Carport Limburg

Heb je geen zin meer om je ruiten te krabben, sneeuw vegen of sloten ontdooien? Een stuk minder wasbeurten per jaar? Neem dan een carport om je auto onder te stallen.

Een carport is een goede en betaalbare oplossing als het gaat om je auto droog te parkeren. Ook in Limburg zijn veel aanbieders van carports te vinden. Wil je alvast een prijsopgave? Op korte termijn kan onze offertedienst je vrijblijvend meerdere offertes sturen.

Wat is een carport eigenlijk?

Een carport is een overkapping om je auto onder te stallen. Deze overkapping bestaat uit:

 • Steunpalen, liggers en een dak.
 • Heeft geen zijwanden en is dus een open overkapping.
 • Aan de gevel gemonteerd worden (dan heb je dus wel een zijwand) of losstaand zijn.

Ontvang offertes op maat

Voorkomen

Wat ook wel voorkomt, is dat de carport voor de garage gemonteerd wordt. Je kunt zowel enkele als dubbele carports kopen. Een dubbele carport is altijd handig bij een tweede auto, maar je kunt er natuurlijk ook je boot, caravan of camper onder kwijt.

carport limburg

Waar is een carport van gemaakt?

In de meeste gevallen worden carports gemaakt van hout of van aluminium. Aangezien dit de meest populaire materialen zijn, lichten we deze nog even toe.

Een houten carport

Meer dan de helft van de carportbezitters kiest voor hout. Dat is op zich niet zo raar, want hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling en past daardoor bij vrijwel iedere woning.

Waarom hout?

Ook is hout relatief betaalbaar en gemakkelijk te bewerken. Genoeg redenen dus om voor een houten carport te kiezen.

Je kunt in het algemeen kiezen voor drie houtsoorten:

 • Geïmpregneerd hout: vuren- of grenenhout en gaat 5 tot 10 jaar mee.
 • Douglashout: is behandeld larikshout en gaat zeker 10 tot 15 jaar mee, terwijl je er nauwelijks onderhoud aan hebt.
 • Hardhout: gaat vrijwel en leven lang mee en je hebt er helemaal geen onderhoud aan.

Prijzen houten carports

Een geïmpregneerde houten carport in de vorm van een bouwpakket koop je al voor enkele honderden euro’s bij de plaatselijke bouwmarkt. Deze zijn er ook in duurdere en dus kwalitatief betere uitvoering en dan ben je ongeveer € 1.000 kwijt.

Een betaalbare en toch kwalitatief goede carport is die van Douglashout. Hier betaal je ongeveer € 2.000 voor. Een carport van is van uitstekende kwaliteit maar hier betaal je ook een behoorlijke prijs voor. Reken in dit geval maar op een beginprijs van € 3.000 tot € 4.000, maar dit kan snel oplopen.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Een aluminium carport

Een prima alternatief voor hout is aluminium. Dit materiaal is licht en sterk en daarbij ook nog eens bijzonder duurzaam. Een carport van aluminium gaat dan ook met gemak 20 tot 25 jaar mee. Aangezien aluminium niet roest en geen schimmels of insecten aantrekt, hoef je je ook geen zorgen te maken over het onderhoud.

Een dergelijke carport wordt kant en klaar geleverd en je hoeft hem dan ook niet te schilderen of op een andere manier te behandelen. Het is natuurlijk wel zo dat ja voor altijd vastzit aan de kleur die je gekozen hebt. Tegenwoordig kun je een aluminium carport in alle RAL- kleuren kopen, dus er zit vast wel een geschikte kleur voor je bij. Aluminium geeft de woning een strak en modern uiterlijk en past daarom uitstekend bij moderne woningen.

Prijzen aluminium carports

Aluminium carports zijn niet verkrijgbaar in hele goedkope uitvoeringen, maar je koopt altijd een carport van goede kwaliteit. De prijzen van carports van aluminium beginnen ongeveer bij € 1.500. In dat geval heb je een relatief eenvoudige maar zeer degelijke carport.

Wil je een qua uitvoering mooier exemplaar dan gaat de prijs al snel richting de € 2.500 of meer. Ook accessoires (bijvoorbeeld verlichting) kunnen de prijs behoorlijk laten stijgen.

nadelen carports

Carports Limburg: bouwpakket of op maat gemaakt?

Je kunt bij de aanschaf van een carport een kant en klaar exemplaar kopen, maar je kunt ook kiezen voor een op maat gemaakte overkapping. Beide hebben zo hun voor- en nadelen, daarom lichten we ze even apart toe.

Een carport als bouwpakket

Voordeel bouwpakket

Een bouwpakket is dat deze meestal goedkoper is dan een op gemaakte carport. Deze carports worden namelijk in grote aantallen gefabriceerd in vaste maten.

Een beetje handige klusser kan een prefab carport zelf plaatsen, want er zit een duidelijke montagehandleiding bij of een link naar een instructiefilmpje. Ook de vakman is trouwens best bereid om een bouwpakket voor je te plaatsen.

Nadeel bouwpakket

Nadeel van een bouwpakket is dat je met vaste maten te maken hebt. Als dit allemaal net niet uitkomt bij jouw woning dan heb je er eigenlijk niks aan. Daarbij komt ook dat het model en de uitvoering al voor je bedacht is en je hierin niets te kiezen hebt.

Een op maat gemaakte carport

Voordeel op maat gemaakt

Bij een op maat gemaakte carport is het grote voordeel dat je hem helemaal kunt laten maken naar je eigen wensen en eisen. De carport komt er precies zo uit te zien als jij hem gedacht had en qua maten past hij altijd bij de woning. Het plaatsen van een carport die op maat gemaakt is, gaat trouwens even snel dan het plaatsen van een bouwpakket.

Nadeel op maat gemaakt

Een nadeel van een dergelijke carport is dat je na het opmeten even (meestal drie tot zes weken) moet wachten tot de carport gefabriceerd is. In de regel vallen carports op maat duurder uit dan prefab exemplaren, omdat je meer arbeidskosten hebt.

Wat maakt de kostprijs van een carport?

Het is nogal lastig om een exacte prijs van een carport te kunnen geven. Dat komt omdat er veel factoren zijn die de prijs beïnvloeden. Een heel bepalende factor is:

 • Het materiaal waar je de carport van maakt. Kies je bijvoorbeeld voor aluminium dan is dit toch een stuk duurder dan geïmpregneerd hout.
 • Daarnaast heb je te maken met arbeidskosten. Voor het plaatsen rekenen verschillende vakmensen verschillende prijzen.
 • Dan heb je natuurlijk ook nog te maken met de grootte van de carport.

Wil je wel een exacte prijs weten van een carport? Onze offertedienst kan je meerdere offertes toesturen van aanbieders van carports in Belgisch Limburg.

Prijzen op maat ontvangen

De voordelen van een carport

Carports hebben een behoorlijk aantal voordelen. We noemen hieronder de belangrijkste.

 • Je kom altijd droog in huis. Is er een zware regenbui? Je stalt je auto onder de carport en loopt direct droog naar binnen.
 • Je auto heeft onder een carport minder last van (straat) vuil, vogelpoep, bladeren of takjes. Daardoor blijft deze langer schoon en dat scheelt weer een aantal wasbeurten per jaar.
 • In de winter hoeft je bij vorst geen ruiten te krabben of sneeuw van de auto te halen. Ook sloten ontdooien behoort tot het verleden.
 • Ook al heb je een beperkt budget er is altijd wel een geschikte carport te vinden. Een carport is in de regel zeer betaalbaar en je kunt deze zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.
 • Ook als je weinig ruimte bij je huis hebt, lukt het meestal wel om een carport te plaatsen. Dit in tegenstelling tot de bouw van een garage die veel meer ruimte nodig heeft.
 • Een carport kan gemakkelijk en snel geplaatst worden. Een specialist op dit gebied kan dit binnen een dag voor elkaar krijgen.

De nadelen van een carport

Sta je in overweging om een carport aan te schaffen? Gelukkig hebben carports weinig nadelen, maar voor de volledigheid noemen we deze ook.

 • Doordat een carport open zijwanden heeft, heb je toch altijd wel een beetje last van de weersomstandigheden. Bij harde wind en regen kan de auto bijvoorbeeld ook onder de carport nat worden. Heel veel hinder geeft dit trouwens niet.
 • Wat betreft veiligheid kunnen kwaadwilligen altijd nog bij de auto komen en deze openbreken. Daar heb je met een garage geen last van.
 • Als je een degelijke en duurzame carport wilt, ben je toch een behoorlijk bedrag kwijt. Natuurlijk gaat een dergelijke carport wel veel langer mee, dus per jaar ben je in feite goedkoper uit.

Prijzen van carports in Limburg

Voor de duidelijkheid geven we de prijzen per materiaalsoort. Houd er rekening mee dat het om richtprijzen gaat en dat onze offertedienst de actuele prijzen voor je kan berekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw en exclusief plaatsing van de carport.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?

2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?

3*. Welk type carport wenst u?

4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.