Carport uit smeedijzer

Smeedijzer carport

Een carport uit smeedijzer wordt weinig gekozen. Toch hoort het perfect tot de mogelijkheden. Voor iedereen die van iets klassieker houdt is een smeedijzeren carport een leuke keuze. Het heeft immers de voordelen van ijzer en een erg mooie, aparte uitstraling.
Ook als je niet voor een carport wilt gaan die enkel uit smeedijzer bestaat is er vast iets voor jou te regelen. Er zijn bijvoorbeeld ook carports uit andere materialen, met daarin bepaalde delen uit smeedijzer. Meestal is dit dan een raampje of de poten die enkel daaruit bestaan.

Voor prijzen kan je terecht op onze offertedienst. Daar kan je ook meteen meer info vragen indien je dit wenst.

Voordelen en nadelen smeedijzeren carport

Carport uit smeedijzerDoordat smeedijzer nog steeds een (bewerkt) metaal is, is het een erg sterk materiaal. Hierdoor hoeven de balken en palen niet heel breed te zijn, waardoor je een verfijndere look creëert. Daarbovenop zorgt dit smalle materiaal ook voor een unicum bij carports! Je kan ze helemaal aan je eigen smaak aanpassen. Toevoegen van krullen, versieringen en franjes zijn perfect mogelijk. Doordat het een product is die door de mens werd gefabriceerd, hoef je er bovendien weinig onderhoud aan te doen. Rotten of verweren doet het niet. Je bent dus meteen voor enkele jaren goed! Bovendien is het dunne materiaal erg makkelijk schoon te maken. Dit kan of wel met een tuinslang of hogedruk reiniger, ofwel kan je alles met een doekje eenvoudig schoonmaken.

Spijtig genoeg is niet alles rozegeur en maneschijn bij smeedijzer. Het allergrootste nadeel blijft de erg hoge prijs. Eén van de redenen dat je weinig smeedijzeren carports ziet is ongetwijfeld de prijs. Zelfbouwpakketten bestaan eigenlijk niet. En dus moeten ze allemaal op maat worden gemaakt. Sowieso betaal je daar al een pak meer voor. Maar bij smeedijzer komt er veel meer handwerk aan te pas, en dus mag je een veel hogere prijs verwachten.

carport-smeedijzerEen tweede nadeel waarop we je willen wijzen is dat smeedijzer niet altijd een even ideaal materiaal is voor carports. Het heeft inderdaad een mooie uitstraling, maar vaak zijn ze veel minder mooi als carport. Gewoon omdat de combinatie met een dak veel van de authentieke uitstraling afneemt.

Prijsadvies carport smeedijzer

Het grote nadeel aan een smeedijzeren carport is natuurlijk de prijs. Doe het zelf pakketten zijn er niet, dus reken maar enkele duizenden euro’s. Standaardmodellen beginnen bij ongeveer 4000 à 5000 euro, maar de prijzen lopen makkelijk met enkele duizenden euro’s op.

Vergelijk smeedijzer zeker ook met andere materialen. Prijzen en materialen vergelijken kan gratis via het onderstaande formulier:

Naam + Voornaam

Straat + huisnummer

Postcode

Gemeente

Email adres

Telefoonnummer

Materiaal carport?

Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.