Carport bouwpakket

Het aanschaffen van een carport bouwpakket is niet iets wat je ‘zomaar’ even doet. Behalve de (hoge) aanschafkosten, ben je ook (veel) geld kwijt aan het plaatsen van een carport. Deze kosten kun je jezelf besparen als je de carport zelf plaatst.

Ontvang GRATIS offertes en advies

carport-tuinhuis-bouw

Carport bouwpakket: welke materialen?

Je kunt van verschillende materialen een carport maken. Als je kiest voor een bouwpakket dan is deze vrijwel altijd van hout of aluminium gemaakt. Per materiaalsoort kun je ook nog weer uit verschillende opties kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor (het goedkopere) vurenhout, of (het duurdere) Douglashout.
Aluminium is in verschillende sterktes te verkrijgen en het zal je niet verbazen dat hoe sterker het aluminium is, hoe hoger prijs wordt. Bij het kiezen van het dak heb je verschillende mogelijkheden. Het meest gekozen wordt een (gebogen) dak van kunststof (pvc of polycarbonaat), maar er zijn meer mogelijkheden, zoals een dak van bitumen (dakleer of epdm).

Vraag advies op maat

Carport bouwpakket: de voordelen

  • Het belangrijkste voordeel van een bouwpakket is de prijs. Deze prefab carports worden in grote aantallen, en voor het grootste gedeelte, machinaal geproduceerd en dit drukt de kostprijs behoorlijk. Een doe-het-zelf-carport is altijd goedkoper dan een zelf gemaakte carport en ook goedkoper dan een op maat gemaakte carport.

  • De keuze in bouwpakketten wordt steeds groter. Je kunt kiezen uit vele maten en soorten carports, waardoor er eigenlijk altijd wel een carport is die bij jouw woning past.

  • Je bent geen geld kwijt aan plaatsingskosten. Een aannemer vraagt toch al snel veertig tot vijftig euro per uur. Met twee mensen die een dag werk hebben, ben je dan ongeveer duizend euro kwijt. Hier zitten de materiaal- en andere kosten trouwens bij inbegrepen.

  • Voor de aanschaf van een carport bouwpakket hoef je niet eens naar de winkel. Als je de maten weet, kun je deze in online webshops uitzoeken en aanschaffen. Daarbij wordt het pakket ook nog eens bij jou thuis afgeleverd.

  • Je hoeft geen eigen constructie te bedenken, want het wiel is al voor je uitgevonden. Het enige wat je moet doen, is onderzoeken welk model carport het beste bij jouw woning past.

Carport bouwpakket: de nadelen

  • Je moet de tijd hebben (het beste kun je een paar dagen vrij nemen) om de carport te kunnen plaatsen. Vooral het graafwerk dat erbij komt om de carport stevig te plaatsen, wordt nog wel eens onderschat.

  • Er zit een uitgebreide montagehandleiding en een instructiefilmpje bij het bouwpakket. Je moet echter toch wel het nodige bouwkundig inzicht hebben om een prefab carport goed te kunnen plaatsen. Daarbij moet je natuurlijk ook beschikken over het juiste gereedschap.

  • Vanwege de veiligheidsvoorschriften moet je altijd met zijn tweeën zijn als je een carport gaat bouwen. Je moet er dus nog wel iemand bij zien te vinden (liefst ook met bouwkundig inzicht) die je helpt.

  • Je krijgt een carport waarvan er dertien in een dozijn gaan. Een exclusief model, geheel naar jouw eigen wensen gemaakt en goed passend bij de stijl van de woning zal er waarschijnlijk niet inzitten.
carport tuin

Voordelen en nadelen van bouwpakketten

Hierboven las je ongetwijfeld al enkele voor- en nadelen, maar in deze handige checklist geven we je ze allemaal mee:

Voordelen

  • Doe-het-zelf-pakketten zijn goedkoper dan op maat gemaakte carports.

  • Doe-het-zelf-pakketten zijn goedkoper dan zelf gemaakte carports.

  • Vrij veel keuzemogelijkheden in de bouwpakketten. Zowel qua vormen als materialen.

Nadelen

  • Als je niet gewend bent om te doe-het-zelven is een bouwpakket misschien toch niets voor jou…

  • Er kruipen heel wat werkuren in het plaatsen van een carport.

  • Je moet minstens met twee zijn voor het zetten van een bouwpakket. Dit voor veiligheidsredenen.

  • Exclusief zal je carport er natuurlijk nooit uitzien…

  • Maak je een onderdeel (per ongeluk) stuk? Dan kan je in de meeste gevallen geen gratis vervangstukken krijgen.
Carport bouwpakket

Carport bouwpakket: prijzen

Er zijn verschillende soorten bouwpakketten voor carports en deze hebben allemaal hun eigen prijs. We zetten de meest voorkomende bouwpakketten even voor je op een rijtje. We gaan hier uit van de standaardafmetingen van drie keer zes meter en een hoogte van ruim twee meter. Alle prijzen die hier genoemd worden, zijn inclusief btw en exclusief plaatsing. Het gaat hierbij om richtprijzen, de actuele prijzen kunnen anders liggen.

Vraag gratis offertes

Carport bouwpakket hout

Je kunt al een bouwpakket kopen voor vijfhonderd euro, maar dan heb je kwalitatief niet echt een goed exemplaar. Voor een kwalitatief goede carport (met een plat dak) begint de prijs bij duizend euro. Als je een wat exclusiever model wilt, kan de prijs gemakkelijk verdubbelen. Als je een houten carport wilt met een glazen of kunststof dak beginnen de prijzen bij 2500 euro en deze kunnen zeker oplopen tot vier tot vijfduizend euro (als je een heel exclusief model wilt).

Carport bouwpakket aluminium

Een carport van aluminium is duurder dan een van hout. Een eenvoudig exemplaar kost ongeveer duizend euro. De prijzen voor kwalitatief goede bouwpakketten (met plat dak) beginnen bij tweeduizend euro. Qua uitstraling is een aluminium carport met een kunststof of glazen dak het mooist. De prijzen van deze carports beginnen bij ongeveer 2500 euro en kunnen oplopen tot wel zesduizend euro.

Carport bouwpakket: zelf plaatsen of laten doen?

Wat veel mensen niet weten, is dat de vakman ook een bouwpakket kan plaatsen. Je kunt het natuurlijk zelf proberen, maar je moet zeker wel over enig bouwkundig inzicht beschikken. Daarnaast moet je ook de tijd, gereedschap en hulp hebben om de carport te plaatsen. Als je dus geen handige klusser bent, of het ontbreekt je aan tijd en hulp, is het verstandiger om deze klus uit te besteden aan de vakman. Deze kan de carport altijd voor je plaatsen en het maakt hem echt niets uit of het om een bouwpakket of een op maat gemaakte carport gaat. Daarbij krijg je ook garantie op de plaatsing, dus bij eventuele gebreken kun je altijd op hem terugvallen.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Carport bouwpakket: hoe bouwen? (stappenplan)

Zelf een carport plaatsen? Volg onderstaand stappenplan voor een succesvolle uitvoering. Deze pagina geeft je een uitgebreide versie van dit plan.

  1. Teken een plan uit, plan alles minutieus.
  2. Maak gaten van een diameter van 30 cm en 8 cm diep. Giet beton en plaats de steunpalen.
  3. Maak de steunpalen vast aan de buitenste steunbalken.
  4. Voorzie extra stutbalken.
  5. Begin van het dak: zaag de dwarsbalken af op de voorziene helling. Boor gaten op gelijke afstanden voor de steunbalken en plaats de dwarsbalken erin, boor ze vast.
  6. Breng de multiplex aan.
  7. Span de dakbekleding erover.
  8. Werk alles af voor een mooi resultaat.

Carport bouwpakket extra opties

Als je een carport wilt kopen dan kun je deze ook nog uitbreiden met een aantal extra opties. Zo kun je bijvoorbeeld verlichting aan (laten) brengen, zodat je ’s avonds niet op de tast de huisdeur hoeft te zoeken. Verlichting kost ongeveer drie- tot vierhonderd euro (inclusief btw en exclusief montage). Andere extra mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: meer steunpalen, een zijwand of een omranding.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?

2. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?

3. Welk type carport wenst u?

4. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.