de vakman moet het werk eerst komen herstellen. Daarom is het verstandig om direct de specialist erbij te halen. Een echte vakman weet exact hoe hij een carport moet plaatsen en kan dit meestal binnen dag. Daar komt nog eens bij dat een vakman garantie geeft op de plaatsing, zodat je bij bepaalde gebreken altijd op hem terug kan vallen.

  Gratis prijsoffertes voor carports in Vlaams-Brabant

  Ben je van plan om een carport aan te schaffen? Kies dan niet voor de eerste de beste aanbieder, maar ga voor verschillende vakmensen. Wij kunnen je meerdere offertes sturen van aanbieders van carports in Vlaams Brabant. Hierdoor krijg je direct een overzicht van de prijzen die er bij jouw in de buurt gehanteerd worden. Nadat je verschillende offertes hebt ontvangen, kan je dan kiezen welke vakman het beste aan jouw wensen en eisen tegemoet komt. Op deze manier kun je soms wel dertig tot veertig procent besparen op de kosten van een carport.  

   Naam + Voornaam

   Straat + huisnummer

   Postcode

   Gemeente

   Email adres

   Telefoonnummer

   Materiaal carport?

   Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

   De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Carportinfo.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via [email protected] Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.