Carport met berging

Ben je van plan om een carport aan te schaffen? Waarom neem je dan niet direct een carport met een berging? Op deze manier kan je in de auto stallen en je spullen opbergen. Een dergelijke carport heeft dan ook heel veel voordelen. In dit artikel ontdek je alle mogelijkheden van dit type overkapping. Daarbij gaan we ook dieper in op de materialen en de prijzen en krijg je de mogelijkheid om gratis prijsoffertes aan te vragen.

carport met berging

Wat is een carport met berging?

Met een carport bedoelen we een overkapping waaronder je een auto kunt stallen. Zo staat je auto altijd droog en is beschermd tegen de meeste weersomstandigheden. Een carport bestaat uit: steunpalen, leggers en een dak. Meestal is deze aan de gevel van het huis gemonteerd, zodat je automatisch één zijkant creëert. Het is echter ook mogelijk om een losstaande carport te bouwen. Deze carport is aan alle kanten open.

Bij een carport met berging is er aan de carport zelf nog een extra ruimte gebouwd. Deze ruimte kun je het beste vergelijken met een schuur. Alle wanden zijn dicht en de berging kan afgesloten worden met een loopdeur.

Waarom een carport met berging?

Een carport is al een hele mooie aanschaf, maar het is nog mooier als je bijvoorbeeld ook je tuingereedschap, de fietsen en het buitenspeelgoed van de kinderen kwijt kunt. Dat kan met een carport met berging. In dit extra ‘hok’ komen alle spullen die je niet direct nodig hebt, maar die wel een plekje moeten hebben.

De tuinmeubelen kun je er in de winter mooi in kwijt en ook de vaste potplanten overwinteren prima in een dergelijke berging. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden te bedenken waarvoor je de berging van de carport kunt gebruiken.

Een dubbele carport met berging

Heb jij veel ruimte bij je woning? Overweeg dan eens om een dubbele carport te nemen. Onder een dergelijke carport kun je twee auto’s kwijt, maar deze is ook handig voor het stallen van de boot, de camper of de caravan. De berging zal bij een dubbele carport ook weer een stuk groter uitvallen, zodat je hier ook meer in kwijt kunt. Je kunt dan ook kiezen voor een berging met dubbele deuren. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je een scooter wilt stallen of als je een zitmaaier hebt.

Een carport met fietsenberging

Het is ook mogelijk om een carport en daarbij een speciale fietsenberging te nemen. Deze carport heeft een extra ruimte die niet helemaal doorloopt tot de gevel van de woning. Tussen de berging en de gevel blijft dus ruimte over. Deze ruimte kun je benutten als fietsenberging. Op deze manier hoef je niet steeds de fiets uit de werkelijke berging te halen en erin te zetten. Je kunt hem direct pakken en toch staat hij droog. Dat is vooral erg handig als je vaak gebruikt maakt van je fiets. Het is ook veiliger dan dat je je fiets steeds naast de auto onder de carport moet zetten. De kans op krassen op de auto is dan nogal groot.

Carport aanbouw of losstaand?

Er zijn verschillende manieren om een carport met berging te plaatsen. Als je kiest voor een aanbouw carport dan wordt deze tegen de gevel van de woning gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat gevel als het ware als een zijwand fungeert voor de carport. Ook ben je minder steunpalen nodig. Je creëert dan als het ware een carport aan huis. Je zult dan ook altijd droog vanuit de auto in huis lopen.

De andere optie is een losstaande carport met berging te bouwen. In dit geval staat de carport niet aan huis. Je hebt dan meer steunpalen nodig en de carport is aan alle zijden open. Je kan dan waarschijnlijk niet droog in huis komen, maar het belangrijkste aspect van een carport is dat de auto beschermd is tegen de weersinvloeden. Dat is bij een losstaande carport zeker ook het geval.

Tuinhuis met carport

Er zijn verschillende mogelijkheden hoe je de berging van de carport met berging kunt benutten. Eén daarvan is de berging gebruiken als tuinhuis. Dit kan als je de deuren van de berging niet aan de kant van de carport laat maken, maar aan de achterkant van de berging. Zo kun je dus vanuit de tuin in de berging komen en deze als tuinhuis benutten.

Het voordeel hiervan is dat je met je tuingereedschap direct de tuin in kunt lopen en geen ‘omweg’ hoeft te maken vanuit de carport naar de tuin. Dit is zeker een groot voordeel als je een carport hebt die aan de gevel is gemonteerd, want dan hoef je bijvoorbeeld niet met je grasmaaier door het huis.

Carport met berging: prijsbepalende factoren

Wat betreft de prijs van een carport met berging is het altijd lastig om een exact bedrag te geven. Dit heeft namelijk te maken veel factoren. Zo is bijvoorbeeld de grootte van de carport van belang, maar ook het materiaal waar deze van gemaakt is. Dan heb je natuurlijk verschillende uitvoeringen. Een carport met een dak van polycarbonaat is bijvoorbeeld duurder dan één met een dak van bitumen. Daarbij heb je ook nog rekening te houden met de arbeidskosten die de aannemer berekent voor het plaatsen van de carport.

Voor een exacte prijs vraag je dan ook best een prijsofferte aan. Dat kan gratis en vrijblijvend via deze pagina.

carport met berging prijs

Carport met berging: prijs

Om het overzichtelijk te houden geven wij de prijs van een carport met berging per materiaalsoort. We benadrukken dat het hier om richtprijzen gaat. Wil je wel een exacte prijs weten voor een carport met berging? Neem dan contact op met onze offertedienst en je krijgt in korte tijd meerdere offertes.

Alle hier genoemde bedragen zijn inclusief btw en exclusief de montage van de carport. Voor onze prijsvoorbeelden zijn we uitgegaan van de meest voorkomende afmetingen van een carport. Deze zijn 350 cm bij 700 cm.

Houten carport met berging: prijs

Er zijn heel veel verschillende houtsoorten waarvan je een carport met berging kunt bouwen en deze hebben allemaal een eigen prijs.

Kies je voor een goedkope houtsoort, als vuren of grenen, dan betaal je voor een carport ongeveer 1000 euro. Ga je voor een betere houtsoort, zoals Douglashout, dan mag je rekenen op een bedrag tussen 2000 en 3000 euro.

Daarnaast kun je ook een carport met berging nemen die gemaakt is van hardhout (bijvoorbeeld Padoek of Azobé). De startprijzen voor een hardhouten carport zijn 5000 euro.

Voor alle bedragen geldt natuurlijk dat deze kunnen oplopen of lager worden afhankelijk van welke uitvoering je neemt.

Lees meer over houten carports of eikenhouten carports.

Aluminium carport met berging: prijs

Aluminium is in aanvang duurder dan hout (er bestaan geen goedkope of dure soorten aluminium).

Voor een eenvoudige aluminium carport met berging betaal je ongeveer 2000 euro.

Een losstaande carport valt altijd wat duurder uit dan een aanbouwcarport.

Reken voor een losstaande carport van aluminium met berging op ongeveer op 2500 euro. Wil je een aluminium carport met een mooi dak van polycarbonaat? Die prijs hiervan ligt op ongeveer 3000 tot 3500 euro.

Ook hier geldt weer dat de prijzen altijd iets hoger of lager kunnen uitvallen afhankelijk van de wensen en eisen die je hebt en stelt aan de aluminium carport met berging.

Carport met berging: vergunning?

In principe kun je een carport met berging laten bouwen zonder dat je een vergunning nodig hebt. Het is ook niet nodig om de bouw te melden, maar dan moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarden zijn:

 • De oppervlakte van het aantal bijgebouwen die je in totaliteit hebt, mag niet meer zijn dan veertig vierkante meter. Heb je dus al een tuinhuis, een terrasoverkapping of iets dergelijks dan moet je de oppervlakte van deze meerekenen.
 • De hoogte van een losstaande carport mag niet boven 3,5 meter uitkomen en de maximale hoogte van een aanbouwcarport is 4 meter.
 • De carport moet binnen een straal van dertig meter van de woning gebouwd worden.
 • In de zijtuin moet de carport drie meter uit de perceelgrens blijven.
 • In de achtertuin moet de carport een meter buiten de perceelgrens blijven.

Bron: Omgevingsloket Vlaanderen

Er zijn nog meer aanvullende voorwaarden waar je aan moet voldoen als je een carport met berging gaat bouwen. Hiervoor kun je het beste even kijken op de website van Omgevingsloket Vlaanderen. Daarnaast kan het ook zijn dat de gemeente waar je woont nog andere (strengere) regels hanteert. Hiervoor kun je het beste even informeren bij de gemeente zelf.

Ook plaatselijke aannemers zijn vaak op de hoogte van de regels die gelden voor het wel of niet moeten aanvragen van een bouwvergunning. Ook om die reden is het goed om met een erkende vakman samen te werken.

carport met berging

Op maat gemaakt of een bouwpakket?

Bij het kiezen voor een carport met berging zal je tegen de vraag aanlopen of je een op maat gemaakte carport of een prefab exemplaar wilt.

Het voordeel van een op maat gemaakte carport is dat je deze helemaal kunt laten maken naar jouw eigen eisen en wensen. Je kunt helemaal zelf beslissen over: de afmetingen, de uitvoering en het materiaal.

Als je een carport als bouwpakket koopt, heb je te maken met vaste maten en is de uitvoering al voor je bedacht. Het voordeel van een dergelijke carport is dat deze goedkoper is in aanschaf dan op een op maat gemaakte carport. Aanbieders van deze carports zijn vaak best bereid om ze te plaatsen. Je hoeft dus niet zelf op zoek te gaan naar een aannemer als je een prefab carport koopt.

Carport zelf plaatsen of laten doen?

Je kunt kosten besparen als je een carport met berging zelf gaat plaatsen of volledig zelf maakt. In dit geval hoef je de arbeidskosten van de aannemer en de materiaal- en transportkosten niet te betalen.

Tenzij je een specialist bent op het gebied van het plaatsen van carports, is het niet raadzaam om deze zelf te plaatsen. Voor een goede plaatsing heb je vakmanschap, kennis en ervaring nodig en een goede vakman bezit deze.
Daarnaast moet je ook de tijd en het gereedschap hebben om zelf een carport met berging te kunnen plaatsen. Als je kiest voor een vakman mag je ervan uitgaan dat de carport helemaal op de juiste manier geplaatst wordt en bovendien krijg je garantie op de plaatsing.

Carport met berging: offertes laten opstellen

Voor een carport met berging betaal je in de regel een behoorlijk bedrag. Gelukkig zijn er ook manieren om flink te besparen.

Dit kan door niet naar de eerste de beste leverancier van carports te stappen, maar meerdere offertes op te laten stellen. De prijzen voor een carport met berging verschillen namelijk nogal per aanbieder.
Door meerdere (minimaal drie, maximaal zes) offertes op te laten stellen kun je deze vergelijken en de beste eruit kiezen. Op deze manier kun je wel dertig tot veertig procent besparen op de aanschaf van een carport.

Nog handiger is het om onze offertedienst te contacteren. Dan krijg je de offertes gewoon in je mailbox toegestuurd zonder al te veel moeite.

  Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  Materiaal carport?

  Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Carportinfo.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via [email protected] Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.