Carport uit glas: prijzen

Een gedetailleerd artikel over een glazen carport vind je via deze link . In dit artikel gaan we alleen dieper in op de prijs van een carport uit dit materiaal.
Een exacte prijs kunnen wij je niet meegeven, alleen maar gemiddeldes. Want ieder bedrijf hanteert zijn eigen prijs. Om een exacte prijs te kunnen krijgen is het noodzakelijk om contact op te nemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in plaatsing van carports. Als je daarbij hulp nodig hebt, kan dat via deze pagina.

prijs carport glas

Wat zorgt voor de carport glas prijzen?

De goedkoopste carport met glas vind je terug in doe het zelf zaken. Voor deze prijs krijg je vaak een kwalitatieve, maar erg basic carport terug. Het is niet dat ze daarom lelijk zijn, maar erg stijlvol zijn ze vaak niet. Het is dan ook een budget optie…
Zoals alles met glas, is een carport met glas ook niet goedkoop. Daarbij komt nog eens dat er zo veel mogelijkheden en verschillen zijn in glas, dat die de prijs ook nog eens sterk beïnvloeden.

Indien je wenst dat het dakpaneel van je carport uit een doorlopend stuk glas bestaat betaal je een pak meer dan wanneer het uit panelen zou bestaan. Doorlopend glas moet immers veel sterker zijn en is veel moeilijker te transporteren.
Glaspanelen zijn stukken goedkoper en kunnen vlotter en vaak zonder problemen worden geplaatst.

Nog zo’n verschil is het type glas. Want glas hoeft natuurlijk niet doorzichtig te zijn. Nog steeds lichtdoorlatend, maar een pak minder onthullend, is melkglas.
Dit witachtige glas heeft een speciaal bad nodig om zo te worden en daar moet je natuurlijk iets extra voor betalen.
Naast melkglas kan je ook kiezen voor geëtst, gezuurd of gebeitst glas. Het is zelf mogelijk om tekeningen in je glas aan te brengen, hoewel dit wel ongebruikelijk is bij carports.

Omdat het glas plat komt te liggen, kan ook niet worden gekozen voor een erg breekbaar type glas. Enkel glas is sowieso al geen optie.
Omdat je carport harde regen, hagel en zelf los waaiende dakpannen moet kunnen weren investeer je dus ook beter in een iets duurzamer glas, zoals driedubbel- of inbraakwerend glas.
Wanneer de eerste laag scheurt, heb je nog altijd twee opvangende lagen. Zij zorgen dan meteen voor een demping, zodat je auto niet wordt getroffen.

Naast deze minder voor de hand liggende zaken zijn er ook een pak zaken die iets logischer zijn.
Zo mag je er van uit gaan dat, hoe groter de carport is, hoe meer je zal betalen. Simpelweg omdat er meer grondstoffen nodig zijn, waardoor de carport glas prijzen uiteraard toenemen.prijs glazen carport

Carport offerte aanvragen?

Wil je graag een offerte voor een carport met glas, of misschien een ander materiaal?
Vraag hieronder een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Naam + Voornaam

Straat + huisnummer

Postcode

Gemeente

Email adres

Telefoonnummer

Materiaal carport?

Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Carportinfo.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offertes@carportinfo.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.