Carport nadelen

Carport nadelenCarports zijn handige voorwerpen. Ze beschermen je auto, zijn een meerwaarde voor je huis, nemen geen plek in huis en kunnen voor meerdere zaken dienen. Natuurlijk komen voordelen nooit alleen en zijn er dus ook enkele nadelen aan een carport verbonden.
Hieronder spellen we ze voor je uit en geven we nog een extra woordje uitleg ter verduidelijking. Vergeet niet dat veel nadelen ook kunnen worden opgelost door kleine aanpassingen. Vergelijk in ieder geval met de voordelen.  • Zonder twijfel de lastigste opdracht van de carport is om veiligheid te bieden aan je auto. Met een garage of garagebox staat je carport immers volledig afgesloten. Dieven kunnen er dus veel moeilijker mee aan de haal, evenals kostbare voorwerpen er uit halen.
    Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door een dichte of halfdichte carport te zetten. Eventueel met een garagepoort ter afsluiting.
    Een goedkope oplossing om dieven toch ook al wat af te schrikken is een bewegingsdetector lamp installeren.
  • Een carport is niet ideaal tegen aangevroren ruiten. Dat komt natuurlijk omdat de auto nog steeds volledig buiten staat. Als de carport deels is ingesloten door bijvoorbeeld een gevel of bomen is dit nadeel al minder zichtbaar. Sowieso zijn de aangevroren ruiten wel een pak minder dan als je de auto gewoon in de open lucht parkeert.
  • nadelen carportAls het dak niet goed is geïsoleerd hoor je van veel mensen dat er condensatieproblemen voorkomen op de auto. Niet zo leuk natuurlijk. Betere isolatie kan dit verhelpen. Bespreek dit onmiddelijk met je vakmannen zodat dit probleem zich later niet voordoet. Als isolatie niet helpt kan een schuin dak ook helpen, doordat het water op het dak zo makkelijker kan worden afgevoerd.
  • Als je al andere zaken op jouw grond hebt staan is het mogelijk dat je een vergunning moet aanvragen. In totaal mag je maar dertig vierkante meter aan bijgebouwen zetten rondom je huis. Bovendien zijn daar enkele uitzonderingen op. Als je dus al zaken zoals terrasoverkappingen en bijgebouwen hebt staan is het belangrijk dat je daar rekening mee houdt.